Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

julka177, jaki jedwab? A odżywka może jednak jakąś cięższa, oleista bardziej by się sprawdziła? Włosy dociążone nie fruwają.
Ta do delikatnych to jaka jest konkretnie?
julka177, jaki szampon przeciwłupieżowy używasz?
Pytam, bo z mojego doświadczenia wiem, że te sklepowe to nic nie dają.
Trzeba u dermatologa odpowiedni specyfik dobrać, używać kilka- kilkanascie tyg. a po wyleczeniu przejść na zwykły szampon.
cavaletti, jaka odżywkę bys poleciła? Ja zawsze na tropie dociążających 😉
Polecam jedwab Green Pharmacy nie posiada alkoholu w składzie jak np BioSilk dzięki czemu nie wysusza końcówek 🙂 Co prawda jedwabiu w składzie tam nie ma i tak na prawdę jest to serum na końcówki ale zawiera 100% ekstraktu z aloesu i przynajmniej u mnie daje świetne efekty 🙂
Bay, u mnie dobrze się spisuje olejowanie przed myciem (koniecznie) + Alterra z granatem lub Isana Professional do kręconych
Teraz te dwie są na topie u mnie 🙂
Ja używam jedwabiu Bioetica, kupiłam przez przypadek więc nie wiem co to za firma 😉
A szampon mam head&shoulders ale jak tego skończę to kupię sobie Dove taki z olejkiem arganowym, po którym miałam bardzo fajne, miękkie włosy.  Odżywkę teraz używam pantene.
Ach, i dziwne jest to że to samo używałam latem i włosy były normalne,  dopiero zimą zaczęły się ekektryzowac. Najbardziej do grzebienia, czapki, szala czasem jak za dużo dotykam je rękami to do rąk.
julka177, bo zimą jest inne powietrze i włosy też potrzebują innych składników 🙂 Może spróbuj używać cięższej odżywki np. jedną z tych, które poleciłam wyżej
Jeśli gdzieś było (nic szczególnego w szukajce nie znalazłam), albo nie ten wątek to przepraszam 😡

Jakie polecacie w miarę nie drogie prostownice do prostowania i lokowania włosów? 😉
Miał ktoś taką: http://www.ceneo.pl/9612133 ?

A ja ponawiam :kwiatek:
cavaletti, olejowanie+alterra granat to moja zawsze niezawodna kombinacja 😉 Isanę wypróbuję, dzięki!
Wiecie może jak nazywa sie zabieg na uniesienie włosów?
Zeby był taki efekt jak np. u Natalii Siwiec...
nie to zeby to był jakiś moj "ideał" ale wlosy ma zawsze fajnie uniesione😉
Julita  Headlines – trwałe uniesienie włosów u nasady
Dzięki  :kwiatek:
Nie ma za co 🙂
Dziewczyny, znowu mnie korci zrobić coś z włosami  😵 Jeszcze mam możliwość zrobienia dekoloryzacji w salonie za psie pieniądze..   👿
jasny brąz / lekko miedziany, nie wiem na co się zdecydować. Oby wyszło w miarę, bo teraz ciągle wesela, a jak nie wesela to praca..
Przypominam swoja facjatę i podlinkuję pare kolorów, może ktoś mi cos doradzi  :kwiatek:

Ten pierwszy kolor skradł moje serce  😜
yga, na szybko na rudo 😉 Mi się osobiście bardziej podobasz w ciemnych włosach
Faktycznie jak pół dupy za krzaka  😂 Ale może to kwestia zdjęcia?  🤣
yga, mimo ciemnej karnacji i ciemnej oprawy oczu masz zimny typ urody, więc wg mnie odpadają rudości, kasztany i ciepłe blondy czy jasne brązy :P
czyli co, zostaje mi tylko ta smutna czerń?  😕
yga, na ostatnim foto, które wrzuciłaś odcień jest chłodny
Przeróbka ciulowa, ale coś widać. Jasny, chłodny odcień brązu, jeśli udałoby się go dobrze dobrać wyglądałby całkiem nieźle
yga, daj inne zdjęcie
daję 🙂
No faktycznie w rudym nie będziesz korzystnie wyglądać.
cavaletti, zrobisz przeróbkę 🙂?
Miałam rude i miedziane, tylko że było to dobrych kilka lat temu + inna fryzura. Podobało mi sie w tych kolorach własnie to, że ocieplało mi twarz, nie byłam taka mumiowata jak teraz  🤣

yga, na 2 foto bardzo bardzo mi się podobasz!!!!!!!! <3
a to właśnie czysto rude.. juz sama nie wiem co mam robić  😂 😵
Leci porcja
ej dziwne to. Na tych przerobionych mi się nie podoba yga w tych włosach, ale na tej fotce co wstawiła jest suuuuper!

edit: już wiem. Yga, kiedyś nie byłaś taka blada ❗
Byłam byłam, tylko tak jak wspomniałam, ciepły kolor odrazu mi rozswietlał twarz, moje oczy robiły się wyrazisto niebieskie, a usta różowe 😉
ash- niezłe, mam ubaw po pachi  😁
yga, według mnie najlepiej w takim, jaki masz teraz 😉 Sama kiedyś kombinowałam na 1000 sposobów, ale zdecydowanie najlepiej ciemne 😉
Fakt, szkoda też trochę włosów, ale chciało się zaszaleć, zmienić coś.. phi  😕 To moze chociaż pasemka zrobię przy buzi, zeby ją rozświetlić..  😫

edit: oj, zaszaleje, co mi szkodzi  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się