Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

A ciemny blond=szatyn? Bo ja kurcze nigdy nie wiedzialam, jak z tymi kolorami.

Tu dalej ciemny blond? Raczej nie 😉 To zdjecie bylo robione na poczatku wrzesnia (a te, ktore wstawialam wczesniej- na ktorym sa jeszcze inne 4 dziewczyny- z poczatku sierpnia).

Na zdjeciach, ktore wstawialam, jak zamierzam sie przefarbowac interesuje mnie kolor:
po prawej
na drugim po lewej.
szatyn - (fr. châtain 'ciemny, kasztanowaty'😉
brunet- bardzo ciemne brazowe, czarne, czyli brunatne jak ziemia 🙂
ciemny blond to ciemny blond. mysie wyglądają tak:

słabo to widac, ale ta dziewczynka ma włosy po prostu szare, wpadają w brąz, ale wyglądają raczej na "bezbarzne" i mniej lśnią. mysimi okresla sie czasem takze popielate blony, takie kiedy nie wiadomo czy to jeszcze żółty czy już szary 😉
cieciorka ta ostatnia fryzura którą wkleiłaś dla siebie jakoś mi się nie podoba, nie pasuje. Tzn wydaje się taka poważna i elegancka, a Ty taka zwariowana  😉
banalne pytanie- jak się nakłada jedwab na włosy?  😁  🙇
normalnie nalac na ręke, rozprowadzić po włosach z góry na dół?
kropelke doslownie nalozyc na reke i rozprowadzic na calej dlugosci
jeszcze do Poni.... dziecko zrobi wszystko, byle się nie uczyc:
natural

blondy wyszly brzydkie i nienaturalne ale innych nie umiem

znowu rude

bakłażan

jedno jest pewne...
Nigdy nie eksperymentuj z czarnym 😂! :P

DWA OSTATNIE ZDJĘCIA SĄ MEGA...

ale niech ponia uważa z czerwonościami, bo podkreśla to słowiańską urodę -> różową, czerwieniącą się cerę...

jeśli rude
to rude-blond
rude-płowe
rude-mega ciemne

żadnych czerwieni czy półśrodków

a cieciorze to się chyba nudzi ;p
zgadzam się, wklejiłam je nie jako proponowane kolory, ale tak ku porównaniu 😉
co Wy z Ponią zrobiłyście  😲 😁

mi się Ponia w tych bardzo podoba  😉
a co byscie dziewczyny radzily zrobic z moimi wlosami? Byly dlugie proste, wycieniowalam, pozniej zrobilam grzywke(mimo wicherkow), obcielam, zapuscilam, wycieniowalam, obcielam na rowno zeby miec dlugie ladne proste wlosy, wytrzymalam 2 miesiace i wycieniowalam 😁
Co robic? zostawic cos takiego? czekac az odrosna i wyrownac? zapuszczac i cieniowac na bierzaco? Jest ich duzo a kolor nijaki .
barbor ja zakryłam sobie palcami twoje włosy i zobaczyłam że Tobie ładnie by było w krótkich, prawie jak na chłopaka.
Wiem, to może być lekki szok 😉
chyba nie jestem taka odwazna:P
Mnie tez sie widzisz jako "chlopczyca", ale tylko na tym zdjeciu, na pozostalych (jakas stara sesja ze spaceru) wygladasz ok tak, jak teraz.

A ja poszlam do fryzjera, sciagnelam czern i jestem teraz rudy blond xD xD No i scielam wlosy i nie zdam matury 😉 Jutro zrobie zdjecia w swietle dziennym i wstawie.
barbor, jak dla mnie wyglądasz bardzo dobrze w tych włosach... optymalnie pasuje Ci to cięcie i kolor jest bardzo ładny!! wcale nie nijaki...

aczkolwiek jeśli rzeczywiście jesteś znudzona - poszłabym w rozjaśnianie, wszelkie balejaże, wszelkie możliwe blondy ci pasują

i zgadzam się z ygą, krótkie włosy bardzo ci pasują, bo jak wiadomo, krótka fryzurka poszerza 😉
nie wiem sama. Zawsze chcialam dlugie wlosy ale jak juz zapuszcze to mam mega szope, nawet nie chodzi o to ze sa napuszone tylko o to ze jest ich strasznie duzo.Maja tez glupia tendencje do wywijania sie z jednej strony na zewnatrz a z drugiej do wewnatrz.

tu dlugie

jak jakis spaniel:P

bez grzywki
długie zdecydowanie nie!!!!

wiesz, ludzie którzy mają nie gęste, długie włosy robią to tak, że po prostu mają długie włosy od wielu lat... zawsze włosy odrastające po krótkich są mega gęste

w sumie ja mam cienkie i mega gęste włosy, ale zawsze fryzjera proszę o maksymalne możliwe wycieniowanie
dzięki temu szybciej schną, nie plączą się, nie puszą... nie chodzi o jakieśtam pazurki, tylko naprawdę mam mega cieniowanie po całości 😉 mimo że zachowuję długość, a że do fryzjera chodzę co parę miesięcy to i włosy do pasa mi dosięgną bez sprawiania problemów wychowawczych czy poglądowych

może tego nie widać jak je zaczeszę na codziń, ale wśród mojej czupryny są nawet włoski wyhapane na 2-3 cm, dzięki temu nigdy nie są oklapłe na głowie, a pięknie i gładko układają się w miarę schodzenia w dół (objętość bez pudla 😉 )
tobie pasuje:

to jest czad jakbym nie miała pucułowatej twarzy to bym taką miała
albo taką

a to zrobiło na mnie piorunująco artystyczne wrażenie 🙂

WYBIERAJ 🙂
Barbor, długie włosy ci wydłużają twarz, a i tak masz długą.
krótkie ładnie ci ją zaokrąglą
moim zdaniem 3 i 7 od dolu bedzie najlepsza. ale mnie sie takie piora w ogole nie podobaja wiec niektorych wcale nie gralam pod uwage 😉
jak co, moge sprobować wkleic
jakie mozliwosci :kwiatek:
Cieciorka z checia sie posmieje😀
Niestety w przypadku tych wsdzystkich mocnych cieniowan wygladalbym dziwnie. Kazdy wlos sterczalby w inna strone. 🙄
no i o to chodzi ;p

1. ja tak uwielbiam jak stoi każdy w inną
2. taka moda, więc się nie przejmuj, nikt nie zwróci uwagi 😉 a na pewno całkoształtem zrobisz wrażenie
ja nie... z tych fryzur nie podoba mi sie żadna
Wiosenne szaleństwo 😉

Mój nowy kolorek włosów.. Ja jestem zachwycona  😍
Początkowo był szok i trudno było się przyzwyczaić ale z każdym kolejnym spojrzeniem w lustro kocham swój nowy image jeszcze bardziej 🙂
A Wy co myślicie (tylko szczerze proszę) ?

Querido-bomba!!! naprawdę super.Też chcę taki 😍
Querido, SUPER!! uwielbiam takie rudosci 🙂
sama mam podobne, moze jedynie bardziej w miedz z marchewka wpadaja i sa mniej intensywne
Dzięki dziewczyny 🙂

Mój dziś rano robiony dlatego taki intensywny.. Z każdym myciem będzie pewnie słabł.. Poza tym fajnie wyszło bo wcześniej miałam pasemka więc (choć tu tego tak nie widać) kolorek wyszedł taki niejednolity właśnie  🤣

Generalnie miał być ciut mniej "wyrazisty" a bardziej ciepły jak ten na zdjęciu z koleżanką, które wcześniej wklejałam ale i tak jest boski. Potrzebna mi była zmiana, chciałam wreszcie przestać być niezauważana szarą myszką.. Myślę,ze to strzał w dziesiątkę 🙂

Ciekawa jestem tylko reakcji otoczenia 😉 Ja w każdym razie czuję się z nim świetnie i to jest chyba najważniejsze..
Lubię rudości,ale w spokojniejszych tonach.Takie ostre kojarzą mi się z babami z warzywniaka.niestety...  🤔

Popracowałabym teraz nad makijażem do tego koloru-brewki i rzęsy w brązach.
fajnie że teki świerzy, ale mnie takie sztuczne kolory też kojarzą się z babmi z warzywniaka i generalnie nie podobają mi się
Co poradzicie na...

Miałam włosy do pasa, znudziło mi się, były ciężkie, zniszczone. Zciełam tak do łopatki, chciałam, żebym mi fryzjerka je lekko pocieniowała, żeby były troszkę cieńsze w efekcie mam pociapane włosy na całej długości i z przodu i z tyłu co tworzy "schodki"... ok chce je zapuścić żeby znowu wszystkie były tej sameł długości bo przekonałam się, że takie cieniowanie to masakra. I tu pojawił się problem! Końcówki zaczeły mi się rozdwajac (ściełam we wrześniu) i nie wiem co teraz zrobić...bo jak tu je  wszystkie równo podciąć gdy jednocześnie chce żeby mi te "schodki" dorosły do najdłuzszych pasm włosów jakie mam... Jakies rady?

tak podobno mi ładnie ale cholernie nie praktycznie, elektryzują się i leca do oczu

tak na codzień czyli podpiete troche włosów do góry

no i w spiętych...ale średnio lubie bo mam odstające ucho i od czasu pocieniowania taki lichy ten kucyk mi się wydaje...

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się