Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

Zaba, a jaki wosk, czy cos do loków uzywasz?? Potrzebuję chyba jakiegos nowego preparatu, bo to co mam obciąża mi za bardzo włosy..
Dziś po raz pierwszy w życiu pofarbuję sobie włosy. Na razie pofarbowałam henną brwi i koloryzuje mi się jeden kosmyk włosów. Zmiana, o ile do niej dojdzie, będzie diametralna, bo z naturalnego średniego blondu będę przechodzić na czekoladowy brąz. Obawiam się, że na mojej głowie będzie katastrofa, ale raz się żyje. Póki co... muszę wierzyć w to, że farba zejdzie po regulaminowych 8 myciach.
Zaba, a jaki wosk, czy cos do loków uzywasz?? Potrzebuję chyba jakiegos nowego preparatu, bo to co mam obciąża mi za bardzo włosy..

Tak,używam wosku NIVEA (diamont gloss).Bardzo go sobie chwalę,ale nie wolno przesadzac.Nabieram końcówką paznokcia (nie noszę długich 😉 ),tak na jego wielkość i rozcieram w rękach tak aby się trochę rozgrzał i dopiero wtedy wgniatam w pióra.
Używam też czegoś plastelino-podobego,co dostałam od mojego fryzjera,a mianowicie MOVE CONTROL firmy GOLDWELL do włosów kręconych.
Polecam również OLEO-RELAX KERASTASE  🙂
To moi faworyci!
[img]http://i34.photobucket.com/albums/d130/greekw/Snapshotofme1.png?t=11037[/img]

raczej nie pokazywalam, duzo nowego blondu i czarne od spodu, ale w tej chwili pozostaje mi tylko kamerka int... 😉
Czy zna ktoś w Warszawie dobry salon fryzjerski , który zrobi porządne warkoczyki na całej głowie ? To moje marzenie i tak naprawdę mam odpowiednią już długość ( mnie odpowiadającą ) i szukam gdzie mogłabym zrobić . Chciałabym mieć je na długo , a nie żeby po miesiącu się rozpadły same z siebie . Chodzi mi o takie odstające od skóry , nie takie jak robią murzynki , że idą przez całą głowę przy skórze i zwisają dopiero z podstawy czaszki . Coś takiego :

Takie mi się nie podobają  😉

Uwaga,uwaga,włosy obcięte na krótko,nie poszłam się pociąć  🤣.
Podobno wyglądam dobrze,ja się jeszcze w lustrze nie poznaję i jakoś tak lekko na głowie  😉.
Teraz muszę sobie jeszcze dobrać jakąś piankę do układania.Polecicie coś?
Hehe.. Ja tez się ścięłam.. Cos na wzór Rihanny choć nie identycznie bo musiało do moich włosów pasować..
Jeszcze nie przywykłam do końca ale ponoć wygląda fajnie 🙂
A ja wczoraj w akcie szalenstwa obcielam wloski i przefarbowalam z blondu na baaaardzo ruuuudy :P Jest zajebiszczo :P
A ja wczoraj w akcie szalenstwa obcielam wloski i przefarbowalam z blondu na baaaardzo ruuuudy :P Jest zajebiszczo :P

Witaj w klubie 😉
Ja tez niedawno z dłuższych blond na krótkie rude i też jestem zachwycona  😅

Ps. Dawaj fociaki 🙂
Dopisuję się do klubu rudzielców 🏇
Chociaż dla mnie to nie jest pierwszy raz 😉
Szkoda tylko, że ruda jestem przez jakieś 3 tyg, później kolor się wypłukuję i robię się blondi  🤔

ja zaczynam sie zastanawiac co z moimi kłakami zrobic...nigdy nie farbowalam takze nie wiem w czym wybierac. Mowicie,ze rudy pasuje wszystkim  😎?

o takie: 

ja zaczynam sie zastanawiac co z moimi kłakami zrobic...nigdy nie farbowalam takze nie wiem w czym wybierac. Mowicie,ze rudy pasuje wszystkim  😎?

Zdecydowanie nie wszystkim 😉
Mnie się twoj naturalny kolor włosów podoba. Nic bym nie zmieniała 🙂

Lotnaa, mi też się oczywiście wypłukują ale do "starego" koloru nie dochodzę..  🤔 Jestem po prostu wypłowiała  😁
Mowicie,ze rudy pasuje wszystkim  😎?

Wręcz odwrotnie-mało komu pasuje rudy!!!
Albo inaczej-mało kto wygląda w rudym naprawdę fajnie.
rudy powiadacie? 😎
miałam taki, był trochę bardziej intensywny

a teraz idę zmyć farbę z głowy 💃
Prośba o pomoc 😉
Mam długie, dość gęste i co najważniejsze zdrowe włosy, w naturalnym kolorze jasny brąz, w lecie od słońca same robią mi się blond-rudawe pasemka 😁 nigdy nie tknięte farbą - jest cacy.
Aczkolwiek ostatnio siostra nagadała mi, że lepiej by mi było w ciemniejszym kolorze  😲
Co wy o tym sądzicie? Myślałam w sumie o jakiejś szamponetce na wakacje, na co innego - żal mi sporej ilości zdrowych kudłów...
Zdjęcia:

Śliczne włosy masz  😜
I co Ci przyjdzie z szamponetki? Kilka tygodni koloru, jak wyjdzie fajny, a jak wyjdzie fatalny, to na złość z pół roku będzie się trzymać - sama tak miałam 😉
W sumie mi nie zniszczyły włosów - ale mnie rozbestwiły i zachciało mi się trwalszej zmiany, a wychodziłam z takiego samego założenia jak Ty. No i poszłam o krok dalej, jakieś dwa i pół roku byłam rudo - kasztanowa, farbowałam się chną, ale że naturalne włosy mi ciemnieją, to i chna dawała inny efekt - taki coraz bardziej zbliżony do rubinu, typowo farbowego, paskudnie sztucznego koloru :/
Od grudnia nie farbuję, to co miałam wypłukało się trochę do fajnego odcienia kasztanowego, a od góry rosną mi moje włosy - i teraz gdybym cofnęła czas to bym nie farbowała.
Bo to z reguły wciąga, każda z moich koleżanek, która kiedyś zaczęła eksperymentować z szamponetkami, kolorami - teraz dalej farbuje.
Bo to z reguły wciąga, każda z moich koleżanek, która kiedyś zaczęła eksperymentować z szamponetkami, kolorami - teraz dalej farbuje.

Zgadzam się niestety..
Ja nie wyobrażam sobie żebym miała mieć swój naturalny kolor.. Aczkolwiek u mnie sytuacja jest o tyle inna, że ja mam fatalny kolor włosów.. Taki szaro-buro-myszaty 😉
blondu i czarne od spodu
sorki za szczerość ale taka kombinacja to poza nieudanymi balejazami najwieksza chała 🤣

fakt- do rudego ciężko człowieka dobrać 🙂

Elbus, szkoda włosy niszczyc, moze pomyslisz o płukankach przyciemniających z kory dębowej- poszukaj pare stron wczesniej.
Mój obecny kolorek.. + fryzura potargana wiatrem  😁

moze tez sobie rude strzele 😉 ? charakter wredny juz jest, wiec tylko rudosci brak 😉

p.s. oczywiscie nie sugeruje, ze Wy wszystkei rude tu wredne 😉  :kwiatek:
Dziołszki pomożecie mi?Mama mi dziś powiedziała, że jestem szarą myszą i w ogóle się nie wyróżniam i zawsze szaro wyglądam i w ogóle. W dodatku śniło mi się dziś, że mam różowe włosy.

Wobec tego chciałam sobie coś urządzić na głowie. Włosy mam średnio krótkie, bardzo cienkie, rzadko się układają tak jak ja chcę. W sumie nigdy tego nie robią.  Coś odważnego, ale żebym nie wyglądała jak kompletnie kompletny debil.
Ciągnie mnie do farbowania, może nawet na jakiś różowy, albo inny. Z drugiej jednak strony, strasznie mi żal mojego koloru, bo jak już raz pofarbuję to one na pewno ściemnieją  🤔

Radźcie co robić.

Aktualne zdjęcia:

Strzyga ja bym nie zmieniała, masz ładny, naturalny, promienny kolor 🙂 ps. jakie ciacho pod Tobą  😜

Mery większości ludzi, a zwłaszcza mężczyzn, rudy kolor kojarzy się trochę inaczej  😎 może i dlatego z niego zrezygnowałam - za dużo dosłowności  😎 ale ciągnie, mocno ciągnie z powrotem  😎

znalazłam zdjęcie odzwierciedlające mój naturalny kolor - niczego sobie, w zasadzie  😎
szepcik, to Satural Deb.

No właśnie ja jestem dość mocno przywiązana do mojego koloru, a pewnie po farbowaniu mocno by ściemniał, a z drugiej strony chciałabym coś bardziej odważnego na głowie  🤔
Pochodź sobie trochę z taką myślą, że chcesz coś odważnego na głowie... Też tak kiedyś myślałam, ale po pewnym czasie przypatrywania się ludziom pod kątem tego, czy im bardziej szalona fryzura to tym bardziej zakręcony człowiek, wyszło mi, że niekoniecznie. Ci najfajniejsi zdają sobie sprawę, że to, co ich odróżnia to nie fryz, a wnętrze - a Ci przestylizowani czasem w ten sposób chcą zrobić wrażenie - ale spod warstwy farby prześwituje ich kiepskość 😉
Oczywiście nie jest tak zawsze, i najważniejsze, żebyś Ty się dobrze z tym czuła- ja jestem rasowa uwodzicielka i muszę, po prostu muszę mieć długie włosy, rozpuszczone i powiewające albo jakoś fajnie upięte  😎
[quote author=szepcik link=topic=1358.msg278660#msg278660 date=1245352066]

Zgadzam się niestety..
Ja nie wyobrażam sobie żebym miała mieć swój naturalny kolor.. Aczkolwiek u mnie sytuacja jest o tyle inna, że ja mam fatalny kolor włosów.. Taki szaro-buro-myszaty 😉
[/quote]

też tak uważam, dlatego od niecałych 2 lat już farbuję 😉 niezdrowe, ale kij.
A znacie może stronę, na której są jakieś instruktarze jak fajnie upiąć włosy? Tak krok po kroku? Moje sięgają juz prawie połowy pleców, i trochę jest gorąco, jak słońce przygrzeje 😉
szepcik, ale ja zdecydowanie nie jestem najfajniejsza. A teraz jestem taka przestylizowana bez stylizacji, więc podwójnie ubogo...
Strzyga jaką masz karnację, różową czy miedzianą?😉
Ja bym Cię widziała w jakimś złotawym brązie na poczatek, chyba rudy nie bardzo Ci będzie pasował. Zawsze warto zacząć od czegoś delikatnego 😉

Ja od 3 lat bez przerwy farba, nawet jak chciałam wrócić do swojego to przy 3cm odrostach pękałam, bo czułam się niechlujnie.
Przeszłam przez fiolety, rudości, każdy odcień brązu, w tej chwili są czarne. Najlepiej czuję się w bardzo bardzo ciemnym brązie. I farby których używam w ogóle nie zniszczyły mi włosów- Schwarzkopf Brillance.

Edit- jeden z moich pomysłów kolorystycznych i aktualne ( dwa dni po farbie więc na razie się podsuszyły i sterczą, tydzień i się ułożą 😉 ) Oba kolory ta sama farba S. B.

Burza, ależ Ty masz gęste włosy.. Wow..
burza te dolne to najnowsze?
fajowe!
ja teraz farbuje włosy kolorem perłowy blond;] z loreala
a oto efekt

moze moj wewnetrzny głos chce byc rudy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się