Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

Lukasowa-śliczna z Ciebie dziewczyna!
Wiem,że  🚫 ale musiałam!  😀iabeł:
Dziękujeee  :kwiatek:  :kwiatek: 🙂  przyznam, że dopiero od nie dawna to w sobie odkrywam  😡
querido - generlanie kolor mi się podoba, ale szczerze to ciężko powiedzieć czy bomba, bo ani nie widać czy pasuje ci do twarzy ani czy do imiczu ;p

lukasowa - ja cię koniecznie widzę z grzywką !! i w sumie nie robiłabym sobie tej zaczeski do góry... najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie... jak już chcesz koniecznie przód do góry, to dobrze jakbyś zrobiła czuba, a nie taki przylizany pasek 😉 wiesz, tapir, te sprawy...

jutro postaram się przylookać w necie co by Tobie podpasowało do twarzy i karnacji generalnie 😉 trochę późno już a do pracy z rańca trza 😉
oj coś czuję olu ze w kwestii fryzruz to się całkiem rozmijamy 🙂
luk- mnie najbardziej się podoba na ostatnim.
fajnie, że wytrzymujesz z długimi włosami- jesteś jedną z nielicznych osób, w ktorych w nich ładnie.
dla mnie tapiry i czuperadła w każdej formie to jakas pomyłka.
grzywki nie widzę, ale mogę spróbować dorobić.

grzywki nie widzę

ja,szczerze mówiąc,też nie.Masz ładną buzkę i powinnaś ja odsłaniac!
Nie no grzywka to byłaby totalna i największa pomyłka w moim wypadku  😂 Mam niskie czoło, małe oczy i grzywka by mi potwornie zmniejszyła twarz. O nie nie nie, zresztą jak miałam 10lat to juz przeżyłam grzywkę i było katasrofalnie  🤔wirek:

Co do zaczeski do góry to teraz staram się więcej spinac włosów żeby nie było tylko takiego paska przez środek. Co do czubów to bardzo mi się one nie podobaja kojarzą mi się z dinozaurem  😜 Ale lekki tapir żeby nie były przylizane brzmi dobrze, spróboję  :kwiatek:

zaba - facet tez mi to mówi, że lubi mnie w każdej fryzurze gdzie włosy nie zasłaniaja mi twarzy  🙂

A co myslicie nad zrobieniem gdzie niegdzie jasniejszych pasemek blondu?
Hm
Patrzac na zdjecia, nie powiedzialabym, ze masz niskie czolo 😉 Widywalam nizsze  😉
Moze po prostu przesun przedzialek nieco na bok (choc niekoniecznie, skoro nie chcesz zaslaniac buzi) i wystopniuj przy twarzy, zeby dodac wlosom lekkosci? Wtedy nabiora tez troche formy.

Generalnie mysle, ze Tobie najbardziej by pasowala fryzura i kolor a'la Jennifer Aniston 🙂

Ps. Czy na urodzinowym zdjeciu jestes z mama?
Lukasowa, ślicznie wyglądasz na pierwszym i na ostatnim. Na tych z zaczesanymi do góry zawsze i nieodmiennie kojarzysz mi się z bohaterkami "Domku na prerii" 😀
Lukasowa uważam tak jak reszta, najlepiej wyglądasz na pierwszym zdjęciu 😉

to ja i moje metamorfozy 😁
mój naturalny kolor:

i wszelkie odcienie rudości:
nr 1

nr 2

nr 3

brązy
nr 1 (najciemniejszy i chyba najgorszy :zemdlal🙂

nr 2

no i nr 3 obecny i najbardziej ulubiony 😜

sory za ilość, nie mogłam się zdecydować 🤔wirek:
przy okazji pokaz fryzur - spięte, proste i lekko kręcone

Aktualny kolor zdecydowanie najladniejszy, musisz tylko dbac o to, zeby nie splowial!
Natomiast uwazam, ze przy tak wysokim czole zupelnie nie pasuje Ci krótka grzywka, która jeszcze bardziej wydluza glowe. O niebo lepiej wygladasz w takiej, która zaslania wieksza czesc czola (jak na zdjeciu 3)!  :kwiatek:
Strucelka mam podobny ( naturalny o terazniejszy) kolor wlosow. Ja-wieczna jasna blondynka ( bo nie pamietam kiedy mialam naturalne), zrobilam sie na.. hmm.. rudawo-zloto-brazowe. Mieszanka wybuchowa. Z fryzjerka kombinowalysmy. I na razie jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy co bedzie, jak sie kolor troiche zmyje.
Hiacynta na zdjęciu urodzinowym jestem z siostrą 😉

A włosy przy twarzy mam wystopniowane, jak pisałam wszedzie mam je pociapane bo niby mialo to im nadac lekkości a tylko sie elktryzują i uklapuja... 🤔wirek:

Strucelka 3 kolor najfajniejszy  😁
chcialam tylko powiedziec, ze piekna z niej kobieta! Z siostry 🙂

Myslalam o troche mocniejszym postopniowaniu - tak, zeby najkrótsze konczyly sie nieco ponizej twarzy, a nie samych koncówek...
A ja mam prośbę do dziewczyn z Warszawy.
Macie jakiegoś dobrego, sprawdzonego fryzjera? Najlepiej z okolic centrum, mokotowa, ursynowa?
Potrzebuję fryzjera który uczesze mnie na ślub 😉
A że nie chodzę do fryzjerów to nie znam żadnego, prócz Zapertego w centrum do którego chodziłam kiedyś.
Aktualny kolor zdecydowanie najladniejszy, musisz tylko dbac o to, zeby nie splowial!

mi lekko spłowiał a mam podobny kolor do Strucelki (zresztą wstawiałam zdjęcia)
będe teraz malować na troche ciemniejszy brąz, i co robić żeby kolor nie spłowiał?
chronić przed słońcem
i w ogóle chronić, odżywiać, nie przemęczać suszeniem i stylizacją
możecie polecić coś dobrego (ale nie mega drogiego) z odżywek żeby chroniło to moje włosy przez płowieniem?
A ja mam prośbę do dziewczyn z Warszawy.
Macie jakiegoś dobrego, sprawdzonego fryzjera? Najlepiej z okolic centrum, mokotowa, ursynowa?
Potrzebuję fryzjera który uczesze mnie na ślub 😉
A że nie chodzę do fryzjerów to nie znam żadnego, prócz Zapertego w centrum do którego chodziłam kiedyś.

salon jolie na kruczej np
albo strefa cięcia (ma kilka salonów) między innymi gdzieś przy nowym chyba...
dzięki dziewczyny :kwiatek: :kwiatek:

Martynkakoniki - jak znajdziesz jakiś złoty środek na płowiejący kolor - daj znać :P Mi zawsze po wakacjach jaśnieją włosy, nic na to nie poradzę 😉
2 tyg. po farbowaniu:

teraz:

odżywki mam: Gliss Kur, Elseve-ochrona koloru, jedwab, Nivea diamentowy blask + szampon

mam problem bo nie wiem czy zostać przy tych co mam teraz, czy wrócić do tego koloru z pierwszej fotki tylko bez pasemek?  😉
aleqsandra ale znasz tych fryzjerów?
Ja cały czas myślę nad tym "moim" ale on taki artysta jest i mam obawy że zrobi mi na głowie coś za bardzo szalonego 😉
no do jolie zaczęłam ostatnio chodzić, a w strefie byłam dwa razy

zresztą oba mają bardzo dobre opinie

ale nie znam osobiście żadnego fryzjera tam... wiem jedno, że nie pozwolą ci wyjść niezadowolonym i ani nie są niespełnionymi artystami ani nie są nieprofesjonalni...

wszystko na tip top
Oki, dzięki 😉
Cieciorka  🙇 🙇 Nie poznałam się na tych zdj :P
martyna jak dla mnie po farbowaniu lepiej.
Muffinka, moja mama zrobiła próbę takiej fryzury. tzn musiala owszem zapłacic dwa razy- ale proba byla duzo tansza i nie bylo stresu, a wszystko dogadane, robiła tu: http://www.empiresalon.pl/
ja też się tam strzygłam- generalnie pozytywne wrażenia, "testowałam michała i emila. ten pierwszy zraził mnie do siebie stosunkiem do pomocnicy i mialam wrazenienie ze mnie ostatnio zlewa, a emil się ostatnio bardzo wyrobil, ale chyba preferuje nowoczesne fryzury. polecam za to bardzo panią marlenke- kosmetyczkę 🙂
Poniuś, no tak, trochę się zmieniłaś :P mam nadzieję że nie jesteś zła i że choć trochę się przydały 🙂
A co polecacie by włosy były bardziej lśniące. Oczywiście oprócz jedwabiu bo mam 🙂
slojma, ja mam teraz szampon Elseve z proteina perly czy cos, ten rozowy do dlugich wlosow. i wlosy faktycznie sa bardziej lsniace i mieciutkie 🙂
a ja polecam najtanszy mozliwy szampon  😁
http://www.blizejciebie.pl/popup_image.php?pID=1129
uzywam tylko takiego, na zmiane z avon zeby niew spasc z rutyne i nie zmienie! fantastyczny, mało chemii, wlosy mocne i lśnią. ten dwu litrowy baniak pokrzywowy też jest niezły 😉
sigma, cieciorka - nie omieszkam spróbować.
A może jakieś maseczki?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się