Forum towarzyskie »

Moc życzeń

Mówi się, że życzenia płynące z serca mają szczególną moc 🙂
Czy zastanawiacie się nad życzeniami , czyli komu czego życzyć , czy raczej zdawkowo:

Wszystkiego najlepszego

Teraz okres szczególny, kiedy każdy każdemu , choć raczej  takie życzenia niczego  nie wnoszą.

Ale ciekawi mnie generalnie, jak podchodzicie do składania życzeń.
Czy z przesłaniem, czyli poza szablon i każdemu to, czego faktycznie sobie życzy , czy takie ogólne: zdrowia, szczęścia, pomyślności

Gorzej ze składaniem życzeń temu, kogo nie lubi się- omijacie, czy życzycie nieszczerze . 👀
To raczej kłopotliwe sytuacje 🙂
wolę zwykłe `wesołych świąt życzy ciocia` niż smsa z wierszykiem z automatu.

Brakuje mi wysyłania kartek świątecznych.
Chyba nie składam życzeń tym, co nie lubię...
I zawsze dopasowuję życzenia dla konkretnej osoby.

Staram się zawsze jakoś dowcipnie. Np. kiedyś młodej parze życzyłam, żeby żyli jak w bajce... za górami, za lasami....
Uwielbiam dostawac kartki świąteczne, wiec co roku rozsylam jak najwiecej. Ale raczej do rodziny i dobrych znajomych, wydaje mi sie, ze wiekszosc mlodszych wiekiem (bo nie duchem!) ludzi zwyczajnie ich nie docenia, wybierajac proste smsy.

Smsy rozsylam raczej tylko w goraczce Światecznych/Sylwestrowych życzen, ale to tak w ramach podzielenia sie szczęściem z innymi bardziej 😉

Staram sie zawsze zyczyc tym dalszym znajomym spotkanym w sklepach najzwyklejszego "wesolych swiat', jakos tak milo sie robi wkolo wtedy... A tym blizszym zawsze cos więcej.
A tym mniej lubianym raczej nie sle, chyba ze dostane od nich zyczenia... w koncu to czas pojednania 😉

Rodzinnie przy kolacji wigilijnej zawsze dopasowuje zyczenia do danej osoby, zwykle wiadomo kto sobie czego zyczy, wiec spelnienia takowych marzen...
Ja czasem wysyłam smsy , bo są takie bezosobowe, więc wobec niektórych ,  niezbyt lubianych osób- jak znalazł 😉
Jakoś trudno patrząc w oczy życzyć samego dobrego , jeśli nie ma się na to ochoty.
Ale wobec reszty , nawet obojętnych ludzi  staram  się wraz z konkretnym życzeniem dołączyć silniejsze przesłanie.

Nie lubię takich życzeń "wyklepanych" - zawsze dociekam ( wobec bliskich) czego mi właściwie życzą..

Choć czasem trafiają się perełki. 😀

Kartek rzeczywiście szkoda , ale chyba bezpowrotnie minął ich czas 🙁
W ostatnich dniach dostaję sztuczne życzenia skopiowane ze stron www. Rany, jak mnie to denerwuje.

Ale fakt, nawał smsów jet czasem nie do wytrzymania.
Tak samo w sylwestra. Nawet połączyć się często nie można, bo sieć wręcz przeciążona jest od nawału telefonów i wiadomości 🤔wirek:
Wszystkiego co najlepsze dla ASH!  😅 Dziś jest Twoje świeto!  💃 Dzień logopedy  😁
KKK ma dziś urodziny! Z tej okazji kochana na forum chcialabym Ci życzyć dużo zdrowia, szczęścia i pomyślności! 🙂😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się