Forum towarzyskie »

Odchudzanie - wszystko o ...

Ramires jutro ew. pojutrze zamierzam się 'przerzucić' na fazę II 🙂
Wszystkim na Dukanie polecam artykuł w nowym Twoim Stylu (jutro postaram się zeskanować) - ogólnie wywiad z psychologiem, dietetykiem i lekarzem na temat plusów i minusów
PonPon super by było jakbyś zeskanowała 😉 proszę
Dziewczyny, jakie centra fitnessu/siłownie/etc możecie mi polecić w Poznaniu ? Z którymi miałyście styczność, jakie wywarły wrażenie ?
Querido - chwalisz sobie Niku (na malcie ?) ? 🙂
maracuja bardzo dobre opinie słyszałam o tym... http://www.atlantisfitness.pl/index2.php u mnie na Ławicy. Koleżanki bardzo sobie chwaliły bo podobno karnety wychodzą tanio, obsługa jest miła a sprzęt nowy i profesjonalny. No i poza siłownią są inne zajęcia ale nie wiem jak z tym jest bo one chodziły na siłownie tylko. Ale na stronie masz dużo informacji, w każdym razie ja chyba moge polecić 😉
maracuja, dla mnie zakup karnetu do Niku to były najlepiej wydane pieniądze !!!

Jest świetnie wyposażona siłownia, rowerki, bieżnie, orbitreki i inne tego typu urządzenia. Do tego sala z rowerami spinningowymi i przeróżne rodzaje fitness: ABT, ABS, Stretching, TBC, Yoga, Barbell i wiele innych.. No i co dla mnie ważne także tańce  😅
Hip Hop u Abby'ego jest po prostu fenomenalny !!!! Z resztą ja chodzę głównie na zajęcia do Abby'ego bo uważam że jest najlepszy..

Przy tym wszystkim także centrum SPA, masażyści i takie tam (oczywiście płatne osobno, ale na miejscu).
Obsługa bardzo miła.

Karnety nie są co prawda tanie ale moim zdaniem warte każdej złotówki.. Ja jestem w Niku prawie codziennie więc mi się osobiście opłaca..
Kupując karnet możesz chodzić i na Malte i na Piątkowską.. Ja z reguły ćwiczę na Piątkowskiej bo tu mam bliżej ale czasem na Maltę też wpadam..

Szczegółowy plan i opis zajęć oraz całego centrum znajdziesz na ich stronie: http://www.niku.pl/

POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM 🙂
Dukan od dziś!  😅
Ta dieta jest dla mnie stworzona, jestem straszną mięsożerczynią 😀iabeł:
Chcę zrzucić 5-8 kg i jestem pełna optymizmu.
Do dzieła!
u mnie 5 dzień, 3 kg w dół. Teraz jest najciężej ale jeszcze 3 dni wytrzymam ( uderzeniówkę) nie poddam się.
dzięki dziewczyny 🙂
Atlantis chyba z góry odpada z powodu dojazdu, ze szkoły mam 40 minut, a do domu wlokłabym się 50min 🤔

Niku ma wielkiego plusa za to, że znajduje się na malcie. Nawet na piątkowską dojazd mam całkiem znośny. Na stronie nie ma jednak podanego cennika. Querido, orientujesz się może ile kosztuje karnet miesięczny ulgowy ?

Muszę przyznać że podjarałam się tymi bieżniami, rowerkami i innymi cudami, nie myślałam że to kiedyś powiem, ale cieszę się i czekam na ten wrzesień 😍
Czy do Dukana muszę kupić tą jego książkę? Czy wystarczy mi wiedza z netu?
Myślę, ze net Ci wystarczy bo w sumie musisz tylko znać podstawowe składniki które możesz spożywać i zasady których należy się trzymać. Przepisów jest w necie mnóstwo 😉
Jednak jeżeli chcesz wiedzieć "Dlaczego?" ma być tak a nie inaczej kup książkę, tam jest wszystko ładnie wytłumaczone 😉

Właśnie nie wytrzymałam i zrobiłam sobie na przekąskę placki otrębowe - nie są nawet takie złe, tylko musze kupić serek homo żeby ich tak na sucho nie jeść. Dobrze coś wreszcie pogryźć
No właśnie byłam dziś w dwóch empikach i okazało się, że jest jakiś szał na Dukana i wykupili wszystkie książki 🤔 Chcę zacząć od poniedziałku więc nie mam z bardzo czasu na szukanie książki. Przeryję wątek i jakoś dam radę 😉
warto przeczytać książkę. znajdziesz na chomiku do ściągnięcia w pdf. są opisane między innymi zagrożenia jakie niesie ta dieta i jak ich uniknąć (zakwaszenie organizmu, słaba przyswajalność witamin). I warto widzieć jaki jest mechanizm działania diety.

Edit. PonPon ja to bym poleciła tym co piszą, żeby najpierw zapoznali się z dietą zanim zaczną krytykować. Ale swoją drogą sam Dukan podkreśla, że jak ktoś jest chory to powinien przeprowadzić dietę pod ścisłą kontrolą lekarza, a także uprzedza o negatywnych skutkach swojej diety i pisze jak temu zapobiegać.
Z cennika:

- karnet całodzienny 1 msc - 280 zł (3 msc - 650,  rok 1900)
- karnet dzienny (od 7-15 w tygodniu a w weekendy do 18) -odpowiednio  230/540/1300zł
- studencki dzienny - 180/450/1100zł
- weekendowy - 180/350/850zł

Jednorazowe wejście - 50 zł
Do tego jednorazowa "opłata członkowska" normalna 200 zł lub studencka 100 zł

Najlepiej jednak wyczekać jakąś promocję. Ja np. kupowałam karnet na 5 msc (2 msc gratis) za 650 zł + opłata członkowska 100 zł zamiast 200 zł

Ostatnio była oferta wakacyjna 2 msc za jakieś korzystne pieniądze + zwolnienie z opłaty członkowskiej..

Mi karnet kończy się w połowie października więc też mam nadzieję, że na jakąś promocję trafię.. 😉

edit: Hanoverka ja dziś widziałam książki Dukana w Saturnie  😁
Czy do Dukana muszę kupić tą jego książkę? Czy wystarczy mi wiedza z netu?

Uważam że powinnaś dorwać książkę .. czy to w formie pdf czy skanu. Jedną tańszą albo druga droższą.
jest tam wiele przydatnych informacji nie tylko na temat diety ale np. co dzieje się z naszym organizmem kiedy się odchudzamy na proteinach. Opisane dogłębnie modele poszczególnych faz , przepisy, orz jak sobie poradzić w chwilach zwątpienia. Czym skutecznie zaspokoić głód aby więcej go nie poczuć.

Jestem mega zadowolona z siebie bo dobiega koniec 5 dnia na tej diecie. W tym okresie zdążyłam już zaliczyć 3 wyjścia do lokalu ( które normalnie zdarzają mi się  rzadko ale traf chciał że  złożyły się akurat przy mojej diecie) plus  do jednej restauracji. Pomimo cudownych zapachów skusiłam się TYLKO na wodę z cytryną. Oferowano mi drinki za free, nie złamałam się.  Narzeczony chciał postawić wykwintną kolację - odmówiłam. Mama chciała kupić na  obiad kebab- nie było nawet opcji.  Żadnych kuszących myśli, ciągotek w stylu- ten jeden raz, jestem taka głodna..- Wszystko było takie proste. Asertywność jest wspaniała przy Dukanie. I nawet nie czuje tej pustki czy straty że mogłam skorzystać. Po prostu nie chce mi się jeść.
zabeczka - gratulacje! ja od poniedziałki zaczynam 🙂
Cierp1enie tylko pamiętaj, jak zaczniesz to z pełną odpowiedzialnością. Nie możesz pominąć żadnej fazy inaczej przytyjesz w  okrutnie szybkim czasie.  Ja traktuję Dukana jako przygodę z jedzeniem i mam nadzieję że dotrwam do końca .
Naboo, żabeczka dzięki, jednak dorwę tą książkę i wtedy zacznę 😉

Querrido a ja byłam wczoraj w saturnie, kupowałam aparat, durna nie pomyślałam, że może tam być ta książka!
ja od dzisiaj na etapie oczyszczania, a za 3 dni ruszam dukana 😉
hanoverka, szczerze? Ja też bym nie pomyślała.. 😉
Ale akurat przy kasach było stoisko z książkami i jakoś mi się w oczy rzuciła po prostu 😉
Cholera jestem zła, bo chodziłam tam może z pół godziny i nie wpadłam na to. Mój M do mnie mówi, zobacz tu jest pełno książek, może będzie ten Dukan, a ja mówię nie no co ty w saturnie? 😵 
Hehe.. No widzisz.. Było chłopa słuchać.. 😉

Ale dość już tego  🚫

Dziewczyny czy któraś może mi wyjaśnić różnice w treningu na bieżni i na orbitreku? Domyślam się, że bieżnia jest bardziej męcząca ale ze względu na problemy z kolanami chciałabym się przerzucić na stałe na orbitreka i nie wiem czy uda mi sie osiągnąć podobne efekty co przy bieganiu..

Wczoraj zrobiłam 12 km w 70 m (trening raczej Fat Burn więc HR średnie ok 145). Z reguły robię to na zmianę z treningiem Cardio gdzie cały czas mam podwyższone HR (średnio 160, max ok 185)
Na orbitreku mimo wysokiego HR (na bieżni w czasie biegu mam podobne) - wytrzymuje dłużej..

Może ktoś z Was się na tym zna i wyjaśni mi różnice- które mięśni bardziej pracują przy każdym z tych ćwiczeń, jakie efekty daje jedno i drugie itd. Będę bardzo wdzięczna.. 🙂

Generalnie mam dwa cele: zbicie tkanki tłuszczowej ale też poprawienie wydolności? (kiepsko u mnie z terminologią) żebym mogła dłużej utrzymać serce w pracy na wysokich obrotach np. na tenisie gdzie trzeba czasem bardzo szybko biegać czy na rozgrzewce Thai Bo (dotąd nie daje rady) gdzie są też szybkie biegi podczas rozgrzewki.. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi..
Troche nie wiem co myśleć o tym dukanie... dzisiaj drugi dzień i rano miałam serio kilogram mniej a teraz (od rana zjadłam jajko i kurczaka z grila) waga wzrosła o poltorej kg. Wiem ze za wcześnie na rezultaty ale taaak by się już chciało 🙄
Do stosujących Dukana: Czy któraś z Was robiła ten chleb Dukana? I czy mleko mozna pić?
Tak ale tylko chude mleko .. to samo tyczy się nabiału. Tylko serki homogenizowane naturalne, jogurty naturalne i twarożki najchudsze 🙂 ( tak jest w moim przypadku)
Hej :-) A czy ktoś z Was stosuje może teraz dieta Motignaca, czy wszyscy białkową? 🙂
Mogłybyście napisać mi, co jest w Dunkanie o tarczycy i żywieniu?

A ja przytyłam, zgodnie z planem, 2-3 kg. I z jednej strony mi lepiej. A z drugiej się wkurzam, że czemu przytycie lubi u mnie siedzieć na brzuchu. Mam wrażenie, że mięśnie sobie pod spodem żyją, zniknąć nie znikły, ale na wierzchu kołderka. Nie da się z tym nic zrobić? Nie chcę wracać znowu do niższej wagi, ale brzuch bardziej płaski bardziej lubię 😉
brzuszki najlepsze, jesli lenistwo nie ogarnia (tak jak jest to w moim przypadku  :icon_razz🙂
Łee, no ogarnia czasem.
Tzn. ja taki minizestaw robię:
(jak mnie nie ogarnie to na "L"😉. Brzuszki lepsze? Karku mi żal, bo jakoś pamiętam, że obciążały - może źle robiłam.
Teodora z tego co mi wiadomo przy jakichkolwiek zaburzeniach hormonalnych ( prócz menopauzy, ciąży) trzeba konsultować Dukanke z lekarzem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się