julka177, jaki jedwab? A odżywka może jednak jakąś cięższa, oleista bardziej by się sprawdziła? Włosy dociążone nie fruwają. Ta do delikatnych to jaka jest konkretnie?
julka177, jaki szampon przeciwłupieżowy używasz? Pytam, bo z mojego doświadczenia wiem, że te sklepowe to nic nie dają. Trzeba u dermatologa odpowiedni specyfik dobrać, używać kilka- kilkanascie tyg. a po wyleczeniu przejść na zwykły szampon.
Polecam jedwab Green Pharmacy nie posiada alkoholu w składzie jak np BioSilk dzięki czemu nie wysusza końcówek 🙂 Co prawda jedwabiu w składzie tam nie ma i tak na prawdę jest to serum na końcówki ale zawiera 100% ekstraktu z aloesu i przynajmniej u mnie daje świetne efekty 🙂
Bay, u mnie dobrze się spisuje olejowanie przed myciem (koniecznie) + Alterra z granatem lub Isana Professional do kręconych Teraz te dwie są na topie u mnie 🙂
Ja używam jedwabiu Bioetica, kupiłam przez przypadek więc nie wiem co to za firma 😉 A szampon mam head&shoulders ale jak tego skończę to kupię sobie Dove taki z olejkiem arganowym, po którym miałam bardzo fajne, miękkie włosy. Odżywkę teraz używam pantene. Ach, i dziwne jest to że to samo używałam latem i włosy były normalne, dopiero zimą zaczęły się ekektryzowac. Najbardziej do grzebienia, czapki, szala czasem jak za dużo dotykam je rękami to do rąk.
julka177, bo zimą jest inne powietrze i włosy też potrzebują innych składników 🙂 Może spróbuj używać cięższej odżywki np. jedną z tych, które poleciłam wyżej
Wiecie może jak nazywa sie zabieg na uniesienie włosów? Zeby był taki efekt jak np. u Natalii Siwiec... nie to zeby to był jakiś moj "ideał" ale wlosy ma zawsze fajnie uniesione😉
Dziewczyny, znowu mnie korci zrobić coś z włosami 😵 Jeszcze mam możliwość zrobienia dekoloryzacji w salonie za psie pieniądze.. 👿 jasny brąz / lekko miedziany, nie wiem na co się zdecydować. Oby wyszło w miarę, bo teraz ciągle wesela, a jak nie wesela to praca.. Przypominam swoja facjatę i podlinkuję pare kolorów, może ktoś mi cos doradzi :kwiatek:
yga, na ostatnim foto, które wrzuciłaś odcień jest chłodny Przeróbka ciulowa, ale coś widać. Jasny, chłodny odcień brązu, jeśli udałoby się go dobrze dobrać wyglądałby całkiem nieźle
Miałam rude i miedziane, tylko że było to dobrych kilka lat temu + inna fryzura. Podobało mi sie w tych kolorach własnie to, że ocieplało mi twarz, nie byłam taka mumiowata jak teraz 🤣
Byłam byłam, tylko tak jak wspomniałam, ciepły kolor odrazu mi rozswietlał twarz, moje oczy robiły się wyrazisto niebieskie, a usta różowe 😉 ash- niezłe, mam ubaw po pachi 😁