Ja uzywam Pantene (i szamponow i odzywek). Te odzywki bez splukiwania roznia sie od tych ze splukiwaniem tylko tym, ze... sie je splukuje. Ale faktycznie, trzeba uwazac ile sie tego naklada, w przeciwnym razie szybko sie wlosy przetluszczaja. Polecam te w okraglych pudeleczkach (to jest ze splukiwaniem chyba na wzmocnienie wlosow), no i wszystkie te takie kremy do wlosow cieniowanych i do prostych. Sa super, w polaczeniu z prostownica jest mega efekt, nawet jesli jest wilgotno.
sprzed tygodnia (teraz wprawdzie mam na to jeszcze szamponetke, ale nie ważne)
i coś z chyba września
Opcje narazie jakie wymyśliłam to: albo coś zmienić dużo, ale tu nie mam pomysłu, zresztą w sumie długo włosy zapuszczałam i nie chce ich chyba ścinać tak odrazu Albo przyciąć troche grzywkę, całośc też - raczej podciąć końcówki w sumie + farma
a farba... ciemna wiśnia? czekodala z czerwienią? no właśnie nie wiem, może pomożecie ;-)
Biosilk ma chyba najlepsze jedwabie i wszelkie szampony oraz odzywki z jedwabiem, ale tez jest odpowiednio drogi.
Ja aktualnie uzywam odzywki na bazie jedwabiu od firmy Sleek Line, ktora podobno uzywaja salony fryzjerskie, ja ja zakupilam na bazarku 😉 (1000ml za 25 zł) Moim zdaniem zdziałała cuda. Po ściągnieciu czarnej farby blendorem i pofarbowaniu na rudo-brazowy kolor, w trakcie mycia wlosow (szamponem Pantene 'wieksza objetosc'- to jest chyba najgorszy szapon Pantene, strasznie sie po nim wlosy placza, chociaz taki efekt po blendorze miałam też przy H&S) tworzył mi się ogromny kołtun, na ktory nawet odzywki Pantene nie działały, nie mogłam później włosów rozczesac. A ta odzywka zdzialala cuda, chociaz prostuje wlosy codziennie, to wygladaja one na zdrowe i odzwione i sa bardzo gladkie 🙂
Ja używam tylk tych do spłukiwania bo w innym razie włosy robią mi sie tłuste i cięzkie po odzywkach bez spłukiwania 😉
U mnie to samo.. Ja osobiście stosuje Fructis do włosów farbowanych bo najlepiej mi się po niej rozczesują (mam strasznie plączące się włosy).. Ostatnio kupiłam też taki specjalny tonik do oczyszczania skóry głowy i maskę którą nakłada się raz w tygodniu na 20 minut.. Stosuję ją od niedawna więc nie wiem jak długo falowe efekty ale generalnie mam po niej ładne włosy..Firma włoska, w Polsce chyba mało znana.. GESTIL się nazywa.. Może ktoś z Was stosował albo słyszał jakieś opinie?
A to ja po ostatnim farbowaniu.. Nie patrzcie na moją idiotyczną minę proszę.. 😉
Niestety niewiele z niego zostało.. Obecnie jest taki baaardzo delikatnie rudo brązowy.. Czekam na casting na targi fryzjerskie.. Mam nadzieje,że się załapie to mi zmienia fryzurę i doradzą co z kolorem.. 🙂
Dziewczyny doradzcie- jak się obciąć a może nie obcinac tylko zapuszczac? Co bedzie mi pasować? Dodam że włosy mi się bardzo pusza i jak chce zeby ładnie wygladały to musze je prostowac... i to tak w kołko macieja 🙄 Załączam zdjecia :
Masz w miare wysokie czolo, ja bym je ukryla pod grzywka na skos (bron boze nie prosta!!!), dobrze Ci w takiej dlugosci wlosow. Ewentualnie moglabys jeszcze troszeczke zapuscic, a pozniej wycieniowac 🙂
A kolor? Chciałabym je zapuścić troszkę własnie i dopiero wtedy wycieniować, a teraz myśle o czymś grzywkopodobnym 😉 Takie cos jak u Simpsonówny ( na dole ) mi się podoba 🙂 Myślałam nad takim kolorem też, ale to dopiero latem . edit : zapomnialam o fotce 😉
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś fajne prostownice? Cena nie gra roli. Nie chcę za bardzo zniszczyć włosów, nie będę też prostować ich codziennie. Doradźcie coś proszę, bo w tym temacie jestem zielona 😉
ja jestem fanką marki remington jeśli o takie rzeczy chodzi ;-) sama mam prostownice własnie tej firmy, z "potrójną ochroną" nie wiem czy model nie nazywa się 1031 czy jakoś tak, musiałabym poszukać, w każdym bądź razie jestem bardzo zadowolona, mam ją od dawna (ponad 1,5 roku o ile dobrze myślę) i używam codziennie, maks co 2 dzień, włosów mi nie zniszyczyła, więc polecam z czystym sumieniem =)
dziewczyny czy jest szansa na czarnych włosach(naturalnie) uzyskać białe pasemka, ale białe, nie blond. Jeśli tak to gdzie w Krakowie na pewno taki efekt uzyskam? Już raz się wkopałam i niby salon polecany a wyszłam z blond pasemkami, doszłam do domu i farbowałam, bo wyglądało to tragicznie :? .
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś fajne prostownice? Cena nie gra roli. Nie chcę za bardzo zniszczyć włosów, nie będę też prostować ich codziennie. Doradźcie coś proszę, bo w tym temacie jestem zielona 😉
tylko i wylacznie GHD 😉 problem jest tylko taki, ze albo trzeba zamawiac z zagranicy (nie ma problemu z wysylka) albo szukac na allegro/ebayu
włosy, a przynajmniej czesc moge juz zwiazac w kitke. ale.... mam juz pierwszy siwy włos 🙄 :oczopląs:
haha, a ja, włosy jak na avatarze (tylko inny odcień, bardziej złoty, bo całe zdjęcie jest wypłowiałe generalnie) odnalazłam w swoim gąszczu jeden jedyny gruby jak trzy, hebanowo brązowy włos to dopiero szok, to już nawet siwy by mnie tak nie zdziwił!!
szit. odkad "rzuciłam" mojego fryzjera nie moge nic dla siebie znaleźć. wrociłam godzine temu ze strzyżenia, nie równo o obu stronach i z tyłu też nie tak jak chciałam. :/ co z tego cholera, że płace połowe tego co wcześniej? chyba zainwestuje i wydam 60zł w na kogos z renomą. kurka, przeciez tani fryzjer moze byc tez dobry. jednego takiego znalazlam, tylko uciekł. 🤔 tylko co teraz? zła jestem i sobie sie nie podobam, chce zrobic cos z ta fryzura! 🙁
A ja wzięłam się ostro za swoje włoski.. Z farbowania nie rezygnuję ale ograniczam je do raz na 1,5 miesiąca. Moja walka ze słabymi włosami wygląda tak:
-zamówiłam sobie kurację ampułek RADICAL na cały miesiąc -do tego lotion Seboradin do włosów przetłuszczających się -na noc maseczki z olejku rycynowego -raz w tygodniu maska taka na 40 minut a wcześniej oczyszczanie skóry głowy specjalnym tonikem -przed suszeniem spray ochronny no i suszę tylko zimnym powietrzem
Musze jeszcze tylko znaleźć coś do wzmacniania od środka.. Myślę nad Merz Special i Ducrey Annacaps.. Ktoś z Was używał? Może podzielić się opinią?
fryzjerka mi dzisiaj doradzała Kerastase Biotic jeśli któraś z was miała do czynienia z tym szamponem niech sie podzieli opinia o nim
ja po pól roku malowania włosów na różne odcienie rudości i czerwieni i po pół roku malowania na bardzo ciemne kolory wróciłam do blondów trochę z konieczności - mam naturalny kolor blond wiec latem ciężko się żyje z ciemnymi włosami ale szczerze przyznaje ze nie mogę się juz doczekać jesieni kiedy to znowu wrócę do ciemnych
powiem wam ze kiedyś wizytę u fryzjera odwlekałam jak tylko można - bo po kazdej włosy po prostu strasznie sie niszczyły teraz staram sie chodzić w miarę często (choc kieszen boli oj boli) i do miesiąca po takiej wizycie mam super włosy nie wypadają są lśniące i dobrze sie układają wiec jeśli po wizycie u fryzjera macie zniszczone włosy radze go zmienić
dzisiaj zrobiłam sobie tzw rytuał kerastase i jestem mega zadowolona 😀