Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

Wisienka cieniowane są tak samo 😉 Jedynie końcówki podcięte, największy efekt robi ułożona fryzura, na codzień włosy żyją własnym życiem 😁

disco 😡 jej, dzięki dzięki :kwiatek:

Anaa cieszę się 🙂 na pewno inaczej 😉
ja też chciałabym zejść do blondu. ile zejść jest potrzebne? mam ciemne odrosty, a włosy aktualnie rude. myślę, że to szalone  😁 Struc, przepięknie!
Struc- nie wracaj nawet do brązu, blond o wiele bardziej Ci pasuje. Twoja odwaga przyniosła świetne efekty 😅
no i właśnie dlatego w końcu wymiękłam i zrezygnowałam z brązu🙂 ale pasemek jaśniejszych takich "prawie-jak-od-słońca" nie popuszczę😉 no i w końcu się udam na cieniowanie, skoro polecacie😉 ale dopiero w przszłym miesiącu - eh eh😉

Strucelka, ślicznie!🙂
wrrr. jestem wsciekla. po nakreceniu calej glowy nie wyszly loki tylko sprezynki  😵 musialam je rano prostowac. I teraz nie wiem czy źle nakrecam, czy moje wlosy są antylokowe czy co 🤔wirek:
Bee. wystarczy, że znajdziesz dobrego fryzjera 😉 Widziałaś jakie wcześniej miałam włosy, ciemny brąz. 2x odbarwianie + blond farba i voila! Mam blond na głowie 🙂 Co prawda 4h wyjęte z życia 😁 Ale wolę to, niż jakbym miała mieć nie-wiadomo-co na głowie 😉
Do fryzjera i do dzieła!

yga cieszę się, że się podoba :kwiatek: a Ty jakie aktualnie masz? Bo już nie nadążam 😁
Strucelka fajnie w tym blondzie. A mocno Ci się zniszczyły? Łamią się, plączą?
Struc, a jaki masz naturalny kolor włosów?  boje się odrostów, bo mam na prawdę ciemne włosy i nie chciałabym mieć 'placków'.
baffinka tak jak pisałam, są wręcz lepsze niż wcześniej 😉 Fakt, może trochę łatwiej się plączą, ale mam dobrą szczotkę i nie ma z tym problemu. Nie wypadają częściej niż wcześniej, nadal są mocne, grube i jest ich tyle, że obdarowałabym ze 3 osoby 😁

Bee. ja określam ten kolor jako mysi 😁 Choć oczywiście już widzę, że wychodzi ciemny odrost, ale to normalka. Jak miałam brąz to wychodził jasny odrost 👿

sory za zdjęcie, ale na większości moja gęba jest niecenzuralna 😂 miałam tu 13 lat 😁
jaki słodki Strucelek 😁 chyba jednak się nie odważę. zdecyduję się na dziki rudy 🙂
ja chciałam na rudo.mam za to przepiękny IMO balejaż z 5 chyba kolorów rudo-czerwono-czekoladowych 😀
Bee. Ty może wyglądałaś lepiej?! 😀iabeł:
a ciśnij rudy, myślę, że Tobie akurat będzie pasować 😀

Ktoś pfff, a będziesz tylko pisać czy jakąś fotą się pochwalisz? 😎
Strucelka, pfff,mam zdjęcia tylko w kasku na razie...jak mi ktos cyknie,to wstawię 😉
Strucelka to dobrze. Moje po dekoloryzacji też się trzymały, ale w zeszłym roku potraktowałam je ostro rozjaśniaczem, więc teraz są na wykończeniu i ratuje sie masą odżywek i suplementami diety  😁 i mam już o połowe mniej włosów niż rok temu  😵

Ktoś wydaje mi się że fajnie by Ci było w rudych. Spróbuj następnym razem  😎 i nie czaruj, tylko wstawiaj fotke. Od czego są 'słiiiit focie' ?!  🤣
Strucelka, tak to mniej więcej wygląda w lato z kolorem, tylko teraz włosy dużo krótsze 😉 A nie mam możliwości jak na razie strzelenia sobie fotki tzw. samojebki  😁

EDIT. Znalazłam lepsze foto 😉
Bee. Ty może wyglądałaś lepiej?! 😀iabeł:
a ciśnij rudy, myślę, że Tobie akurat będzie pasować 😀

na pewno nie byłam taka słodka ;p
co do rudego, to uważam, że pasuje mi do charakteru, no i od dwóch lat są rude, z małą przerwą na czerń  😁

CO MAM ZROBIĆ Z TYMI KŁAKAMI !
moze nieco pocieniuj z przodu, zeby ci troche czolo przyslonily, bo nieco wysokie masz.

Strucelka- czarne znowu 😉 Blond mnie kusi, bo jeszcze nigdy nie mialam  😜
Bee. to tylko pozory 😀iabeł:

Agaleon nic? są cudne 😜

yga raz kozie śmierć 😉 włosy nie ręka, odrosną 😁
Problem w tym, że mam pulchną twarz i ciemne rysy- jednak czarny troszkę wyszczupla facjatę dlatego ciagle do niego wracam.
Jedynym minusem dla czerni jest to ze moja twarz jest wiecznie blada (chyba ze juz konkretnie ją opalam)- i bez dobranego fluidu wyglądam jak kostucha.

Jak schudnę to moze i na blond sie skusze, mnie dlugo namawiac nie trzeba  😁

A i melduję że moje doczepianki się jeszcze ostatkami sił trzymają, jak narazie prócz pojedynczych włosów wypadło mi tylko 1 pasemko. Musze i tak niestety je niedlugo usunąć bo juz sporo odrosły  😲
yga ja mam wysokie czoło ? :O omamo zawsze mówili że właśnie małe i grzywa nie będzie pasować  🤣 🤣
też myślałam nad cieniowaniem  i podcięciem bo kurcze koszmar ;/
Agaleon na tym zdjęciu masz wyraźnie wysokie czoło. ja proponuję tak jak yga, ściąć troszkę grzywkę (na ukos) no i pocieniować. chociaż włosy masz przepiękne.
A ja wczoraj zaszalałam. Całe zycie miałam brazowe włosy , ewentualnie zafarbowane na ciemniejszy albo z jakims odcieniem fioletu czy czerwieni. Zawsze dlugie proste włosy. No i wczoraj tak bez powodu pozłam do fryzjera, kazalam się przefarbować na wściekło marchewkowy kolor.
Efekt jest taki że mam zupełnie inna fryzure , z ciemnych burych włosów mam jasne, zywe, zadbane i jestem zakochana 😀
No i maż się we mnie zakochał od nowa 😀
Generalnie sama siebie w lustrze nie poznaje i dziwie sie sobie ze podjełam taka decyzje. Bo to masakrycznie radykalna zmiana.
Narazie moge wam pkazac jak wygladałam, a wieczorem moze dorobi sie jakiejś fajnej fotki rudzielców 😀
Dziewczyny,
czy któraś z was przedłużała sobie kiedyś włosy? Kusi mnie, żeby wreszcie "zapuścić" grzywkę, ale nie mogę, bo ten etap przejściowy jest dla mnie... no nie do przejścia właśnie :] Wygląda to naturalnie? Polecacie jakiś salon? Jakie są koszty i w ogóle wszystko na temat 🙂
Dzionka
Moja przyjaciółka przedłużała. Fajnie i naturalnie to wyglada jak sie włosy trzymaja w odpowiednim miejscu. Obrzydliwie moim zdaniem jak sie odkryja te łaczenia. Wyglada jakby cos  sie we włosy wlepiło :/ Ale moze to kwestia tego kto robił i jak. Widzialam tylko u niej. I wiem ze nigdy bym sobie tego nie zafundowała 😉
No właśnie poczytałam forum o tym i mi się stanowczo odechciało :/ Że wyłysieć można, że się niszczą naturalne włosy itd... Masakra.
Dzionka, nie nie nie! NIE POLECAM!

Wygląda to super i ogólnie fajnie, ale:

nie można pójść spać z mokrymi włosami
trzeba często czesać specjalną szczotką
używać specjalnej odżywki
po miesiącu widać łączenia
basen nie bardzo- chlor źle wpływa na te włosy
a po zdjęciu doczepianych włosów - moje wyglądały tragicznie!
miałam ich o połowe mniej! Nie żartuje! Długo czekałam aż wrócą do normy.
Nigdy w życiu nie zrobiłabym tego ponownie, mimo że bardzo podobały mi się doczepione włosy- miałam aż do pasa!
ash
No własnie miałam napisac tez ze jej włosy potem wygladały tragicznie. I tak samo musiała specjalna szczotka czesać, jakies odzywki i inne dupsy. Zrobiła raz i juz nigdy wiecej. A te łaczenia na parwde wygladaly odrazajaco.
basen nie że nie bardzo, a absolutnie nie!!! koleżanka w przedłużonych, splecionych w warkocz poszła do jaccuzzi - zrobił się jeden mega wielki kołtun, który musiały ściąć! a że włosy były świeżo dopinane, to dziewczyna musiała się ściąćna zapałkę...
Okej, odechciało mi się - widocznie grzywka mi pisana 🙂

(Breva, masz PW!)

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się