Uzywam szamponu i odżywki nivei z tej serii do blond włosów 🙂 Generalnie chcialam sobie tak delikatnie rozjasnić i własnie słyszałam o rumianku ale pojecia nie mam jak sie za to wziąc, wie ktoś 😉 ?
ten pierwszy "wściekły rudy" dostałam gratis w jakimś wypasionym salonie fryzjerskim. Poszłam jako modelka, wszystko miałam za darmo ale za to nie miałam za wiele do powiedzenia, więc nie wiem.
Też się właśnie wybieram za miesiąc.. Mam nadzieję,ze mnie wezmą.. 😀 Tyle,ze ja zaznaczę,ze ścinać mogą (specjalnie zapuszczam teraz włosy mimo,ze sie strasznie nie układają już co by mieli z czym pracować) ale kolor ma być rudy.. Odcień moga zmienić ale rudy zostaje na bank !!!! Koleżanki 3 były i wszystkie super zmienili. No i co ważne miały wpływ na zmiany. Jak się nie podobał pomysł to mogły zrezygnować. Aczkolwiek dobrzy styliści musieli je "robić" bo jak mówiłam wszystkie mają super fryzury i kolory.. Licze,ze i dla mnie coś wymyślą.. 😉
Ps. ninevet, moim zdaniem masz bardzo "uniwersalną" twarz.. Pasują Ci wszystkie trzy kolory które wleiłaś.. 🙂 Ja sama byłam już jasno złotą blondynką, taką "popielato platynowa blondynką z ciemnymi pasemkami, czarną niemal, miałam też wszelakie odcienie brązu raz nawet z pasemkami wpadającymi w czerwień.. 😁 Ale rudego nie było jeszcze.. I strasznie się cieszę,ze się odważyłam bo bardzo siebie lubię w rudych.. Szkoda tylko,ze tak mało trwały jest to kolor ale cóż.. nie można mieć wszystkiego..
lukasowa moja kuzynka rozjasnila sobie wlosymyjac szamponem rumiankowym i odzywka rumiankowa, podbno tez sok wycisniety z cytryny rozjasnia. woda chlorowanana basenie rozjasnia wlosy ale tez je niszczy
a same rozjasnia sie ładnie za kilka miesiecy bo od slonca beda ci jasniec
ja tylko przyciemniałam- naparem z kory dębowej. było super, a włosy po tym cudnie pachniały. do włosów blond cytryna plus rumianek. do rudych słyszałam o soku z żurawiny 😉
Moja kolezanka z klasy rozjasnia sobie wlosy kwaskiem cytrynowym (ale nie wiem, w jaki dokladnie sposob, moge zapytac). Wyglada tak, jakby miala naturalne pasemka, baaardzo fajnie.
Scottie, ze sklepu w centrum warszawy, producent: zakład przetwórstwa zielarskiego herbaflos to taka herbata jest. włoswy pachną po tym nieziemsko 💘 a zapach się niesie. ludzie w autobusie w tloku mowili mi ze mi ładnie włosy pachna 😁
niestety nic wiecej nie wiem, zapewne chodzi po prostu o płukanie w soku, ale takim bez cukru lub z zebranych samodzielnie, zglniecionych, zalanych ciepla wodą? to tylko moje domysly, nie wydaje mi sie by dzialalo na farbowane wlosy. moznaby sprobowac z herbata z owocow zurawiny ale tez marnie mi sie to widzi. sama herbata nie jest najlepsza na włosy
poszlam dzisiaj to fryzjera i wrocilam z duza, ciezka i prosta grzywka. czuje sie jakby mnie odmlodzono o 5 lat 😂 mama stwierdzila, ze wygladam jak Kinga Rusin tylko 3 razy grubsza 😁
poszlam dzisiaj to fryzjera i wrocilam z duza, ciezka i prosta grzywka. czuje sie jakby mnie odmlodzono o 5 lat 😂 mama stwierdzila, ze wygladam jak Kinga Rusin tylko 3 razy grubsza 😁
Cieciorka możesz coś więcej napisać o tej korze dębowej? Zakupiłam sobie taką, ale nie w saszetkach, a luzem w opakowaniu, jest przepis jak przyrządzić, ale co potem? popłukać tym włosy? i spłukać wodą, czy jak? 🤔
Cieciorka pisz coś więcej! Ja się załamałam, bo minął nie cały miesiąc, a ja już mam włosy o ton jaśniejszy. Szkoda mi ich cały czas farbować, a będzie coraz gorzej, bo coraz więcej słońca będzie. Jak chronić farbowane włosy przed blaknięciem?
Ja się załamałam, bo minął nie cały miesiąc, a ja już mam włosy o ton jaśniejszy. Szkoda mi ich cały czas farbować, a będzie coraz gorzej, bo coraz więcej słońca będzie. Jak chronić farbowane włosy przed blaknięciem?
ja sie zrobiłam ciemna blondynką, z ciemnej czekolady 😂 😵
zaparzasz to we wrzątku, zostawiasz na 5min, odsaczasz, dolewasz wody, zeby temp nie przekraszala 40stopni, potem polewasz tym włosy mozesz tez zanuzyc wlosy w ganku i majtać nimi, ja nie splukiwalam woda, ale jak z samej kory to nie wiem. ja w skladzie oprocz kory mialam ziele hyzopu lekarskiego, lisc pokrzywy, szałwi i tymianek, dlatego od tych ziół tak cudnie pachniało 🙂 jakby co moge sie kiedys przejsc do tego sklepu sprawdzic czy maja jeszcze i ew wyslac komus poczta. za 4 saszetki płaciłam 4.35 (spusuje ze starego opakowania, ciekawe czy sie zawartocs przez pare lat nie przeterminowała, bo zostały dwie😉).
Strucelka, jak na mój chłopski rozum, to te włosy nie tylko Ci blakną na słońcu, ale też się kolor spłukuje. ja na moją zajebistą czerwień używam szamponów i odżywek z ochroną koloru, wymiennie Pantene ProV, Elseve, Mrs.Potter's, Shauma. jest nieźle, mimo, że się trochę spiera, to do samego robienia odrostów jest wyraźna i nie narzekam.