Ja nie planuję się odchudzać, ani wchodzić w żadną restrykcyjną dietę. Zainteresowało mnie jednak, co jest w książce - może to są ogólnie pożyteczne rady dla tarczycowca? Wiele o diecie tarczycowej nie wiem (poza unikaniem namiaru kilku określonych produktów typu kapusta).
???, muszę rozważyć za i przeciw 😉 Talia całkiem OK, tylko warstewka podpępkowa drazni 😉
hanoverka, chleby, placki - wszystko dobre 😉 Mleko najlepiej tylko jako dodatek, bo strawienie mleka (dużo laktozy) jest kosztochłonne dla organizmu i psuje efekty. Do kawy (niesłodzonej) Dukan dozwala, ale tak do picia kubeczkami to nie bardzo. Przynajmniej przez I i II fazę.
Teodora, przy niedoczynności to jedna z niewielu polecanych diet. Jak widać po mnie - także skuteczna. Badań ostatnio nie robiłam - ale czuję się bardzo dobrze, więc nie podejrzewam, żeby było coś nie tak.
Cały czas tak świetnie się trzymałam a tu nagle, niespełna tydzień przed ślubem, gdzie powinnam jeszcze bardziej wziąć się w garść, to jest wręcz odwrotnie.. Totalnie nic mi się nie chce, nie mam sił ograniczać jedzenia, zupełnie straciłam zapał.. Dziś waga pokazała 1,5 kg więcej 😕 Nie wiem co sie ze mną dzieje.. Nie rozumiem.. Heelp !!!!
Querido jesteś tydzień przed ślubem.. więc najpewniej to sama woda i stres. Twoje hormony na pewno wariują. Spokojnie. Wszystko wróci do normy. łyknij zieloną herbatę i wszystko wróci do normy/ Mi na Dukance też czasami pokazuje plus 1 kg po dwóch godzinach minus 800g 🙂 nie ma się co przejmować.
7 dni na dukanie 1,5 kg mniej . Słabiutko mi te kg lecą ale zawsze , jak w zime stosowałam tą diete to szybciej widziałam efekty. Najważniejsze jest to ze dieta mnie nie męczy więc moge spokojnie na niej byc dłuższy czas.
A co polecie dla osoby bardzo aktywnej fizycznie ( 3-5 koni dziennie + cały dzień na powietrzu prawie cały czas w ruchu ) jednak z powodu nieregularnego trybu zycia zadna dieta nie wchodzi w gre 🙂 no i moja słaba wola 🙂. Chciałabym troszke zejść z wagi i bardziej myslałam o czymś wspomagającym jak Lkarnityna??
U mnie właśnie mija 7 dzień uderzeniówki 🙂 przeszłam ją z palcem w d.../ waga waha się 3/4 kg ubytku. Jestem zadowolona chociaż zazdroszczę niektórym wyniku 8 kg ;] jednak zdaje sobie sprawy że mamy inne organizmy, różne ilości dodatkowych kg więc jesteśmy traktowani indywidualnie. Od jutra warzywa no i w końcu mogę powrócić do swoich biegów. Trza rozruszać kości. 😎
zabeczka17, dzięki.. Co do tego stresu to nie wiem bo to nie mój ślub a brata 😉
W każdym razie wyrzuty sumienia zagoniły mnie dziś na siłownię na bite 2 godziny.. 1,5 h na orbitreku - dystans 17,7 km 🙂 Po godzinie przerwa na 6 Weidera i kolejne 30 minut.. W sumie 830 kcal spalone..
Zastanawia mnie tylko jedno.. Totalnie nie czuję zmęczenia ćwicząc na orbitreku.. Jestem caluteńka mokra ale mogłabym tam chyba spokojnie kolejną godzinę ćwiczyć bo zupełnie nie czułam zmęczenia po tej 1,5 h.. Czy to kwestia tego, że orbitrek po prostu nie jest męczący czy może już z moją kondycją jest na tyle przyzwoicie że nie męczę się tak łatwo?? Jak to ocenić??
Ascaia tak, obrałam ze skóry. Jednak teraz to już i tak nie ma znaczenia bo niestety Dukan rpzegrał z bukietem zapachów wciskających się do nosa na Krakowskim rynku... przegrałam. Ale jak wrócę do domu to zaczynam od nowa i tym razem na serio!
Ramires W takich sytuacjach zawsze trzymam jogurt naturalny w torebce. pakuję go w kartonik aby nie zniszczyło się denko. Jak mi coś zapachnie i nie daj co nie wytrzymam zaraz zabieram się łapczywie i wypijam go. Ogromnie pomaga i przynosi ulgę. Sposób jest bardzo skuteczny i niedrogi- licząc ile kasy się wyda na żarcie w rynku ;]
Tunrida, gdybyś chciała podjąć się tej diety http://www.dietamontignaca.com/ to chętnie pomogę 🙂 wśród swoich bliskich i znajomych mamy cały klub mm. Zaczęło się od mojej wspaniale gotującej kuzynki, potem mama załapała bakcyla i ja. Potem mój brat i jego dziewczyna, i druga kuzynka. To była pierwsza dieta, która mi się udała, bo zgubiłam 13 kg bez głodu i męczenia się. Efektem "ubocznymn" był koniec z ospałością, ociężałością, ciągłym uczuciem zmęczenia, zaparciami, bólem głowy. Potem mimo powrotu do normalnego jedzenia długo waga się utrzymywała aż się rozbujałam i zaczęłam zajadać się słodyczami itd., nie jeść śniadań, objadać się wieczorem. Czyli stare nawyki. Na to silnych nie ma więc po 2 latach znowu zawzięłam się, bo taka duża to jeszcze nigdy nie byłam i zwyczajnie konia mi szkoda, i znowu trzymam MM i po pierwszym tygodniu mam 3 kg mniej. Tak więc jeśli Cię MM interesuje i coś o diecie słyszałaś to chętnie pomogę w załapaniu o co chodzi i przepisach, bo w rodzinie się ich sporo uzbierało 🙂
Teodora, przy niedoczynności to jedna z niewielu polecanych diet. Jak widać po mnie - także skuteczna. Badań ostatnio nie robiłam - ale czuję się bardzo dobrze, więc nie podejrzewam, żeby było coś nie tak.
To podopytuję. Czy jest polecana dlatego, że jest najskuteczniejsza (jedyna skuteczna) w odchudzaniu? Czy dlatego, że ma też jakąś wartość dodaną, coś poprawia w organizmie? Czy jest jedyną spośród diet, która nie szkodzi, bo inne tak? I czy pisząc dieta, masz na myśli dietę odchudzającą, czy po prostu sposób odżywiania?
I czy pisząc dieta, masz na myśli dietę odchudzającą, czy po prostu sposób odżywiania?
Sama geneza słowa dieta oznacza nie odchudzanie się a styl życia 😉 Jak pisałam kiedyś, dietę trzeba mieć zawsze, w trakcie odchudzania ale i po odchudzaniu
[quote author=??? link=topic=13578.msg677882#msg677882 date=1281958717] ???, muszę rozważyć za i przeciw 😉 Talia całkiem OK, tylko warstewka podpępkowa drazni 😉
heh pewnie robilas brzuszki z rekami za karkiem 😉 a to trzeba je skrzyzowac na piersi! 😜 wtedy kark nie boli 😁 [/quote]
W ogóle coś takiego jak "brzuszki" w sensie unoszenia góry ciała jest już niemodne. O wiele lepiej unosić wyprostowane nogi 10 cm nad podłogę, efekt pracy mięśni ten sam, a obciążenia kręgosłupa zero.
3 dzień Dukana! Waga już drgnęła, nie mogę się doczekać co będzie po 5 dniu 😅
pierwsze pytanie czy w drugiej fazie dukana można pić sok pomidorowy? w końcu można jeść pomidor... a sok ma mało kalorii. Kolejna sprawa, co Dukan ma na myśli pisząc w przepisach biały beztłuszczowy serek? Bo tak są chude twarożki, serki wiejskie, serki homogenizowane... ale gdzie są białe serki? Chciałabym sobie zrobić flan marchewkowy, musy, krem z białego serka ale co Dukan ma na myśli pisząc białe serki? W sklepie patrzą na mnie jak na debila wciskając chudy twaróg. 😫
no właśnie bez chcę smacznie podjeść a nie mogę bo nie wie o co comon? 🤔 Strasznie szybko wściekam się w kuchni więc nie daj co m nie wyjdzie przepis przez głupi serek to rzucę to w choler e 🙂 i skończy się na samych jajkach i jogurtach :P
W ogóle coś takiego jak "brzuszki" w sensie unoszenia góry ciała jest już niemodne. O wiele lepiej unosić wyprostowane nogi 10 cm nad podłogę, efekt pracy mięśni ten sam, a obciążenia kręgosłupa zero.
No właśnie nie wiem czy zero.. Ja jestem na 17 dniu Weidera i o ile mięśnie brzucha dają radę bez najmniejszego problemu póki co, to doskwiera mi właśnie lędźwiowy odcinek kręgosłupa.. Fakt, że mam z nim problemy od dawna, przez jeździectwo ale jednak.. Jeżeli odpuszczę Weidera to nie ze względu na mięśnie brzucha a jedynie na kręgosłup.. A moze ktoś nwie jak zniwelować ten ból? Może np podłożyć coś pod odcinek lędźwiowy żeby go odciążyć? Jakieś pomysły??
Ps. Ja właśnie wróciłam z Niku.. Wczoraj byłam tam do 22 więc dziś rano jedynie 45 min na orbitreku, 10 min na steperze no i Weider.. A wieczorkiem mam jeszcze w planach 1,5 h hip hopu 😅
Cejloniara- byłam na Montignacu, na South Beach ( dieta plaż południa), znam Duncana. Stosowałam dietę Cambridge ( to jest dopiero odlot !!) i Eurodietę. Byłam na różnych głupich dietach eliminacyjnych i na sensownej diecie 1000 kcal. Może łatwiej będzie wymienić czego NIE próbowałam? 😉 Odpowiem- nie próbowałam racjonalnego żywienia. Tego nie umiem zastosować. A prawdopodobnie to właśnie byłoby skuteczne.
Na razie 1000-1200 kcal. Znam swój organizm na tyle dobrze, że ... aż za dobrze. 😵