Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

Kejsa, piękne włosy! A co do cieniowania to pisałam w pierwszym poście, że kiedyś je cieniowałam ale u mnie kompletnie to nie wyglądało :/
Mia masz przepiękne włosy, też bym takie chciała! 💘
Ja bym zrobiła kolor, złocisty brąz, ale jak nie chcesz farbować to zostaw tak jak jest, zetnij końcówki i dbaj o nie odżywkami!
Kejsa, masz piękne włosy 🙂 Pamiętasz dokładnie, którego produktu z Kerastase używałaś?

Ja właśnie zakupiłam odżywkę Aussie 3 minute miracle, o taką:

Używał ktoś jej? lub innych produktów Aussie?
Strucelka, :kwiatek: chociaż one są dosyć trudne do ujarzmienia, nie wiem czy jest czego zazdrościć 😉

A ja zakupiłam już zestaw gliss kur szampon, odżywkę i maskę. Zobaczymy, jak nie wystarczy to sięgnę po coś bardziej profesjonalnego 🙂
Ada mi wszystkie koleżanki & fryzjerka poleciły Aussie, wszyscy o tym dobrze mówią... Ja jeszcze nie wiem :P
yesad, ooo to dobrze  😀
Ja wypróbuję dzisiaj  😉
Ada, jak cenowo?
Przepraszam, że się wtrącę,  ale chciałam pokazać wreszcie moją małą zmianę 😉

1.było
2.jest
sznurka, 29,50 zł + przesyłka
Jak kupowałam tydzień temu (allegro) to były chyba z 4 aukcje i tylko 2 rodzaje odżywek ale teraz widzę że jest aż 35 aukcji i całkiem duży wybór produktów.
Ada, ja używam Aussie Miracle i Frizz, jakoś od ponad roku. Jak dla mnie jest super, bardzo łatwo mi po niej rozczesać włosy (a raczej jeden wielki kołtun...), włosy fajnie wyglądają, fajnie się układają same, błyszczą. A Frizz naprawdę robi frizz na głowie 🙂
Ada, dzięki śliczne!
Gillian, ooo fajnie że piszesz, bo właśnie chciałabym też nabyć coś do kręconych po wypróbowaniu tej co już mam 😉

sznurka,  :kwiatek:

Już pierwsze użycie mam za sobą.
Bardzo fajny aplikator, wygodny.
Sama odżywka ładnie pachnie, konsystencja w sam raz. (nie znoszę mocno lejących)
generalnie nawet ta zwykła dobrze ujarzmia włosy 🙂
szumka....
hmmmm było super...
jest nijako... i pospolicie...
ale to moja opinia  🏇
... i moja też...
szumka....
hmmmm było super...
jest nijako... i pospolicie...
ale to moja opinia  🏇

też tak uważam  😉
dzięki dziewczyny 😉
Mi się osobiście teraz bardziej podoba i jest praktyczniej. Włosy nie są sztywne tak jak po częstym rozjaśnianiu, łatwiej mi je ogarnąć i w ogóle 😉  Na zdjeciu w blond fryzura była po wyjściu z salonu, więc na co dzień tak pięknie nie wyglądała, ponieważ włosy mam podatne na kręcenie i puszenie. Ale kto wie, może za jakiś czas powrócę do blondu  😉
dziewczyny olejujące, jak tam efekty? 🙂 uświadomcie mnie: można używać zwykłej oliwy z oliwek?
fruity_jelly z tego co mi wiadomo to można ale nie spotkałam się w wieloma osobami które nakładają olej z oliwek 😉 Chyba są lepsze oleje na włosy 🙂 Ale wiadomo na każdego co innego działa.

Ja teraz olejuje kokosowym wcześniej lnianym wniosek że lniany się lepiej zmywa przynajmniej z moich :/ ale za to całkiem nie pasuje mi zapach lnianego a kokosowy pachnie pięknie 🙂 Efekty są zadowalające mnie chociaż nie będę się spodziewała cudów na moich suchych zniszczonych włosach 😉
fruity_jelly, ja nakladam oliwe z oliwek, bo jakos niemoge zebrac sie zeby kupic cos innego, a oliwa zawsze w domu 😉
moje wlosy to mega siano a po oliwie sa gladkie i niesamowicie sie blyszcza
zapytałam o oliwe z oliwek bo jest ogólnodostępna w każdym sklepie 🙂 ale olej lniany chyba też? szukam czegoś co mi pomoże na te moje kłaki. póki co używam maski z gliss kura total repair (bardzo fajna). zaczęłam kurację skrzypovitą dopiero jak ją skończę to pomaluję włosy chociaż odrost mam już dosyć widoczny a zaraz potem lece szybciutko do fryzjera podciąć końcówki, nie suszę, nie używam prostownicy i obchodzę się z nimi jak z jajkiem 🙄
lniany można kupić w jakichś prozdrowotnych sklepach bądź zielarskich chociaż nie jestem pewna w każdym razie jest mega zdrowy :P ale nie radze potem nakładać jajka na włosy bo olej lniany+jajko=zapach ryby 😀
W zwykłych sklepach spożywczych nie widziałam lnianego 🙂 Kokosowy dostaniesz w sklepach ze zdrowa żywnością. Rycynowym tez można, po niego należy udać się do apteki ale rycynowy do dość ciężki olej i bez podgrzania ja nie dawałam rady.
no nic, sklepów ze zdrową żywnością nie widziałam u nas nigdzie albo jestem nieuświadomiona. ale wypróbuję to, po co mogę podreptać do sklepu/apteki :kwiatek:
lniany jest u nas w Kaufie,Żeli:-)
tak właśnie myślałam, że w stokrotku w kąciku z żywnością eko 😂
Ja bardzo polecam odżywki Welli, weszła chyba nowa seria i ostatnio się skusiłam, bo była promocja w Rossmannie. Byłam naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczona, miałam po niej świetne włosy, a zazwyczaj takie sklepowe odżywki nie działają na to moje siano  na głowie :/
Ja miałam prawie każdą fryzurę na głowie już.. Nie dam rady znaleźć zdjęć wszystkich, ale najbardziej radykalne było cięcie na krótko w gimnazjum. Nie mam zdjęcia po samym cięciu, ale było kilka centymetrów. Zdjęcie, które wrzucam w krótkich włosach, to już po odrośnięciu trochę. 🙂
Na tej z koniem to takie moje ni to loki ni to fale w fazie odrastania.
Potem były dredy.  😀iabeł: Niestety moja delikatna skóra głowy ich nie wytrzymała.. Nie, nie ciachnęłam.. Rozplątałam.
Nie pytajcie jak, nadal tego nie ogarniam. W każdym razie po dwóch umyciach i zastosowaniu genialnych odżywek (takich, które są do farb do włosów wrzucone) włoski były, jak nowe. 🙂
Zdjęcie w najdłuższych włosach jest ze studniówki w tym roku.. Niestety - nie mam takich pięknych włosów - były prostowane u fryzjerki.
Normalnie mam takie właśnie bleblefjhdnfgks. Ni to fale, ni to loki, ni to proste, z jednej strony bardziej stojące, z drugiej strony mniej.. masakra, zazwyczaj ratuję się gumką do włosów.
Mam wielką ochotę coś zmienić.. Co myślicie? Nie chcę radykalnego cięcia długości, bo mam zamiar zapuszczać, ale nudzą mnie te włosy.. 😉
Prostuj!  😜
fruity_jelly, ja nakładałam oliwę z oliwek i było całkiem ok
teraz mam kokosowy
Ja wróciłam do rycynowego i efekty są, imo, lepsze niż przy lnianym czy kokosowym.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się