Forum konie »

KONKURS GWIAZDKOWO-POPRĘGOWY!!!

i stąd te trzy strzały: opcja najmniejsza, największa i ta idealnie po środku  😀
moim zdaniem efka dobrze kombinuje, w sumie to takiego wynalazku jeszcze chyba nie było. a logicznie rzecz biorąc nie byłoby konkursu, gdyby odpowiedź była oczywista, nie? 😀
Długość jest stała.
764 mm
664 mm
714 mm
😉
733, 833, 933
671
682
687
Pierwszy strzał: 747
780
860
711
Zamiast strzelać w ciemno nie lepiej poprzeliczać stałe długości popręgów ujeżdzeniowych na milimetry i zmierzć ile zajmują dodatkowej długości przeciętnie sprzączki i dodać 😉 ?
ale tam sa jakos inaczej 😀 nie wiem o co kaman😀
Mnie juz popreg ujeżdzeniowy nie potrzebny ale gdyby był to bym się w ten sposób podeszła do tej sprawy  😎
599
601
651
🤔
Daniela to nie takie proste. nie zgadujemy tutaj długości od końca sprzączek, tylko od końca popręgu czyli obszycia.
W każdym popręgu ta długość jest inna.
Aa...nie wiedziałam, że można sobie aż tak utrudnić życie  😁
Nooo to faktycznie zabawa w ślepy traf.
611
680mm
730mm i mysle dalej nad 3 dlugoscia
503mm 😀
1. 770 mm

2. 1000 mm 😀
W sumie nie wiadomo jaki popreg posiadasz, czy duzy czymały 😉  Mattes ma chyba z 10 rozmiarów... co 5 cm kazdy... dodalabym 10 cm do każdego rozmaru jesli od konca futra do końca 😉
653 mm 🙂
A rozwiązanie kiedy? Już zmierzone i pierwsza osoba, która trafi, czy "zmierzę na gwiazdkę"? ; )
Mój ostatni: 694mm 😉
1. 814 mm (taki mam 🙂😉
2. 819 mm (ale mógłby być trochę dłuższy 😉)
ale ten ma futro więc można mu kilka mm dodać 😉
nad trzecim jeszcze myślę 🙂
Popręg jest juz zmierzony.
Jeżeli nikt nie zgadnie, to podam długość w wigilię i ten kto był najbliżej wygrywa.
1. 852
2. 837
3. 889
😎
770mm
830mm
620mm
😅
Jutro jak wrócę ze stajni, to napiszę jakąś podpowiedź.
A teraz idę spać.
Tak więc, biorę Czarodziejską Różdżkę do ręki i mówię:
"Drogi popręgu Mattes, masz 825 mm długości a Twoja przyszłość będzie ciężka 🙂"

Ooops, przecież nie jestem wróżką 🙁
Dorcysia, nie pisz podpowiedzi bo niektorzy juz wykorzystali 3 strzaly.
to ten popreg co na zdjęciu?
laski, jeszcze trzy dni, wytrzymacie 🙂 nie wiem tylko czy 24 Dorcysia bedzie miała głowe do volty, moze by przesunac termin na23?
24go będę siedziała w domu po wigilii. Popręg na zdjęciu dałam jako przykład. Ten jest czarny z naturalnym futrem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się