Jak uważacie ile powinnam ważyć przy 175 cm?? (tak, wiem wiem waga nie jest wyznacznikiem). ;]
jak ważyłam 63 przy tym wzroście, wyglądałam naprawde chudo...najlepiej było przy 66 kg, teraz przez zimę dotarłam do 69 i wiem, że muszę trochę zrzucić. swego czasu ważyłam 73 i nikt mi w to nie wierzył 😁
Ja też tak zawsze kalkulowałam wzrost - 110, ale co człowiek to opinia... Swoją drogą mam znajomą, która twierdzi, że przy takim wzroście powinno się ważyć poniżej 60 kg.. W sumie sporo zależy jak się wygląda;]
Ja mam ogólnie trochę pulchną twarz i nawet jak ważyłam 59 to twarz nadal pulchna :<
Ja już mówiłam, gdybym przy swoich 170 miała ważyć 60, to ...byście mnie wszystkie zaprowadziły na leczenie dla anorektyczek. 😂 Wklejałam swoją fotkę przy wadze 68. Patyczak !!
Likier- tak się NIE DA powiedzieć ile masz ważyć !
To Likier nie tylko do wieku zależy. Dużo zależy od budowy ( czy grubokościsty, czy drobnokościsty) czy dużo ma mięśni czy mało. Itd itp. Przedział prawidłowy jest taki, jaki jest podany w tabelach BMI.
To jeszcze jedno pytanie lajkonika: czy przy Dukanie można zaplanować wypad 10-dniowy bez dostępu do cywilizacji? Może ognisko od czasu do czasu, duża oszczędność butli gazowej (gotowanie dla 1 osoby? No way, zabiją mnie) i nic poza tym. Książkę mam, tylko mi ją przyjaciółka przechwyciła, nie mam jak tego sprawdzić.
BTW, 172, kiedyś 55, na ogół 60, teraz pewnie 65/68 - (nie)stety, wagi się jeszcze nie dorobiłam.
nadeszła pora na mnie, bo już patrzeć nie mogę w lustro 😕
no to tak jak ja.. 🙄
mam 167/168 wzrostu, przy 52 wygladam fajnie - szczuplutko, 53- waga optymalna i gorna granica szczuplosci, 55/56 zaczynam byc obla. . Mam drobne kosci i niestety, kazdy kilogram na mnie widac.
Teraz po prostu chce sobie zrzucić na swięta pare kg i na lato, wiem że przesadzam bo chyba przy 175 obecnie 63 starczy, ale ja bym chciała 59 dla liczby;]
ja też ograniczylam ilość rzeczy, które pochałaniam non stop (szczególnie w pracy), kilogram w dół,ale obawiam się, że to tylko chwilowe. Chciałabym jeszcze 1,5 kilo, żeby osiągnąć idealne 57 kg. W pracy żyję na płatkach fitness na sucho - długo się je i trochę zapycha 😉
tak z ciekawości poprzymierzałam wczoraj letnie ciuchy. I co- za luźne 😅 Szczególnie doły, co mnie wyjątkowo cieszy, bo dołu mam rozmiar większy, niż góry 😉 Fajne uczucie! Zachęcona zmianą chyba zacznę się odchudzać 😁 😁
ja jestem do diety zmuszona 🙄 przez dwutygodniowe przyjmowanie antybiotyków w kilku rodzajach moja wątroba tego nie wytrzymała i mam przykazanie kilkumiesięcznej niskotłuszczowej diety wątrobowej jako gratis do garści leków dopóki wątroba się nie zregeneruje.. mam tylko nadzieje że wyjdzie mi to na dobre, wiosna wkoło, lato idzie i zdałoby sie coś zrzucić 😁 a w tej diecie ogólnie dużo białka, dużo zdrowego, żadnych kalorycznych pyszności, alkoholu, nic smażonego czy pieczonego/duszonego w tłuszczu.. generalnie dieta dość upierdliwa bo np nie mogę jeść nieobranych jabłek, gruszek czy pomidorów w szpitalu powiedzieli mi ze mam niskie BMI (158cm, 55/54 kg) ale wg tego co ja liczyłam to mam takie akurat. hm 🤔
Fruity_jelly-witaj w klubie, ja tez na diecie z przymusu 🙄 zero smazonego, sosow, generalnie bardziej tlustego niz minimalnie...a z okazji alergii zadnego mleka, jajek, czekolady (kakao), orzechow, brokulow, brukselki, jablek, cytrusow, bananow, o chipsach, zupkach chinskich itp nawet nie wspominam 😉 fajnie, ze waga spada, ale robie sie blada i chyba bede musiala jakies witaminy zaczac brac, choc z drugiej strony nie chce dobijac watroby, wystarczy, ze codziennie jem leki na alergie 🙄 no i gdyby ze spadkiem wagi szlo umiesnienie ciala 😎
a u mnie kicha, objadam się i waga stoi w miejscu. Dobrze, że chodzę codziennie na 2 godzinne spacery z wózkiem i 2 razy jeżdżę konno w tygodniu więc nic nie tyję, ale jakbym się tak nie objadała to by pewnie ładnie spadała. Jestem zła na siebie 😤 niech mnie ktoś przetrzepie :P
jestem niezdyscyplinowana zjadłam czekolade 🤬 i już czuje że wątroba daje się we znaki. aghh ale to jakby zabrać dziecku jego ulubioną zabawkę 🙁 la favola dobrze że trzeba dostarczać wątrobie dużo witaminy A która jest w marchewkach, a ja sok marchewkowy typu Karotka czy coś uwielbiam i pije litrami a przy okazji jest to trochę jakby rozwiązanie na tą bladość 🙂
Ja dzisiaj znowu dietetycznie. Zamierzam też ćwiczenia porobić, choć ciężko na razie z czasem przy malutkiej. Ostro biorę się za siebie po świętach.
ovca - gratulacje 😅 co do ważenia polecam tylko raz w tygodniu rano np środę, a mierzenie się np w sobotę 🙂 Czasami waga nie spada, ale cm spadają. ( ja to kiedyś miałam mega obsesję. Należałam do pro-ana) Do tej pory jestem administratorem forum pro-ana.