Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

własnie, jakieś maseczki tez na włosy suche,zniszczone po farbowaniu?
ja używam elseve nutrileum wygładzającą i bardzo sobie chwalę, dyscyplinuje włosy, wygładza, są potem nieziemsko błyszczące  😁
ale na włosy po farbowaniu może być za mało nawilżająca, ale elseve ma całą gamę maseczek, można coś wybrać do kazdego rodzaju włosów...
powiedzcie, można uzywać kilku odżywek na raz?
np. jakąś odżywke ze spłukiwaniem, druga bez spłukiwania do rozczesywania włosów, jedwab, elseve do włosów farbowanych i jeszcze jakaś ?  🤔wirek:
własnie, jakieś maseczki tez na włosy suche,zniszczone po farbowaniu?

ja po rozjasnianiu uzywalam szamponu i odzywki z loreal elseve tego czerwonego plus raz na 4-5 dni wosk z apteki na wypadanie wlosow. po niecalych 3 tyg wlosy doszly do siebie

a jesli ktos ma mozliwosc kupna polecam szampon i odzywke CHI
martynkakoniki, pewnie, że tak.
Ja używam elseve czerwoną ze spłukiwaniem, olejek taki dwufazowy garniera (super włosy się błyszczą!), jedwab i czasem coś z biosilka co mi końcówki doprowadza do ładu, nie wie co to tak na prawdę... lepkie jakieś, mama przywiozła ze stanów🙂
a ja mam głupie pytanie... <help>  😡

mam trochę siwych włosów, reszta brązowa

czy, jeśli rzucę na nie jasną farbę bez dekoloryzacji, pofarbują się te siwe na +/- jasno, czy nie złapią koloru?

w tym temacie jestem zielona (ale tego efektu akurat wolałabym uniknąć ;-) )
myslicie ze pasowalby mi taki kolor?

moje wlosy

margaritka mi się nie podoba, widziałabym Cię w takich:

albo w takich z rudymi pasemkami:

hymm a da sie gdzies przerobic foto zebym widziala siebie w takich wlosach? nigdy nie farbowalam to moj naturalny ( w ogole co to za kolor 🤔 ) i jakos mnie napadlo  😁
rety, piękny ten rudy  😜
choć też niespecjalnie Cię w nim widzę... a wiesz może jaka to farba?
ten brąz z pierwszego zdjęcia martyny tez piękny
margaritka, ale kolor sie nie do włosow dobiera tylko do reszty :P
wstaw wiec jakies inne zdejcie, a ja zrobie pomarańcz choc strasznie mi sie taki kolor nie podoba :P
Mnie chyba najbardziej podoba się takie kolory:

ten środkowy

Póki co eksperymentuję z rudościami żeby znaleźć idealną dla siebie farbę.. Ostatnio próbowałam Ferię Pure Paprika, wcześniej szamponetkę jakąś. Teraz kupiłam farbę w sklepie fryzjerskim. Naczytałam się trochę w necie (fora dla fryzjerów) że farby "marketowe" (zwłaszcza Palette) są znacznie bardziej szkodliwe dla włosów niż takie profesjonalne więc postanowiłam spróbować serii dla salonów..
Jak już pomaluję za jakiś czas znowu to wkleję fotke i zdam relacje 🙂
( w ogole co to za kolor 🤔 )

ten pierwszy to podejrzewam że jakaś czekolada albo ciemny brąz
a ten drugi.. hm, sama nie wiem  🤔wirek:
jejku, Querido śliczny, uwielbiam takie rudości - szkoda tylko, że moje włosy są do nich za ciemne, i stopniowo chna mi robiła czerwień a nie rudy  🤔
A.. Widział ktoś z was może Tyrę Banks teraz ostatnio w programie Jak zostać supermodelką czy jakoś tak?
Ona ma nieziemski kolor.. Ale nigdzie w necie nie mogę znaleźć jej fotki w tych włoskach.. 🙁
Kojarzy ktoś?

szepcik,  a o którym mówisz? Tym pierwszym czy tym środkowym?
Choć tak różne mnie się oba bardzo podobają..
czeka mnie pewnie jeszcze trochę eksperymentów ale mam nadzieję,ze w końcu znajdę odpowiednią farbę dla siebie bo że rudy zostaje to już postanowione 😀

na szybko
dla mnie jedynie ostatni jest do zaakceptowania :P
Querido też pierwszy i środkowy 😉
taki jak ten środkowy to miałam przez jakiś czas, tak na granicy czerwieni, piękny jest... ale wracam do natury, bo wiem, że już mi taki nie wyjdzie
No mnie właśnie zależy jednak na tym żeby to był rudy ale taki który nie będzie wpadał w czerwień.. Taka typowa miedź lub tycjan.. A ten środkowy to za diabła nie wiem jak określić  🙄
a gdybyś poszła do fryzjera ze zdjęciem nie zrobiłby jakiejś mieszanki farb?
Pewnie tak ale biorąc pod uwagę fakt jak szybko rude kolory wypłukują się z moich włosów to jak nic bym zbankrutowała chodząc co chwila do fryzjera.. 😉
Dlatego chce znaleźć farbę,której będę mogła używać sama w domu..
A fryzjerka ma mi załatwić (ale niestety póki co brak tego w hurtowniach) jakiś taki specyfik , qrcze nie wiem dokładnie co to ma być, ale coś a'la szampon co się z jakimś balsamem łączy i to ma odświeżać te rudy kolor tak że farbować można będzie rzadziej.. Może ktoś z was o czymś takim słyszał?
eee, nigdy  😲
No właśnie ja też nie.. Mówiła mi o tym mama ( z tego co jej przekazała nasza fryzjerka) stąd takie wybrakowane informacje 😉
hymm wiem, ze jest szampon z ofirlame'u utrwalajacy kolor ( rudy blond, brazowy, czarny)
takie szampony ma teraz większość firm
Nie nie.. To na pewno nie to.. To ma być jakiś taki dwuskładnikowy preparat dostępny w hurtowniach fryzjerskich tylko..  🙄
Querido - miałam takie rude rude rude włosy jak na tym pierwszym zdjęciu ale, że nie lubie często się fryzjerować razem z odrostami pożegnałam kolor . To zdjęcie to już końcówka wiec troche wyblakły i jakoś światło dziwnie pada aczkolwiek były takie jak ten kosmyk po lewej

Potem miałam czerwone 😀 ale też razem z odrostami zostały zafarbowane na mój naturalny kolor.

Teraz mam tak, może troche jaśniej bo tutaj jakoś ciemno wyszły i włosy dłuższe o jakieś pół roku

Aktualnie szukam czegoś nowego, może macie jakieś pomysły ?

jak mi chłopak dostarczy to wstawię zdjęcie samej twarzy byście miały większe pole manewru 🙂
a czym farbowałaś na rudo? bo ja robiłam chną, teraz wracam do naturalnego ale mam długie włosy i będzie to wyglądać ... co najmniej śmiesznie  🤔
a boję się, że jak nawet znajdę farbę w miarę zbliżoną do mojego koloru naturalnego to na chnie wyjdą jakieś cuda lub w najlepszym przypadku nie złapie  🤔
ten pierwszy "wściekły rudy" dostałam gratis w jakimś wypasionym salonie fryzjerskim. Poszłam jako modelka, wszystko miałam za darmo ale za to nie miałam za wiele do powiedzenia, więc nie wiem. 
Laski a jak naturalnie rozjasnić ciemno blond włosy ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się