Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

hmm, to może jednak sobie kiedyś zrobię farbowanie szamponetką, na kolor zbliżony do mojego, może przykryje kolor robiony chną...
Solina na początku tez miałam taki kolorek, tylko potem z kolejnymi farbowaniami robił się coraz ciemniejszy  🙄
Solina i na te włosy tak marudzisz 🙂 ?  Na fotce wyglądaja bardzo sympatycznie 🙂 i faktycznie szkoda ciąć bo łądnie Ci w tej długości 🙂
Lukasowa, dziekuje 🙂 ja ogolnie maruda jestem, jakbym miala takie wlosy jak te laski z reklam moze bym nie marudzila 😉

szepcik, mam nadzieje ze nie beda bardzo ciemniec, wsumie to troche by mogly byc ciemniejsze bo konie mnie zjedza w stajni 🙂
sproboj farba koloryzujaca tak do 30 splukan, moze bedzie sie trzymac kolor. dekoloryzajci na prawde nie warto robic nie dosc ze duzo kasy to efekt fatalny
Moje, narazie rozjaśnione pasemkami,z czasem mam zamiar za radami dziewczyn😉 wrócić do jasniejszych😉

tu mam głupi uśmiech;p

Wydaje mi się,że a little bit lepiej😉
A ja zrobilam sobie krzywde 😉 Zawsze farbowalam wlosy na sredni braz (mam ciemny braz ogolnie, wiec po przefarbowaniu wychodzily czarne), ale zapomnialam o tym, ze to bylo przed wakacjami i kolor przez slonce nie byl tak intensywny.

W kazdym razie od grudnia zrobily mi sie jasne odrosty, tak mniej wiecej 2 cm. Postanowilam, ze przefarbuje sie na jasniejszy kolor, wiec dorwalam w sklepie zloty kasztan czy jakos tak. Co za maskara. Efekt jest taki, ze odrosty mam rude, a reszte wlosow czarna- plus rude refleksy 😉

Mialam isc na sciaganie farby, ale ze farbowalam palette, to nie wiadomo, czy daloby rade to sciagnac. Wiec w dniu dzisiejszym postanowilam, ze scinam wlosy do ramion, niech sobie spokojnie rosna, az odrosna cale 🙂

Nigdy wiecej sie nie przefarbuje.
znacie jakąś fajną odżwke czy coś podobnego żeby włosom nadać żywy kolor? chodzi tez o taki efekt żeby był jakis połysk itd. zawsze jak wychodziłam od fryzjera mialam takie włosy  😜  kiedyś ktoś mi wspominał o jedwabiu do włosów..
martynkakoniki kup sobie jedwab w plynie ...swietny jest wlosy staja sie nie tylko blyszczace ale takze miekkie
w olsztynie mozna  kupic jedwab w  sklepie  fryzjerskim na starówce
Maksowa ile kosztuje takie cudo ?  🙂

powtórze się Poniu,  super zmiana !  🤣
Ponia- teraz jest super! i nawet z tą grzywką 🙂
No to kochani jestem ruda  😎
Inaczej niz na planowanym zdjęciu ale baaardzo mi sie podoba..  😜
Ciekawe jaka będzie reakcja znajomych..

Ps. Fotki póki co nie mam.. Na wszystkich wychodzę koszmarnie, zwłaszcza teraz wieczorem z lampą  😉
Ponia nie - do -  poznania !!!! Super teraz wyglądasz  😀 !
martynkakoniki, najfajniejsze są jedwabie BIOSILK buteleczka 15ml do kupienia za ok 10zł w praktycznie każdym kosmetycznym....

Poniuś, o wiele lepiej!

Querido, czekam na fotki🙂
hahahaha

pozostaje mi tylko jedno poniuś - A NIE MÓWIŁAM

HAHAHA
Dziewczyny wieeelki :kwiatek:

Aleqsandra - ano  mówiłaś,mówiłaś😉
aleqsandra = Nasz spec od fryzur 😎
martynkakoniki dokladnie tak jak pisze m0niSka  10zl za taka mala buteleczke mi wystarczyla na ok 2 tygodnie
w Olsztynie widzialam ten jedwab tylko w sklepie fryzjerskim
mam po prostu nosa do włosów ;p

haha, ale mi się rymnęło: od pielęgnacji przez fryzurację po koloryzację -> wal do Oli  😁

jeszcze zrobię se przy okazji reklamę, że jestem amatorsko-profesjonalną wizażystką 😉 makijaże, te sprawy (pracuję troszkie z kosmetykami)
martynkakoniki dokladnie tak jak pisze m0niSka  10zl za taka mala buteleczke mi wystarczyla na ok 2 tygodnie
w Olsztynie widzialam ten jedwab tylko w sklepie fryzjerskim

Jest Showsheen dla koni, taki żel do rozczesywania, z tej serii co jest w spray'u. Używam go;] żaden tam jedwab się nie umywa;D a czasem popsikam sobie tym w spray'u  i włosy są cud miód malyna😉
aleqsandra, reklamuj, reklamuj! przynajmniej każdy będzie wiedział do kogo zapukać z problemem w doborze fryzurki🙂😉

Poniuś, Czyli dla konia kupujesz supersheen w spray`u a dla siebie w żelu? 😁
[quote author=m0niSka link=topic=1358.msg179304#msg179304 date=1234998626]
aleqsandra, reklamuj, reklamuj! przynajmniej każdy będzie wiedział do kogo zapukać z problemem w doborze fryzurki🙂😉

Poniuś, Czyli dla konia kupujesz supersheen w spray`u a dla siebie w żelu? 😁
[/quote]

tfu tfu ShowSheen! ten z absorbiny😉
hehe wygrałam kiedyś na zawodach i ten w żelu wcale do stajni nie trafił🙂
Poniuś, ja też miałam na myśli showsheen`a :P supersheena w żelu chyba nawet nie ma🙂
W sumie to może mieć podobne zastosowanie jak jedwab.... a nie przetłuszcza włosów?
Ponia - teraz świetnie 🙂 I grzywka super taka wyprostowana 🙂
Na 2 zdjęciu jesteś podobna do Sophie Marceau 😉
[quote author=m0niSka link=topic=1358.msg179316#msg179316 date=1234999385]
Poniuś, ja też miałam na myśli showsheen`a :P supersheena w żelu chyba nawet nie ma🙂
W sumie to może mieć podobne zastosowanie jak jedwab.... a nie przetłuszcza włosów?
[/quote]
Trzeba brac b.małą  ilość na dłonie,jak się rozpędzisz i weźmiesz za dużo to tak.
Ponia - teraz świetnie 🙂 I grzywka super taka wyprostowana 🙂
Na 2 zdjęciu jesteś podobna do Sophie Marceau 😉

Wyprostowana bo u fryzjera wyprostowałam, tak to nigdy  mi się nie chce,a że codziennie jeżdże min 2 konie to  i tak z grzywki prostej niewiele by zostało.
:kwiatek:
Myslicie, ze pasowalby mi taki kolor wlosow, jaki ma Trinny Woodall? Tzn. Ciemny blond/jasny braz z jasniejszymi i ciemniejszymi pasemkami?

Moj naturalny "mysi" kolor:

Aktualnie jestem czarna... no, moze kolor nie jest juz tak intensywny, jak na tym zdjeciu (robionym miesiac temu):

btw. podobam sie sobie w czarnym, ale mnie niesamowicie postarza i odrosty wygladaja gorzej niz przy jasniejszych odcieniach wlosow.

A chcialabym miec cos takiego:

niestety potrzebujemy twarz obczaić coby doradzić
mnie się Ponia podoba w tych farbowanych- wygląda bardzo kobieco. farba ma ładny głęboki odcień i nie wygląda nienaturalnie. zrwóccie uwagę jak się poniuś maluje i ubiera- moim zdaniem bardzo pasuje.
grzywka mi się nie podoba, i fakt, że na tych zdjęciach wyszłas blado. nie wiem, moze to przez brak słońca, a może kwestia oświetlenia. moim zdaniem powinnaś unikać miedzi a przy brązach iść w ciepłe głębokie barwy. przy wszystkich zimnych odcieniach na buzi będzie mocniej widoczny rumień. w naturalnych ci ładnie, ale wsród blondów wyszukuj raczej te brudne, stłumione niż złociste, bo będziesz blada lub zółta :P
postanowiłam sie troche pobawic, o to efekty:
oryginał

odcien cieplejszy

rudy

bardziej miedziany

i na tym postanowiłam się poddać, bo pierwszy raz używam photo filtre, a tylko nim w tej chwili dysponuje. jesli chcesz mogę pobawić sie w domu i moze uda sie zmajstrowac cos ciekawszego. zdjecie mam, podaj kolor. w domu mam program ktory znam. (pf chwala ale widocznie sie w nim nie odnalazłam) bo po tym:
postanowiłam nie probowac juz z niczym trudniejszym 😉
jakby ktos miał ochotę to zostawiam wam glowe :P

Strzyga fota z dawna temu- swietna fryzura

ja przez lata miałam włosy długie. ale że mam ich duzo to sprawiały dużo problemu. pewnie pamietac jak wygladała moja krótka czupryna- była super 😀 ale zatesknilam za bardziej dziewczęcym wygladem i mam teraz takie srednie... i od paru miesiecy ilekroc pojde do fryzjera to cos chrzani ;/ nie lubie długich ale kusza mnie... i mają to do siebie ze zawsze można ściąc 😉
na przypomnienie:
długie

ktorkie

inne

średnie

interesuje mnie proste, klasyczne cięcie. cieniowanie niewidoczne, ale być musi bo mam za duzo włosów zeby sie same ulkadały. i którka grzywka. odkad obrazilam sie na mojego stalego fryzjera zaden inny nie moze mi nic dobrze wyciąć :/ cholibka, dlaczego  🤔
z tym mocniej pocieniowanych podoba mi się ta

cieciorka,  ta z dawna temu, to fota sprzed ponad 4 lat, więc bardzo dawno temu ;] Za pół roku może znów takie będą.

U Ciebie mi się najbardziej podobają średnie. Tak dziewczęco i delikatnie.
strzyga, nawet nie chodzi o długośc, super sa te ciecia przy twarzy i ogólnie super się ułożyły. b. dobrze tak wyglądasz. sama długosc mysle że mniejsza gra role. chyba zaplątałam.

co do średnich, to do takich, jak ze zdjęc darzę ew. pare cm dłuższe, ale każdy fryzjer musi dodać coś od ciebie... do starego nie chcę wracać.
co myślisz o ostatniej dla mnie?
niestety potrzebujemy twarz obczaić coby doradzić

Cięzko bedzie. Mam tylko takie:

(pierwsza od prawej)
Scottie, to wcale nie jest mysi kolor- zwykły ciemny blond ;]
na zdjęciach sa po dwie osoby, czyj kolor cie dokladnie interesuje?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się