u mnie odrastanie też było niezbyt ciekawe 😉 miałam wygolony bok, ostatni raz we wrześniu zeszłego roku. teraz mam dopiero za ucho, ale jeszcze w kucyka nie da się spiąć więc śmieszne. no ale w międzyczasie były cieniowane to dlatego tak mało odrosły 😉
Baffinka- bardzo ładne cięcie, do twarzy Ci 😉 Ja miałam wygolony bok, jak mi się asymetria odwidziała to zapuściłam włosy, a potem w miarę wyrównywałam żeby normalnie to wyglądało i sobie rosną, bo znów mnie coś wzięło na długie.
Chcę zakupić lakier do włosów. Nigdy wcześniej nie używałam stąd moje pytanie, jaki? Jakiś mega mocny nie musi być, w zasadzie tylko do grzywki. Boję się że kupie jakiś kicz, który zrobi mi klej z włosów lub będą się za bardzo świecić -.-
Ada, ja używam lakieru z Palette i nie narzekam, utrwala całkiem nieźle i przy tym nie zostawia "skorupy" na głowie i nie skleja włosów, no i przede wszystkim nie śmierdzi jak niektóre.
Potrzebuję czegoś, co odżywi a przede wszystkim wygładzi i zmiękczy moje włosy. Nie wymagam, aby wszystkie te sprawy załatwił jeden kosmetyk 😀 Moje włosy są bardzo gęste, a przy tym grube i sztywne, co utrudnia ich układanie. Spotkał się ktoś może ostatnio z jakąś wygładzającą maską, ew. odżywką? :kwiatek:
Ja mam taft, taki czerwony, o mocy nr 4. Służy mi do "przyklepywania" przy przedziałku włosków odrastających, bo brzydko wyglądają i powiem, że nie jest drogi, a do tego ładnie trzyma bez efektu takiego wiesz, betonowego sklejenia włosów. I lubię jego zapach 🙂 Taki zwykły, jak to lakiery do włosów, ale jakoś wydaje mi się subtelniejszy.
Chestnut. Ja słyszałam wiele dobrego o nawilżających maskach z Revlonu. Ale jak dla mnie powinnaś wybrać się do fryzjera, pokazać swoje włosy, wielu może sprowadzić dla Cb odżywkę taką specjalistyczną, o większym stężeniu substancji czynnych. Ja osobiście mam maskę z Gliss Kur Cashmere coś tam coś tam. Pewnie literówki w nazwie są, ale ... Tyle osób ją zachwalało, że nawilży, wygładzi, odżywi, a moje włosy po niej nie są ani miękkie ani nawilżone, tak więc powoli przestaje ufać tym maskom i odżywkom z drogerii. Ale obecnie moim największym problemem jest wypadanie włosów. Już zamówiłam u mamuśki zakup Seboradinu. Szamponu i odżywki. Ktoś używał? Jak efekty?
A. I nie polecam kosmetyków Sayos. Wszystkie obciążają włosy. Przynajmniej moje 🙂
Znalazłam coś co daje rade na puszące się włosy Wella Pro series Moisture. Mam szampon i maskę (niestety nigdzie nie mogę dostać tej odżywki i mam Shine). Nareszcie mam błyszczące gładkie włosy, a nie siano żyjące własnym życiem 🙂 Do tego ma b. fajna cenę, bo pół litrowe butelki kosztują 15 zl 😉
a ja znowu zmienilam kolor wlosow 😉 najpierw grzywka i rudy: potem bez grzywki i rudy: a teraz znowu z grzywka i nowy, ciemniejszy kolor. Nie mam dobrych zdjec, ale kolor jest ciemno brazowy i lsni sie na rubinowo 😍 Na poczatku bylam zalamana, ale teraz uwazam ze jest jednak lepiej niz w rudym 😀 (zdjecia robione kamera z komputera pod czas lekcji hiszpanskiego, bo nam sie nudzilo, wiec nie sa jakies super 😉 ) (jak ktos ma facebooka to nowa fryzure mozna zobaczyc tu : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.307110909306127.93939.100000216628000&type=3 )
A co Wy myslicie? Ja najchetniej to obcielabym wlosy na krotko, albo przedluzyla do dlugosci jaka ma kumpela ze zdjecia 😉 Jakos nie podoba mi sie ta dlugosc 🙄
madmaddie, jednak rudy? 😀 Eh, sama nie wiem, ale chyba mi sie znudzil, po tym jak go mialam jakies pare dobrych miesiecy 😉 Ale nie watpie, ze wroce do tego koloru 😀
Nesca92, Sigma dzięki! Gliss kur już przerabiałam, to nie dla mnie. Może rzeczywiście uderzę do fryzjera, żeby coś wymyślił, choć raz jak zapytałam poradziła mi tylko, że takie sprawy załatwiać trzeba od wewnątrz, ale nie sądzę, żeby jakaś skrzypovita pomogła na puszące się, grube włosy 😉
Moja koleżanka używa Seboradinu, połączyła ze skrzypowitą właśnie i mówi, że widzi znaczną różnicę w wypadaniu. Kiedyś zostawało jej mnóstwo włosów na szczotce, teraz nie ma ich prawie wcale.
chestnut0,Nesca92, dzięki za odp. :kwiatek: w takim razie zakupie któryś 😉
noen, znam ten ból co do długości. Sama mam właśnie włosy mniej więcej takiej długości i chce żeby był dłuższeeeeee. Cóż poradzić, ja zapuszczam, a Ty nie ścinaj broń boże 🤬, czekaj albo przedłużaj 😀
Dziekuje za opinie, po Waszej namowie, jak znudzi mi sie ten kolor wracam do rudego 😀 A wtedy moze juz bede miala dlugie wlosy, wiec efekt bedzie 10000x lepszy 😀
niemiłek, No mi tez, ale to dlatego, ze rudy mi sie mocno znudzil. Postaram sie w najblizszym czasie o jakies zdjecia, gdzie bedzie dobrze widac kolor 😀 yga, Wiesz, ze buty razem z nogami z Twojego awatara, polknelabym w calosci? 😜
noen - i rudy i ciemny fajnie. Zdecydowanie z grzywką 🙂
ja mam nowy kolor - tzn. wracam do naturalnego, więc mam złoty blond z ciemniejszymi pasemkami. Zastanawiam się nad przedłużeniem bo ostatnio podcięłam końcówki jakieś 3cm, a powinnam z 10 🙄
Widze teraz wszyscy wlosy przedluzaja 😀 Mnie troche odciaga od przedluzania to, ze jest to jednak sztuczne no i drogie 😉 No ale czego sie nie robi, zeby dobrze wygladac 😁
Jakieś pomysły/ sprawdzone sposoby na ciężkie, oklapłe, nie zdolne do modelowania włosy? 🙄 Pianki nie działają, nawet te najmocniejsze. Mam po prostu takie dłuugie druty a nie włosy 😫 Zależy mi aby zyskały na objętości bo wyglądam jak ulizany kot.