Ja po prostu nie znosze tego stylu wykoszonych grzywek na 1cm i jakiś dziwnych łat na głowie 😉 A poza tym to co napisałam wczesniej nie wykulcza tego, że może być wymuskana i świetnie ubrana 😎
Jak młode wyglądają jak stare pudła, to miałam na myśli a nie chciałam tak dosadnie 😉
a właśnie łaty są git i grzywki na 1 cm też są git 🙂 więc co kto lubi
Moje znajome robiły sobie różne różniste eksperymenty, jednak kiedyś z lądka przyjechała w kruczo czarnych włosach z krwisto - jaskrawo czerwonymi pasmami, do czarnych ciuchów wyglądała przebosko. Nie ukrywajmy większość z was pójdzie na etat i wtedy nie będzie miejsca na "szalone" farbowanie.
Mi to się strasznie podobają włosy wygolone z boku 😀 tzn nie mówie o takim totalnym wygoleniu, ale o takim lekkim wygoleniu 😉 np jak miala Ilona Bekier w ycd
Zatonia jesteśpewna,że to farbowane? też takie mam tylko schowane pod resztę włosów bardzo jasne, białe wręcz pasmo i nie jest ono farbowane, po prostu Bozia mi tak zrobiła 😉
u mnie w szkole chłopak miał naturalne białe łaty na brązowych włosach, jak zapuścił to miał po prostu białe pasma 😉 i do tego połowę jednej brwi też miał białą 😁
Zatonia odnośnie tego "szalonego" wieku- według mnie 13 lat to jednak jest troszkę za wcześnie na takie eksperymenty 😉
Ja w sumie mam końce włosów innego koloru - całość brązowa, a końce kasztanowo - rude, ale to dlatego, że schodzę z farby do naturalnego, i jeszcze trochę mi zostało 😎 za kilka tygodni idę obciąć tą resztkę, aczkolwiek w tej chwili nie wygląda to źle - może dlatego, że czasem, w zależności od światła w ogóle tego nie widać 😉 natomiast również nie podobają mi się mocne kontrasty na włosach
Dziewczyny pomozcie, mam zamiar sobie przedluzyc wlosy no i doczepuic czerwone pasemka, ale w tym ukladzie potrzebuje tez 4 czerwonych pasemek na moich wlosach. Problem jest taki ze farba sie zmywa, przez co koloruje mi moje blond wlosy na jakies rozowe itp. znacie jakies metody na to zeby, kolor az tak nie schodzil a jezeli juz, to jak go zneutralizowac? Tylko nie szampon silwer! No i czy znacie jakies naprawde dobre odzywki regenerujace? Moga byc w ampulkach w tabletkach, obojetnie. Kiedys stosowalam seboradin dostepny w aptece niestety rewelacji nie bylo. 😉
Querido, mnie też sie wydawało ze do mnie nie pasuja a teraz kłaki mi tak juz odrosły ze ostatni dzwonek wygalac na nowo albo zapuszczac 😉 Pamietaj do odważnych świat należy 😉 Jak teraz sobie nie zrobisz to za 10-20 lat juz w ogóle. a włosy nie noga , odrosną 🙂
w ogole to ja jestem zdania, ze wiekszosci ludzi najbardziej pasuje kolor, ktory maja naturalnie. niewiele znam przypadkow, kiedy ich naturalny kolor jest tak nijaki, ze az sie prosi o farbe. Taa... moje naturalne włosy mają taki kolor, jakby za bardzo nie potrafiły się zdecydować, czy chcą być blond, czy może brązowe - więc w końcu były mysie. Naprawdę do nich nie tęsknię, wystarczy mi oglądanie odrostów w kolorze "sama sobie zdecyduj, jak nazwać ten szarawy odcień". Farbuję nieprzerwanie od czasów gimnazjum, czyli ładnych kilka lat bez powrotu do swoich własnych 😅
Mam fotkę swoich już ogarniętych włosów: Nowa długość i nowy kolor - tak wygląda na mnie czekolada 😁
xequus- marzą mi się rude rurki 😍 A powiedz mi jakie masz brwi? Wiem glupie pytanie ale widziałam ostatnio dziewczynę z rudymi kręconymi włosami ale ta rudośc była taka jasna i do tego miała mega rude brwi no normalnie jak zafarbowane, jeszcze takich nie widziałam. I tak się zastanawiam czy rudzi mają właśnie takie jasne marchewkowe brwi bo nigdy się nie przyglądałam? Do tego miała jasne zielono niebieskie chyba oczy, no odlotowo wyglądała.
A ja uwielbiam siebie BEZ grzywki! Nareszcie mi odrosła (no prawie, trzeba trochę podlakierować) tak jak przewidywałam 7 miesiecy 😉
Jaka fryzurke na ślub dla długich włosów polecacie?
emade, Querido - apropo wygalania zrobiłam wywiad wśród znajomych i w sumie wszyscy zgodnie stwierdzili, że będzie mi pasować. Myślę, żeby sobie 'machnąć' coś na wakacje, ale przeraża mnie wizja takiej fryzury pod cylindrem 😂
Ja nie mam nic do kolorowych włosów bo dla niektórych są częścią wizerunku łączącego się np. z muzyką jakiej słuchają. Natomiast jedno czego nie znosze to dziewczyn w długich (za łopatki), prostych, nie podciętych włosach. Takie prze naturalne włosy wzbudzają we mnie obrzydzenie.
Ja mam plan pokręcić i na górze jakoś trochę spiąć w jakiś ala kok. Coś podobnie jak mialam na studniówce 😉 Ale pewnie i tak skończy się na sugestii fryzjerki a te gdy widzą długie włosy mają zawsze klika wizji 😁 Martwi mnie tylko czy poradzi sobie z resztkami grzywki 😉 Nie wspominają o tym, że czesanie o 8 rano a śłub o 15. W między czasie 4 godziny trasy w samochodzie 😵
tak jak mowilam, zakupilam serum na zniszczone koncowki K-Pak Split End Mender za niemale w sumie pieniadze, spodziewalam sie cudow i...poki co tych cudow nie widac. Efektu natychmiastowego nie widze kompletnie zadnego. Uzywalam tego specyfiku dopiero 3 razy, mam wiec nadzieje, ze moze ten kosmetyk jakos stopniowo wzmocni wlosy i ze jeszcze tu wroce go zachwalac pod niebiosa, bo zadanie jakie ma do wykonania jest naprawde trudne 😎..
w kazdym razie poki co, ani wlosy nie rozczesuja sie latwiej, ani nie sa bardziej gladkie=nawilzone, ani nie zyskaly polysku 🙄
bo SEM nie ma ulatwić rozczesywania, on ma wzmocnić! to jest po prostu kuracja dla włosów. czary-mary w stylu 'mam zniszczone koncowki, nakladam i voila, po sekundzie koncowki idealne' nie ma prawa być. efekty wzmocniania są i to ogromne, ale dopiero po jakimś czasie używania.
takie czary mary daje za to 4-stopniowa kuracja do rekonstrukcji włosów.
No właśnie :P Albo ktoś inny jakby się mógł wypowiedzieć... Moje włosy są skłonne do plątania i żeby wyglądały świeżo muszę je często czesać co nie jest łatwe . W efekcie moje włosy są strasznie rozdwojone i nie są takie miękkie w dotyku ;/ Jedynie po jedwabiu trochę lepsze...
no i słusznie! będę baaardzo zdziwiona jeżeli po skonczeniu opakowania nie będziesz widziała ogromnej poprawy w kondycji włosów ogólnie i końcówek szczególnie [quote author=fruity_jelly link=topic=1358.msg633803#msg633803 date=1277471772] Edytka możesz powiedzieć coś więcej o tej 4-stopniowej kuracji? :kwiatek: [/quote] lecę już spać, więc na szybko zacytuję to co kiedyś napisałam:
Dziewczyny, popełniłam zbrodnię. Dwukrotnie w ciągu miesiąca zrobiłam trwałą. Za pierwszym razem uznałam, że została ona źle wykonana, bo loki po tygodniu zaczęły się prostować, wniosłam reklamację i wznowiono mi zabieg. Po dwóch tygodniach znów się wyprostowały. Pewnie się domyślacie w jakiej kondycji są teraz moje włosy.
Mogłybyście polecić mi jakąś dobrą odżywkę..albo pełen zestaw regeneracyjny? :kwiatek: Muszę doprowadzić się do porządku w miesiąc! Gavi, kup na allegro ten zestaw http://allegro.pl/item831477204_joico_k_pak_zestaw_4_x_4_oz_118_ml.html (ten sam zabieg u fryzjera kosztuje ok 120zł, a taki zestaw starczy Ci na dłuzej). joico może zdziałać cuda, juz po jednym użyciu poczujesz ogromną różnicę 😉
Edytka, kupiłam zestaw Joico i obecnie czekam, aż do mnie dojdzie..., więc na wszelki wypadek spytam się raz jeszcze jak Toto stosować. Przez pierwszy miesiąc raz w tygodniu używam wszystkiego na raz, tj. myję włosy, a potem etapy II,III i IV nakładam na włosy i zostawiam na 5 - 10min (oczywiście po kolei, a nie na raz 😉).., a po miesiącu używania powtarzam cały proces raz na miesiąc? Si. etap 1 to szampon do włosów, który ściaga absolutnie wszystkie zanieczyszczenia, u mnie na szczęście sciągnął też zmywalną farbę do włosów 🙂 a potem cała reszta: po koleji 2, 3 i 4. ostatnią odżywkę możesz nawet zostawić na 20 minut, zawinąć włosy folią i potem ciepłym ręcznikiem. całość może jest czasochłona, ale jeszcze nie widziałam osoby, ktora nie zbierałaby szczęki z podłogi, po tym jak zobaczyła rezultaty.
jedna aplikacja baaaardzo pomaga, ale skoro mowisz, ze trwala az tak zniszczyla Ci włosy to najlepiej przez pierwszy miesiac zaaplikowac cala kuracje co tydzien. a potem raz na miesiąc żeby podtrzymać efekt.
Chciałabym podziękować Edytce za polecenie odżywek do włosów. Doprowadziły moje kudły do wyglądu włosów i naprawdę zadziałały po pierwszym zastosowaniu. Jestem Ci niewyobrażalnie wdzięczna za radę! :kwiatek:
Powiem tak...rzadko chodze do fryzjera. Na zrobienie fryzury to w ogóle byłam raz przed studniówką i była super toteż nie obawiałam się fryzury na ślub. A wyszło...y no jak wyszło. Miałam misterne plecione coś na boku z włosami tylko po jdnej stronie i moją gigantyczną lecącą na oczy grzywą 😵 Nie sądziłam, że tak trudno trafić na fryzjera, który zrobi coś fajnego na głowie a nie jakas mega udziwnioną fantazję 😵
Hehe dziękuje :kwiatek: Zdjęcia mam ale musze je ogarnąc, zaraz coś wstawie. Choć na każdej fotce wyglądam troche inaczej 😵 Tak to jest jak fryzura o 8 rano, robiona na mega szybko bo 4h autem trzeba dojechać na ślub 🤔
kurcze, szkoda ze wczesniej tego zestawu nie zauwazylam, wzielabym go zamiast samego SEM.. Ale cos mi sie wydaje ,ze i tak dokupie go na poczatku lipca
Mam, kilka bo jak mówię z każdej strony była inna. Na weselu ta rurka i tak mi się rozkręciła i miałam swobodnie puszczone pofalowane włosy. Najlepsze jest to, że z tyłu głowy najwięcej się dzialo i było naprawdę misterne gniazdko...i co, nie ma go na żadnej fotce 😉