Forum towarzyskie »

Odchudzanie - wszystko o ...

Dzięki,zaraz przejrzę.Przyznam,że nie czytam tego wątku,więc wpisałam hasło w wyszukiwarkę,ale nic mi ona nie wypluła.
tunrida - gratulacje ! dajesz nam motywacje 🙂

bera7 - świetnie ! gratuluję
Teraz mi wypluło tylko 4 posty,ehh zaraz wczytam się dokładniej.Czy dieta proteinowa nadaje się do osoby,której waga jest w normie,ale chciałaby zrzucić ok.5kg?
tak 🙂
To w takim razie chyba muszę się za to zabrać.Nigdy nie byłam na diecie i nie wiem czy wytrzymam(szczególnie pierwszy tydzień bez warzyw i owoców).
bez owocow to o wiele wiecej niz tydzien. 😉
a mi  wtym tygodniu waga stoi ;/
ale dziewuszki, nawet jak do tego mięcha dorzuci się nieszczęsnego pomidorka czy rzeżuchę, oliwki to wierzcie mi, spadek wagi będzie 😉 chociaż może nie tak błyskawiczny.. Ale to tym zdrowiej to raz, a dwa w przypadku 5kg to dosłowny pryszcz
i tak pójdzie szybko

ja cały czas nie trzymam się stricte diety a jak spadało tak spada, chociaż może rzeczywiście nie 3kg w tydzień jak u niektórych
ja sie rowniez nie trzymam, ba, wprowadzilam musli z rana i owoc w ciagu dnia, jak mi sie gdzies trafi kostka czekolady to tragedii nie robie i rowniez chudne. Tyle ze 2 razy w tygodniu chodze na fitness, codziennie przynajmneij godzinny intensywny spacer, tancze na macie i w dniach bezfitnesowych cwicze w domu na podlodze przed lustrem 😉
Nie no bez owoców dłużej niż tydzień to jakaś masakra:/Może w takim razie jak chcę zrzucić tylko te 5kg to powinnam po prostu ogólnie mniej jeść i więcej się ruszać a nie bawić się w diety?
Ja już zaczynam mieć spiskowe teorie na temat odchudzania. 😵
Jem tyle co kot napłakał , ruszam się dużo a waga nie tylko stoi ale podpełza wzwyż.
Może to wina tej modyfikowanej żywności? Wszędzie jej pełno.
Czytałam też o wszechobecnych horomanach krążących nawet w wodzie .
Mój znajomy walczy z wagą ogromnym fizycznym wysiłkiem i uzyskał powiększenie serca
a brzuszek jak był tak jest. Teraz kardiolog się o niego zaczyna martwić.
Już mi ręce opadają.
D&A ja od pewnego czasu jestem dokladnie tego zdania. Brak smieciowego zarcia, jedzenie tak zeby sie najesc a nie przejesc, to na co sie ma ochote (w sensie, zalozmy ze mam ochote na jablko, ale nie moge, bo dieta. Wepcham wtedy w siebie kilo twarogu zeby przestac myslec o jablku i mimo ze bedzie mi juz niedobrze, ciagle bede o nim myslec. Imo, lepiej zjesc to jablko ktore chodzi po glowie niz zapychac sie 'dozwolonymi' produktami). No i ruch, duzo duzo!
Najbardziej chciałabym zrobić coś ze swoim pozimowym brzuszkiem.Podobno dobrze jest robić brzuszki,ale nie pełne.Ile powinno się ich robić,żeby miało to jakiś efekt?
Jem tyle co kot napłakał , ruszam się dużo a waga nie tylko stoi ale podpełza wzwyż.
Może to wina tej modyfikowanej żywności? Wszędzie jej pełno.
Czytałam też o wszechobecnych horomanach krążących nawet w wodzie .
Mój znajomy walczy z wagą ogromnym fizycznym wysiłkiem i uzyskał powiększenie serca
a brzuszek jak był tak jest. Teraz kardiolog się o niego zaczyna martwić.
Już mi ręce opadają.

Właśnie z tego powodu zdecydowałam się na dietetyka. Koleżanka jak była u mnie kilka dni, to stwierdziła, że jedząc tyle co ja nosiłaby rozmiar 34, a ja doszłam do opiętej 40. 2 lata temu w wyniku stresu spadłam z 63-65 na 56kg. W 2 lata przekroczyłam 70kg. 14kg to dużo.  Jadałam 2 posiłki, czasem 3. Nie jadłam tłusto, nie jadam czekolady, inne słodycze raczej sporadycznie. A waga systematycznie rosła. Teraz jem 5 razy dziennie 2-3 razy więcej niż jadałam a waga spada. Więc nie w głodzeniu się jest droga do zdrowia 🙂
A ja w ciagu trzech ostatnich tygodni schudłam ok. 4 kg, 4 cm w pasie i 5 w biodrach  💃 i jakoś specjalnie się nie wysilam  😀 Nie jem nic po 18😲0, zjadam śniadanie i obiadkolację, i zaczęłam pić paskudną chińską herbatkę, która gwałtownie zwiększyła mi metabolizm - działa rewelacyjnie  😜
aniapa - świetnie
aniapa, tylko te herbatki mają jedną wadę. Po jakimś czasie ich używania organizm się przyzwyczaja i przestają działać. Ja ostatni posiłek mam jeść tuż przed snem, max 40 minut.

Chociaż wynik fajny, przynajmniej motywuje do utrzymywania rygoru 🙂
🏇 🏇 🏇
Melduje pierwsze 1,5 kg 😀 Wiem, że mało, ale nie mam prawie ruchu aktualnie z powodu palca w gipsie, może będzie lepiej. Niestety na razie spada tylko z brzucha i rąk, na których i tak nie wiele było. Może dół też w końcu ruszy 🙂
czy ja wiem - to nie jest herbata z cyklu "zmniejszania łaknienia" typu linea  😉 no i póki co mam zywy dowód w domu, że działa dłuższy czas - teść musiał koniecznie schudnąc ze względu na chore kolano, trafił do lekarza-chińczyka, który właśnie tę herbatę mu polecił - w ciagu trzech miesięcy schudnął 15 kg i bez problemu nadal trzyma wagę - herbatę pije ok. pół roku  😉
aniapa, a co to za herbata, jak się dokładnie nazywa? Gdzie ją można nabyć?
Herbata nazywa się Ning Hong - dokładnie ta http://natura-akacka.com.pl/product_info.php?products_id=584

Chociaż ten chińczyk zalecił nam całkiem inne stosowanie niż w opisie - kazał pić 2 herbaty dziennie (np. 1 rano, drugą wieczorem) - ale obie parzone z tej samej torebki. I działa - zobaczymy, co będzie dalej.

Może ostrzegę też - czytałam gdzieś pojedynczą opinię, że po odstawieniu herbatki nastąpił efekt jojo - choć wystąpił w sumie pośród licznych głosów, że działa super, więc zapewne zalezy od organizmu. Myslę, że warto by było przed decyzją o używaniu poszukać jeszcze opinii na zagranicznych forach - ja zaryzykowałam w sumie tylko na podstawie teścia, ale to moja decyzja  😉

Niestety moja waga zaczynała już się wachać między nadwagą a otyłością wg wskaźnika BMI  🙁 Teraz już jestem w górnym skraju normy, a ideałem byłoby coś w okolicach 55-58 kg - a jest w tej chwili 65-66 kg

generalnie rzecz w tym żeby pić jak najwięcej, minimum te 2,5l dziennie
nastawienie na picie odchudzających herbatek pomaga poprzez samo to że się PIJE a samo to daje gubienie kilogramów - tyle że jest to takie hmmm krótkotrwałe i optyczne odchudzenie, bo tak naprawdę nawadniamy organizm przez co on przestaje trzymać wodę w ciele - stąd niby 2-3 dni a raptem 3kg mniej, bo wszystko z nas wypływa 😉

na prawdę, nie ma co się łudzić, nie tyjemy z dnia na dzień - jesli waga rośnie to więcej zwyczajnie w wnas wody i nieprzetrawionego jedzenia w jelitach a nie odłożony tłuszcz ale i nie chudniemy kilogramami w tak krótkim czasie

będzie ktoś zamawiał te herbatki ? 🙂
Czy mogłybyście polecić jakiś balsam rozgrzewający na uda - potrzebny mi do masażu w celu redukcji tłuszczyku i cellulitu  👀
to raz, a dwa - niestety z wiekiem (i chyba też genetycznie bo wszystkie kobiety u mnie w rodzinie mają) i kolejnymi kilogramami pojawił mi się drugi podbródek. Nie mogę się patrzeć na moje zdjęcia z profilu... macie jakieś sprawdzone sposoby/kremy/zabiegi na pozbycie się tego cholerstwa  🙇
U mnie właśnie minął miesiąc na Dukanie i równe 5 kg mam mniej 💃 Ale kryzys mnie dopadł okropny! Najbardziej tęsknię za chlebem z masłem.... 🙁 Szukam nowych przepisów, bo te z książki już mi bokiem wychodzą. Weszłam na stronę Dukana i właśnie piekę babeczki z mąki kukurydzianej, a jutro chlebek tostowy i może dzięki temu przetrwam jeszcze miesiąc. Dukan świetnie działa na figurę, ale na moją psychikę ostatnio nie za bardzo 🙄.
A ja pękłam. Robiłam wyżerkę w pracy. Sałatki, faszerowane skrzydełka i te sprawy. Jeszcze w pracy jak w pracy, dziubnęłam sałatek, ale potem resztę zniosłam do domu i się zaczęło. Wyżarłam wszystkie sałatki ( a wcale takie niskokaloryczne nie były), masę ciasta i teraz zdycham i mam wyrzuty sumienia. Kurde.
Pocieszam się, że jedno takie żarcie na pewno nie wpłynie na ogól mojego odchudzania, ale mimo wszystko.....jaki to człowiek pazerny na to żarcie. Beznadziejna sprawa.
U mnie właśnie minął miesiąc na Dukanie i równe 5 kg mam mniej 💃 Ale kryzys mnie dopadł okropny! Najbardziej tęsknię za chlebem z masłem.... 🙁 Szukam nowych przepisów, bo te z książki już mi bokiem wychodzą. Weszłam na stronę Dukana i właśnie piekę babeczki z mąki kukurydzianej, a jutro chlebek tostowy i może dzięki temu przetrwam jeszcze miesiąc. Dukan świetnie działa na figurę, ale na moją psychikę ostatnio nie za bardzo 🙄.

Moi znajomi wymyślają coraz to nowsze przepisy i przyznam się szczerze, że wyniki w wadze są powalające. Od 10 do 20kg... rewelka 😲 😀

Mój pierwszy post w tym wątku, ale chyba najwyższy czas przyłączyć się tu 'na stałe' 😉
 Jadałam 2 posiłki, czasem 3. Nie jadłam tłusto, nie jadam czekolady, inne słodycze raczej sporadycznie. A waga systematycznie rosła. Teraz jem 5 razy dziennie 2-3 razy więcej niż jadałam a waga spada. Więc nie w głodzeniu się jest droga do zdrowia 🙂

i tu właśnie leży pies pogrzebany!
jedząc 2-3 posiłki dziennie organizm MAGAZYNUJE - bo jest to za mało - i on sobie to chomikuje na ewentualne "gorsze" czasy...

wystarczy jejść to samo w5 porcjach co 2,5h i waga nagle zacznie spadać

Tania-u mnie było to samo, stwierdzono niedoczynność tarczycy, która reguluje tempo metabolizmu. Do endokrynologa marsz  😁
Dodofon, to samo powiedział dietetyk. I teraz jadę na  posiłkach dziennie. Właśnie spałaszowałam wędzoną rybkę z ogórkiem. Mniam....
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się