Ma ktoś doświadczenie z nakładaniem farby do włosów palcami? Zawsze miałam nakładaną pędzelkiem (farbuje mi mama, bo przy mojej długości włosów sama bym sobie nie poradziła), ale ostatnio zrobił mi się taki kołtun, że wyrwałam sobie sporą garść włosów żeby go jakoś rozczesać (próbowałam rozplątać palcami i odżywką ale nic to nie dawało :/ )
[quote author=fruity_jelly link=topic=1358.msg2144316#msg2144316 date=1406010316] Ma ktoś doświadczenie z nakładaniem farby do włosów palcami? Zawsze miałam nakładaną pędzelkiem (farbuje mi mama, bo przy mojej długości włosów sama bym sobie nie poradziła), ale ostatnio zrobił mi się taki kołtun, że wyrwałam sobie sporą garść włosów żeby go jakoś rozczesać (próbowałam rozplątać palcami i odżywką ale nic to nie dawało :/ ) [/quote]
Ja prawie zawsze nakładam ciemną palcami (w rękawiczkach) wg. mnie lepiej się wtedy farba kryje... I nigdy nie rozczesuję po nałożeniu farby 😉
Następnym razem będę nakładać palcami. A ze strony technicznej jak to wygląda? Nakładasz jak szampon od razu na całość czy dzielisz na części i najpierw odrosty a potem na długości? :kwiatek: ja zawsze rozczesuję żeby farba się równomiernie rozprowadziła, ten kołtun to zapewne wina tego, że przy nakładaniu farby pędzelkiem włosy się 'natapirowały' a farba dodatkowo to skleiła 😵
Ja przód i tam gdzie widzę nakładam pędzelkiem, a tył palcami. Chociaż teraz mam płonącą czerwień, która w słońcu nawet pod róż podchodzi. Farbowałam się pigmentem u fryzjera i chyba przy tym zostanę. Kolor jest obłędny (oczywiście wiem, że bedzie wypłukiwał się szybciej niż normalna farba), a do tego cięcie + fabrowanie kosztuje mnie tyle samo co cięcie+farba z drogerii 😉
Może mnie ktoś oświecić, jak się robi takie upięcie? Albo chociaż jak się nazywa taka fryzura? Googlowałam pod różnymi hasłami, niestety nic konkretnego nie znalazłam (a jak już, to bez instrukcji...). Wygląda na banalne do zrobienia, tylko chciałabym wiedzieć dokładnie, JAK. 😉
Może w tym konkretnym przypadku jest jakiś wypełniacz, ale czy kobiety w latach 40-tych używały takich rzeczy? Wierzę, że da się bez. 🙂 A że poleciało na to sporo wsuwek, to nie wątpię. Ja się zastanawiam, czy te włosy z boku nie są jakoś zrolowane po bokach i podpięte to, co zostało... Tylko nie wiem, jak właśnie z upięciem tej końcówki, Więdłocha ma dość długie włosy (w każdym razie w większości wypadków dłuższe ode mnie), a moich mi zawsze przy wszystkich takich upięciach zostaje za dużo (w sensie - są za długie, żeby je tak ładnie podwinąć i schować).
Przy czym to upięcie jest najłatwiejsze przy włosach sięgających okolic ramion, jak już są za łopatki to raczej ciężko (mi przynajmniej :icon_rolleyes🙂
BitSmoket, wersję z opaską widziałam, ale u mnie opaska odpada... Mam przedziałek, który jest praktycznie nie do zaczesania, i z opaską wygląda to... źle. 😉
Averis, czyli jednak wypełniacz... Mam włosy do łopatek (kiedy one tak urosły? 😲), bu. 🙁
madmaddie chodzi o fryzurę na jakąś okazję czy na co dzień?
Poszłam wczoraj do fryzjera od nie wiem jak dawna. Włosy miałam prawie do kości ogonowej, poprosiłam o podcięcie samych końcówek, pani pokazała mi ile podetnie, po czym ciachnęła 3 razy tyle (w sumie grubo ponad 10 cm) dwoma szybkimi ruchami (bez żadnego cieniowania itp, proste cięcie) po czym skasowała 100zł bo przecież strzyżenie długich włosów jest droższe niż krótkich i nie ważne, że zajęło 5 minut 😵
smarcik, dlatego ja chodzę tylko do facetów. fryzjerki wywołują u mnie panikę. teraz mam pana Karola, zawsze się upewni ile ściąć. na co dzień, normalnie spinam, ale kurcze, nie wygląda to najlepiej 😉
deJotka Polecam http://www.renaa.skip.pl/ cena ustalana indywidualnie w zależności od tego jakimi włosami chcesz przedłużać i od długości.... kilka stów trzeba wydać
deJotka Polecam http://www.renaa.skip.pl/ cena ustalana indywidualnie w zależności od tego jakimi włosami chcesz przedłużać i od długości.... kilka stów trzeba wydać
Robiłaś u niej? Jaka to metoda? Technicznie jak to wyglada?? Na stronie kobieta nie pisze jaka metodą przedłuża... Ja zglebialam temat - i pierwszy raz słyszę o tej metodzie. Skoro nie robi na zgrzewy czy tulejki, taśmy - to jak???? No i cena 800zl podejrzanie tania.
tak robiłam 🙂 Pani Renata jest chyba jedyna osobą w Krakowie która robi tą metodą; polega ona na połączeniu bezinwazyjnym cienkimi gumeczkami. Bierze małe pasemko włosów, dzieli na pół wplata w nie pasemko włosów doczepianych i potem łączy cieniutką gumeczką. Nie ma żadnych zgrzewów ani ringów, włosy się nie łamią bo łączenie jest elastyczne a włosy można potem przekładać nawet 2 razy jeśli się o nie dba.
Cena jest od 800 zł. I rośnie wraz z ilością doczepinych pasemek i długością włosów
Cholerka, nie wpadłabym na pomysł że to aż tak drogo :/ Poczekam i zobaczę czy głośniej będzie syczał wąż w kieszeni, czy bardziej mnie szlag trafi przez krótkie włosy :P
Ile teraz kosztuje farbowanie, powiedzmy na jeden kolor, włosów długich do łopatek? generalnie pi razy drzwi, Gdańsk... bo jak patrzę na cenniki na stronach internetowych salonów w okolicy, to rozstrzał jest strasznie duży...nie chce przepłacić, ale też nie chcę żeby mi ktoś włosy zniszczył... jaka jest cena równowagi?
Kolo 200 to taka średnia cena, lepszy salon to z 250, tez możesz poczytac oceny na trójmieście, będziesz miała przynajmniej pojęcie, których salonów unikac, na pozytywy patrze tak z przymrużeniem oka 🙂
Czy ma ktoś może jakieś godne polecenia termoloki ? Poszukuję na prezent dla mamy, chodzi o włosy tak mniej więcej długości do ramion. Nie wiem czy celować bardziej w Remingtona czy Babyliss? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź :kwiatek:
Dziewczyny, czy możecie polecić mi jakąś dobrą odżywkę do włosów często suszonych suszarką? Coraz większe siano mi się robi na głowie... Zima, ogólne osłabienie i suszarka po prostu wykańczają mi włosy 😵