Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

A ja dziś w końcu kupiłam L'Oreal Feria Pure Paprika  😅
Czekam tylko na mamę i bedę farbować 🙂
Ciekawa jestem co wyjdzie i czy nie będę przypadkiem nakładac od razu brązowej farby  👀
Co byście poleciły do utrwalenia fryzury? Chce na rozpoczęcie roku szk zrobic sobie delikatne loki, ale moje włosy są takie wredne że prostują się po pół godziny  🤔wirek:
A ja dziś w końcu kupiłam L'Oreal Feria Pure Paprika  😅
Czekam tylko na mamę i bedę farbować 🙂
Ciekawa jestem co wyjdzie i czy nie będę przypadkiem nakładac od razu brązowej farby  👀

Hehe.. Też jestem ciekawa jak Tobie przyjmie.. 😉  Koniecznie wstaw fotki !!!!
No to wstawiam siebie w nowym kolorku  😅

Nie jest to jeszcze to co bym chciała, ale myślę, że przy następnym farbowaniu osiągnę oczwkiwany efekt 🙂
a co polecicie do włosów bardzo puszących się? jakąś odżywkę? (wolałabym coś do spłukiwania) uzywam szapmonu pantin pro V i odzywki gliss kura
Horciakowa śliczny kolorek 🙂

Korsik ja bym Ci poleciła krem wygładzający Dove - bardziej do stylizacji albo serię Elseve Nutrileum
ja właśnie czekam aż mi włosy wyschną po myciu żeby lepiej ocenić straty - niestety miałam dziś wypadek przy pracy i nie wiem czy nie będę musiała ściąć włosów na krótko  😵

ale ludzie fajnie krzyczeli, że się palę  😂

i po pokazie wszyscy do mnie podchodzili, takiej popularności to nigdy nie miałam  👍
moje wlosy dzisiaj stana sie krotkie, nie moge sie doczekac 😜

...no chyba ze w ostatniej chwili stchorze. 😁
Horciakowa  od razu uzyskałaś taki kolor na swoich  dośc ciemnych włosach (z tego co pamiętam), czy wcześniej je farbowałaś na blond?
szepcik - dzięki 🙂

Maksowa - 3-4tyg wcześniej miałam zrobione na średnim brązie rude, ale mało wyraźne pasemka i na to nakładałam tę farbę, więc włosy miałam dość ciemne. Prawie takie jak na wcześniej wstawianych zdjęciach. Nie rozjaśniałam, bo nie chciałam jeszcze bardziej niszczyć moich i tak dość słabych włosów. Zdjęcie robione było w słońcu, normalnie są troszeczkę ciemniejsze, ale myślę, że drugie farbowanie da bardziej wyrazisty kolor. Tak mi powiedziała kiedyś fryzjerka, że na ciemnych włosach bez rozjaśniania to dopiero po drugim farbowaniu wyjdą mi takie rude, rude.
Nav,a co się stało?
Kilka dni temu :

teraz

😉
szumka fajnie
a ja zaroslam i mam tak
Nav,a co się stało?

nie zmoczyłam włosów przed pokazem - zajmuję się tańcem z ogniem - no i głupota dała się we znaki  😉 na szczęście jednak nie muszę obcinać włosów, chociaż trochę ich straciłam... za głupotę się cierpi, mam nauczkę  😁

chociaż z drugiej strony to ciągnie mnie do zmiany fryzury, ale na razie jeszcze próbuję zapuszczać włosy... ech... dylematy, że też nie można połączyć ścięcia z zapuszczaniem  🤣
Nav,jednym słowem  😵 nie powiem,zdolna jesteś,hihi:P
pomyliłam wątki.  🙄
Szumka, już Ci pisałam, że wyglądasz bombowo 🙂
Horciakowa,  fajnie wyszło.. Chociaż zupełnie inaczej niż u mnie  😁
Barbor- super 🙂 Masz naturalnie proste czy kręcone włosy? I jak je układasz, że na górze są proste, a na dole falują? Kosmetyki, okrągła szczotka? Marzy mi się taka fryzura, ale nawet fryzjerka nie potrafiła znaleźć trzeciej drogi dla moich włosów- na dzień dzisiejszy albo afro, albo prostownica.
karolina_ dzieki 😡co robie z wlosami? nic jak mam czas i nie susze suszarka to same sie kreca od spodu. Myje, czesze i czekam az wyschna 🤣nie zawsze wyglada to tak samo
A jaką fryzurę byście poleciły do okrągłej twarzy? Z pucułowatymi policzkami? 😁
warszawianki!
potrzebuje jakiegos salonu, chce sie sciac w jakims nowym miejscu, fajnie sie czuc i niezapłacic fortuny 🙂
polecicie cos?
A jaką fryzurę byście poleciły do okrągłej twarzy? Z pucułowatymi policzkami? 😁

Przyłączam się do pytania 😉
Ponoć asymetria, i proste włosy, żadnych loków. I jeśli grzywka, to na skos, a nie prosta. Przedziałek z boku, nie na środku.
No Ja właśnie mam przedziałek obecnie z boku i długie proste włosy ale chciałabym coś zmienić ale przy kształcie mojej twarzy chyba nie mogę sobie na nic sensownego  pozwolić zwłaszcza że mam mało włosów  i ogólnie są bardzo cienkie.  🙄
proste włosy, grzywka na skos, przedziałek z boku, a mimo to wyglądam jak chomik 😁
Ja też, przejmujesz się 😉
Bo od kilku miesięcy noszę się z zamiarem pójścia pod nóz, ale nie mam koncepcji żadnej 😉 farbować nie chcę, włosy długie gdzieś do łopatek, chciałabym lekko skrócić, ale nie za mocno.. A jak z tą asymetrią? Macie może jakieś foty gotowych fryzur?
Lov wybacz że się wetnę :kwiatek:
poszukuję farby w kolorze zbliżonym do Bursztynowego Blondu (lub jak kto woli rudego blondu 😉 ) L'Oreala o takiego

tylko interesują mnie farby trwałe bo ta sie dość szybko zmyła a bardzo mi leżał taki kolor 🙂 dość pilne. macie jakieś propozycje? 🙂
help!
Otóz, mam zaledwie 1 dzien by wymyslec, co zrobic z wlosami. Farbuje sama, kupuje w sklepie fryzjerskim profesjonalna farbe (wella special blonde) i wode utleniona (12%.) po czym robie same odrosty. Dotychcczas wszystko wychodzilo super, ale ostanim razem chyba walnelam za duzo rozjasniacza, farba sie sprala i czesc wlosów mam jasniejsza - wrecz bielsza - niz reszte. Jak najlepiej pofarbowac tak rozjasnione wlosy? Myslicie, ze moge spróbowac polozyc ta sama farbe, ale z woda 6%? Czy raczej pokombinowac z mieszaniem odcieni? Ciekawa jestem, jak takie odbarwione wlosy przyjmuja farbe...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się