Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

kolebka, Biotebal. Pierwsza forma biotyny przyswajalna dla ludzi ;-)

No i działa!
ewabe ooo nawet nie wiedziałam, że takie cudo istnieje. Próbowałaś? Jak wrażenia ?
rosek0, zostane przy rudym 😀
kolebka, Po miesiącu wyrosła mi grzywka ;-) Wypadały mi po narkozie włosy strasznie. Biotebal dał radę i serio nad czolem wyrosły mi kolejne "rzędy" włosów. Tylko trzeba sobie założyć, że się będzie stosować min. 4 miesiące. 1 opakowanie chyba 30 tabletek kupowałam za ok. 35 zl.
ewabe dzięki  :kwiatek:

Ja i moja grzywka:

Uploaded with ImageShack.us

Sceneria wątpliwa, wybaczcie  🙇
Biotebal zawiera biotynę, którą powinno przyjmować się w razie niedoboru (wikipedia), więc czy bezpieczne jest przyjmowanie bez znania przyczyny wypadania włosów?
Zastanawia mnie to, gdyż jest określona dzienna dawka tej witaminy (tak jak innych witaminach i minerałach, które możemy codziennie, bezpiecznie zażywać <np. C>😉 a mimo wszystko zaleca się przyjmowanie w kapsułkach podczas niedoboru a nie do codziennego stosowania. 
👀
też mnie ten Biotebal zainteresował (btw, ewabe on jest na receptę?) i szukałam o nim informacji. z tego co zrozumiałam zasadniczo nie ma skutków ubocznych nadużywania biotyny, a jej zawartość w Biotebalu (2,5 mg lub 5 mg) jest jak najbardziej bezpieczna
fruity_jelly, Nie, nie jest na receptę.

Alabamka, Mnie go poleciła pani dermatolog. Ale w sumie przyjmowanie skrzypów czy innych suplementów diety grozi tym samym, nie? Teoretycznie niczego nie powinno się stosować bez udowodnionych niedoborów tego składnika.
Zaspiewali mi za doczepienie włosów - tak jak chce 2500zl... Odpuszcze se ... chyba
ewabe :kwiatek: zdawaj relacje jak idzie kuracja 🙂
ewabe, Dlatego zawsze waham się nad jakimkolwiek suplementem. Na głowę mogę nakładać ale przed łykaniem coś mnie hamuję.
Pomyślę jeszcze i akurat będę niedługo u lekarza to spytam na wszelki wypadek czy na pewno sobie nie zrobię krzywdy  🙂
jutro robie ;-)
60 cm pasma, zobaczymy jak będzie, najwyżej na glacę sobie walnę fryz
Dziewczyny szukam DOBREGO FRYZJERA w Warszaiwe, polećcie proszę kogoś na prawdę wartego uwagi
Ktoś miał może do czynienia z nożyczkami Leszka Czajki ?
No i mam do pasa🙂
foty!!!  😀
Poka pokaaaaaaa!
Koniecznie pokazuj 😀!
foty bydą po weekendzie
umyłam te kudły - sama
są ok, teraz schną;
cieżkie bardzo po namoczeniu ;-)
ale sie nie pokundliły
wysuszę i wyprostuję
Z nudów przeglądałam sobie re-voltę i natknęłam się na ten wątek.Przejrzałam trochę co którąś stronę i widzę,że co jakiś czas ktoś wypowiada się o dredach.Większość pisze,że by chciała ale boją się syfu,brudu,mycia no i ścinania jak się znudzą.Jako posiadaczka batów czuję się w obowiązku wypowiedzieć na ten temat.Przed robieniem obawiałam się tych samych rzeczy ale teraz nie żałuję 😉 trzeba myć bardzo starannie i przede wszystkim wiedzieć jak to odpowiednio robić,wtedy nie ma żadnego problemu.Moje dredy po rozcięciu sa czyste w środku,nie ma żadnego syfu ani kurzu ani nic co tam jeszcze ludzie wymyślają.Co do ścinania-ja tego robić nie zamierzam 😀 ale jest możliwość pozbycia się dredów bez ścinania na łyso.
Dodofon, a właściwie jak wygląda przedłużanie?W sumie nigdy się nie zastanawiałam a to mnie zaciekawiło.Nie jest to widoczne,żadnych supełków ani nic 😁 więc jak doczepia się jedne włosy do drugich żeby się trzymało?
generalnie są różne metody doczepiania,
ja sie zdecydowałam na metodę racoon
to metoda, że przyczepia się kępkę za pomocą kleju - zywicy przy skórze,
ja mam 5 rzędów
czy widać - generalnie nie powinno być - ale np. jak zakładam okulary słoneczne zgrzewy widać, są wielkości ziarnka ryżu
ale osoba laik sie nie kapnie - takoż dziad
ja robiłam włosy b. długie 60 cm- robiła i ok 3h ;-)
obejrzyj sobie filmik ;-)
http://www.racoon.pl/system/metoda-przedluzania-wlosow.html
Wyglada dość ekstremalnie 😁 Jakoś tak od noszę wrażenie,ze jakiś zgrzew nagle puszcza i zostaje mi w ręce kosmyk włosów 😀
Wyglada dość ekstremalnie 😁 Jakoś tak od noszę wrażenie,ze jakiś zgrzew nagle puszcza i zostaje mi w ręce kosmyk włosów 😀

coś ty
tako zgrzew jest twardy bardzo
tohmmm twarde jak plastik...
ewentualnie można prostpwnicą rozgrzać i odkleić
A no chyba,że tak 😉
Dodofon a jak się je potem zdejmuje?
Odnowiłam kolor końcówek  🙂
Łooo... Dodo, migusiem ze zdjęciami! 😁
Alabamka oo bardzo ładne  😀 . Jaki masz dokładnie kolor wlosów i końcówek? Ostatnio myślalam żeby sobie walnąć jakieś ale jednak zaczekam z tym do wakacji(następnych), nie jestem taka odważna  🤣
SrokateSzczęście Mam taki ciemnyblond (zdj. z poprzednich wakacji, farbowałam tak samo) a końcówki  to farba Palette intensywna, rubinowa czerwień
Co do odwagi to 2 lata temu pofarbowałam sobie rudym szamponem a wyszedł różowy, więc do szamponu się więcej nie dotykam. Nie podoba mi się mój kolor włosów + są one oklapnięte i mam zadziorek więc nie bardzo mam jaką fryzurę zrobić. Stwierdziłam, że coś takiego je ożywi  🙂 Farbowałam drugi raz, w zeszłym roku tą samą farbą, została mi połowa aż to tego farbowania.
Tym razem długo myślałam bo nie chciałam poniszczyć włosów ale ciężkie próby odbudowy nic nie dawały, wiec stwierdziłam, że chyba gorzej być nie może a farba w szufladzie leży to czemu nie?  😉
dwie re-voltowiczki widziały life ;-)
zdjecia jutro
Dodofon, już jest jutro!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się