Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

Euforia_80
Dziekuje 🙂
Tutaj na zdjeciu nie widac tego jakie te wlosy sa oklapniete, przy okazji rozdwajaja sie w zastraszajacym tempie. Poza tym jest ich bardzo mało. No i w koncu chciałabym jakos inaczej wyglądac...
ja na osłabione włosy i paznokcie stosuję tran w kapsułkach, polecam

co do zmiany wizerunku to i ja lubię co jakiś czas coś zmienić więc wiem co czujesz. Problem w tym ,że nigdy nie wiem co i  jak zmienić a nie mam w okolicy fryzjera z prawdziwego zdarzenia , który mógłby udzielić fachowej porady więc borykam się z tym problemem sama z niestety różnymi skutkami  😁 .
czy któraś z Was ma kręcone włosy? Bo ja mam i są strasznie suche :/ nie wiem co mam z nim zrobić bo już tylu rzeczy próbowałam i efekty raczej mierne 🙁
Tercet ja  :/
I też są przeraźliwie suche, ostatnio kupiłam szampon tataro-chmielowy za grosze, ale sprawdza się super. To znaczy przynajmniej coś ruszyło, bo na mnie żaden nawilżający szampon nie działa  🤔wirek:
Vana ja stosowałam szampony nawilżające, maseczki, odżywki, jedwabie i nic :/ podobno olej kokosowy jest dobry ale jeszcze nie próbowałam. No ale podobno najczęściej kręcone włosy mają taki urok, że są suche  😤
Vana ja stosowałam szampony nawilżające, maseczki, odżywki, jedwabie i nic :/ podobno olej kokosowy jest dobry ale jeszcze nie próbowałam. No ale podobno najczęściej kręcone włosy mają taki urok, że są suche  😤

Nic podobnego!
Owszem,włosy kręcone mają zupełnie inną strukturę niż włosy gładkie-proste.Ale też mogą być zdrowe i lśniące! 🙂
Wszystko zależy od odpowiedniej pięlęgnacji.Włosy kręcone potrzebują przede wszystkom nawilżania!Osobiście polecam całą serię Kerastase Oleo-Curl (np tutaj można zakupić : http://www.kerashop.pl/sklep-kosmetyki/producent/156/kerastase-oleo-curl.html ),L'OREAL Professionnel:Intense Repair,Hydra Repair i Shine Curl!  🙂

Wszelkie jedwabie radzę wywalic w pi**u!Nie ma gorszego badziewia!!!  😤  To dopiero niszczy włosy!I nie dajcie się nabrać!Przerabiałam,wiem co piszę!  😎

Zaba to jest nieziemsko drogie jak na moją kieszeń  😵 ale kusi  😁

Poza tym, najgorsze jest to, że ja moje włosy naprawdę baardzo lubię, ale zupełnie sobie z nimi nie radzę i już od kilku ładnych lat mam je związane non stop  🤬
One mi umrą  😕
ja kupiłam dla sprawdzenia z joanny odżywke jedwabiową i zadowolona jestem, plus że jakos duzo nie kosztuje  😉
Emade ale masz loki? 😉
Ja jeszcze dostaję szału przez to, że ciągle rosną mi nowe, mam na głowie włosy chyba każdej długości no i oczywiście każdy ma swój indywidualny sposób na życie  💃
Dziewczyny, może poleciłaby któraś dobrego fryzjera z Trójmiasta- taki co doradzi jak tu się obciąć? :kwiatek:

liczę na Waszą pomoc 🙂 ostatnio moje włosy są strasznie 'klapnięte' (w każdym razie ja odnoszę takie wrażenie) toteż szukam jakiegoś szamponu a najlepiej serii kosmetyków, które spełniałyby moje wymagania (nie są zbyt wygórowane 😁 )
powinny odżywiać i chronić włosy (mam włosy farbowane, nieco zniszczone i mam fisia na punkcie poprawy ich kondycji), dodać im objętości a przy tym nie obciążać.
pomożecie? :kwiatek:

btw musze sie pochwalić, że dzielnie zapuszczam włosy, do wymarzonej długości zostało mi zaledwie kilka cm 🏇
A próbowałaś po prostu do kosmetyków które używasz dodać pianki do włosów ?

Ja Ci mogę polecić Line Hot Volume L'oreala. Jestem zachwycona, po umyciu na włoski - suszarka w ruch i  😜

Z opisu tej pianki z neta
to pierwsza pianka termomodelująca, specjalnie zaprojektowana do stosowania z suszarką.
Unikalna technologia Termo-Ochrona chroni włosy, zwiększa ich objętość oraz utrzymuje efekt przez cały dzień.
Nietłusta, niesklejająca włosów konsystencja nadaje fryzurze objętość, lekkość i blask.
Rezultat:
Włosy są miękkie i chronione, objętość przez cały dzień.
Utrzymuje fryzurę w idealnym stanie przez cały dzień.

I co dziwniejsze... cały opis jest prawdziwy. Włosy mam cały dzień lśniące i puszyste, nie jest tłusta, włosów nie skleja, nie obciąża.
nine :kwiatek: tylko kurcze ja staram sie ograniczyć używanie suszarki czy prostownicy do minimum, staram sie żeby włosy wysychały naturalnie itp-zwyczajnie szkoda mi jest je dodatkowo katować.
Hypnotize, a gdbyby tak dodać grzyweczkę, taką prostą do brwi (zawsze taka odrośnie i wrócisz do poprzedniej fryzury), a włosy pocieniować i kolor zostawić taki, bądź pójść bardziej w gorzką czekoladę?
fruity a co to za wymarzona długość?  😉

mi znowu zaczęły włosy wypadać, ze stresu, masakra..  🙁
Hypnotize masz fantastyczne włosy! Marzę o takich. Ale mam żyjące własnym życiem, i ani proste ani kręcone.
Jak CuLuLa, proponuje grzywkę. I możesz tez troszkę skrocić i pocieniować. Ale grzywka + takie proste jak masz wyglądałyby super 😉
smarcik, do pasa 😜
mi też wypadają, zakupiłam skrzypovitę i jestem po 40dniowej kuracji. trochę się poprawiły ale efekt nie powala 🤔 jedyne co naprawde widoczne to to, że wzmocniły sie paznokcie. a, i częściej muszę nogi golić 😁
Dorobiłam sie nowych zdjec dobrze odzwierciedlających kolor moich włosów, a więc:
yga ładnemu we wszystkim ładnie  🙂 ale chyba wolę Cię w czarnych  😉
a nie wiem, wszyscy mowia ze w tych mi lepiej i ja tez sie czuje jakos inaczej.. Bardziej mi podpasowały jednak i planuje jeszcze rozjasnić trochę 😉
lepiej w tym obecnym kolorze niz w czarnym. madrze gadaja!
Mi też bardziej podoba się w tym - wygląda bardziej naturalnie  😎
a ja się wczoraj przefarbowałam 🙂 zawsze używałam brązowych farb, teraz skrzystałam z wiśni- fioletowego brązu.
tak to wyszło:
było tak:
jest tak:

i sama nie wiem czy jest fajnie czy nie  🙄
Edytka pasuje Ci 🙂

A ja dziś zaszalałam, stwierdziłam że raz się żyje i wycięłam sobie bok z jednej strony. Strasznie trudno mi się przyzwyczaić ale podoba mi się i jestem na tak co do tej fryzury 😀
Blondek, wycięłaś, czy zgoliłaś? bo jak zgoliłaś to mi tez było trudno się przyzwyczaić, ale w zeszłym tygodniu zrobiłam to po raz kolejny .  😉 i tak jakies pół roku już chodze . ;d
Blondek jakieś fotki?
A czy ktoś zna jakiś sposób lub skuteczne kosmetyki na wypadanie włosów? Chcialabym kupić tabletki na włosy i paznokcie + wlasnie jakaś dobra odżywka lub/i szampon, ale nie wiem, co by działało... same tabletki nie działają  🤔
da sie jakos wyprostowac trawala? mam jej dosc  🙄 mam 5 cm odrosnietych prostych wlosow i juz sie nie moge doczekac, az cale beda proste
fanelia w aptece znajdziesz całe mnóstwo, ponoć Capivit piękne włosy jest dobry (zapytaj pony, ona bierze z tego co mówiła mi kiedyś), ja biore Skrzypovite i napewno poprawiły sie paznokcie ale czy włosy.. to mam mieszane odczucia. Moja ciocia stosowała jakieś ampułki których zawartość wciera sie w skóre głowy, dała mi nawet kilka ale jeszcze nie próbowałam 😡 ale mówiła, że u niej efekt super. z Joanny bodajże, nie wiem gdzie to posiałam w gorączce przeprowadzki 🤔
Blondek- zdjecia!bardzo mi sie podoba golenie z jednej  wlosow u dziewój. Sama  bym zrobiła, ale mam za dlugie pksy  😅 🤔

Ja wczoraj znowu u fryzjera- kolezanki. Ze lubie eksperymentowac, a ona ciachać, a mialam juz kupe na glowie- pofarbowaly my na ciemno i zarzucily blond 3 pasma i obciely krotko jeden bok. Cięcie mi sie bardzo podoba, ale z braku czasu krotko trzymalysmy utleniacz i mam troche jajkowate te pasma. Na grzywce tez mam kilka pasemek ktore ni chu chu mi nie pasują wiec musze je pofarbowac. ALE uwaga.
PRZYMIERZAM SIE NA CAŁOŚCIOWY BLOND  👀 😜 jak szaleć to szaleć  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się