Ostatnio była u mnie fryzjerka i pyta jak ścinamy włosy, a ja jak zwykle "rób co chcesz". Po ścięciu nawet nie spojrzałam w lusterko, dopiero dwa dni później umyłam włosy i zobaczyłam..
powoli rudy zaczyna mi się nudzić mam go ponad 3 lata a odkąd jest coraz większa moda na niego zaczyna mnie to irytować bo jak ja robiłam rudy to wtedy byłam jedna z niewielu rudych, więc szukam koloru który nie jest aż tak bardzo oklepany. w czarnym będę wyglądać staro, brąz to mój naturalny a w blondzie szkoda gadać jakby co najmniej była przodowniczką z 50letnim stażem pod latarnią.
Solina, rozjaśnić do jasnego blondu i na to niebieska farba 😉
Miałam takie jedno pasmo (no, ciemniejsze trochę). IMHO szkoda włosów na takie eksperymenty. Od rozjaśniania strasznie się niszczą (mam naturalny ciemny brąz) i jeszcze na to farba... Nie wiem, jakie masz włosy, ale ja (mając pofarbowane tylko jedno pasemko) musiałam nakładać sporo odżywek, żeby nie wyglądało to sianowato.
Ja miałam trwałą i wcale nie zniszczyła mi bardzo włosów. Wyjaśniały mi od niej tylko bardzo. Wyglądałam super i znów mnie bardzo kusi, ale mój chłopak się mocno sprzeciwia :/ Fajna sprawa, bez dużego wysiłku masz od razu fajną fryzurę 🙂
Pomocy, potrzebuję zmiany! Mam w tej chwili długie włosy, bez grzywki, jakieś 10 cm za ramiona, raczej proste, no może z lekką tendencją do falowania. Z jednej strony chętnie zapodałabym sobie jakąś oryginalną fryzurę, z drugiej wszystkie oryginalne zazwyczaj są krótkie...a ja kocham mieć długie włosy 😉 Macie pomysły jak osiągnąć kompromis i przy długich włosach zrobić jakieś fajne cięcie? 😀
ja chyba w koncu zdecyduję się na blod pasemka w roznych odcieniach, ale w niewielkiej ilości, tyle że jutro wyjezdzam, wiec po powrocie 😉 (obecnie mam wlasy do ramion, lekko cieniowane, ciemny blond)
Beattle, to chyba zależy czy masz proste włosy. przy moich kręcono/falowano/prostych na bank musiałabym tą grzywkę wyprostować. zresztą każdą muszę prostować jak nie chce mieć kędziorka
Mam proste, bardziej obawiam się tego, czy taka grzywka się nie rozwarstwia/nie opada na twarz jakoś przesadnie. Od kilku lat mam nudne, długie włosy i boję się każdej rewolucji, a z drugiej strony jej pragnę. 🤣
jak na moje to opada na twarz i wkurza 😀 a jak jest gęsta to nie powinna sie brzydko rozwarstwiać ja tez mam długie, wprawdzie trochę pocieniowane i aktualnie z grzywką (trochę już przydługą) i od jakiegoś czasu mam ochote je znacznie skrócić, ale potem stwierdzam, że za bardzo będę za nimi tęsknić 🤣
Beattle - ja mam taką aktualnie i ciężko jest. Włosy mam z natury proste jak druty, ale ta grzywka żyje własnym życiem. Nawet nie próbuję jej ujarzmiać 😉 Mimo, że włosy mam dość gęste to i tak się rozwarstwia jeśli nie użyje lakieru rano.
Alabamka, też mi sie marzą takie włosy, ale boje sie ich sobie aż tak pocieniować. 😁 Coś próbuje, nawet mam podobną długość. Oglądałam nawet jej filmik jak obcina włosy, no ale cóż, jednak trochę sie boje, bo włosy obcinam sobie sama. 😁
Dziewczyny poradźcie mi co zrobić z włosami 😡 KLIK Po lewej jak wyglądały kiedyś (z rok temu.. źle czułam się w takich krótkich włosach i czekałam bardzo aż odrosną), a po prawej jak w zimie. Teraz są jeszcze dłuższe, sięgają jakoś z 7 (?) cm za ramiona. . W zasadzie od tamtego czasu nic za bardzo z nimi nie robiłam. Włosy lubią się wykręcać na końcówkach, czasem lekko się falują, a dół się trochę puszy. Myślałam nad czymś takim : http://ikf.styl.fm/z-grzywka/fryzura338233.htm Może trochę się ogarną, jak je tak wycieniuje? Co myślicie? Może macie jakieś inne pomysły
nopebow, tylko żebyś miała je takie idealnie proste będziesz musiała używać prostownicy i najlepiej jeszcze jakiegoś preparatu na prostowanie. Ja mam podobną fryzurę, tyle że grzywka trochę krótsza, w trakcie zapuszczania. Włosy mam falowane/lekko kręcone i mnie się generalnie podoba, mam na myśli to że taka fryzura wygląda ok przy kręcących się trochę włosach tylko oczywiście musisz grzywkę ogarniać, a to łatwe nie jest. Moja rzadko bo kiedy wygląda na prawdę tak super, tylko jak mam czas żeby się z nią "bawić".
[quote author=unicorna link=topic=1358.msg1076976#msg1076976 date=1311178257] [quote author=Jun link=topic=1358.msg1076912#msg1076912 date=1311173846] to ja mam grubą niestety. Miała któras z Was trwałą?
ja miałam - planuję po ciąży sobie zrobić po raz kolejny. [/quote]
bardzo zniszczone sa po tym włosy czy da sie przezyc? [/quote]
Moje nie były, aż tak strasznie zniszczone. Końcówki miałam popalone coś na wzór tego jak pali prostownica. Najlepiej zapytać fryzjerki jaki masz rodzaj włosów i mniej więcej jakie szkody będą.
Ja znowu po zmianie koloru, coś w tym roku mi na łeb wali i zmieniam go co miesiąc. Po rudym i czerwonym naszedł czas na czekoladę. W rzeczywistości jest dużo ciemniejsza ale aparat jakoś nie umiał jej uchwycić :/
przyznaje bez bicia że nie grzebałam w wątku ...i mam pytanie 🙂
od zawsze sama sobie wymyślałam fryzury, goliłam sobie bok zanim to jeszcze do mody weszło, itp. i zawsze na tym bardzo borze wychodziłam 😉
ale obecnie zachodowałam włosy prawie do pasa i mam cholerną ❗ 😉fantazje pójść do dobrego stylisty...bardzo dobrego, nawet bardzo drogiego 😀iabeł: myśle że wreszcie zasłużyłam hehe na pierwszy ogien szedł Czajka Leszek ale po przeczytaniu opinii straciłam ochotę. Czy ktoś z Was był u niego bądź też jest w stanie polecić kogoś innego w Warszawie?
edit w sumie ciekawe na ile możliwe jest wylądować u NIEJ. z tego co wyczytałam to ma cały zespół współpracowników. i czy można przyjść "z ulicy" i tak zwyczajnie się zapisać. ktoś kiedyś próbował?
Scottie, jak to suchy szampon :O? Jak to działa? Zadziała w sytuacji podbramkowej pod tytułem wracam ze stajni, mam tłuste włosy, a tu chłopak zaprasza na piwo ze znajomymi 🙂? Opisz mi tu szybko co i ja pliz!