litterowa nie mowie tu nic do Ciebie ale do ogolnie komentujacych. To forum ma jakies swoje zasady i sa tu ludzie albo swieci, albo wszystko wiedzacy.... Po mnie wszyscy jezdzili bo sa zasady forum dobra dupa, widac same antyki tu przesiaduja.... To moj wybor, ale na Boga troche juz przeginacie. Nie mozecie narzucac wszystkim co maja pisac i jak sie zachowywac. To wy wchodzicie na ich forum, a komentujecie tu jak by wszystkie musialy byc takie jak wy...... 🤔wirek: Tu sobie komentujcie i krytykujcie, ale wszedzie juz swojego nosa wtykacie. To specjalne forum dla dzieci, niektore teksty sa przezabawne, ale nie kazdy ma sie tego skad dowiedziec. Powiem wiecej ku waszemu zdziwieniu kiedys dziewczynki dostawaly miesiaczke w wieku 14/15 lat dzisiaj 11/12 dorastaja szybciej. Tu nie nalezy ich krytykowac i mowic ze sa zasmarkate, bo przez takie przemadrzale osoby, ktore nie umieja uswiadomic sa ciaze w wieku 13 lat........... I to sie nazywa forum na poziomie pelne doroslych ludzi, zastanawia mnie tylko ile mamy na tym forum gwalcicieli, prostytutek itp. po godzinach oczywiscie <...>, i kochane mamusie.... 🙇
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] Po raz kolejny kultura wypowiedzi kuleje.
Adrianna23 nie oburzaj sie tak strasznie. Zgadzam sie w zasadzie z toba, ale nie uzylabym tylu kolokwializmow. Smianie sie z infantylnych problemow dzisiejszych trzynastolatek niczego nie rozwiaze, choc na pewno stymulujaco dziala na ego poszczegolnych osob ktore to robia. W koncu dosyc szybko zapomina sie o tym jak samemu mialo sie te 13 lat. Nie wspominajac o tym ze zapewne bylo sie uswiadomionym rzetelnie od jedenastego roku zycia, jesli nie wczesniej. Ja osobiscie mialam szeroka wiedze w sprawach dojrzewania i seksu od wczesnego dziecinstwa, ale to juz byla wina czytania mitologii Gravesa jako jednej z pierwszych ksiazek w zyciu. A tam o seksie gesto i duzo. Naturalne jest ze raz rozbudzona ciekawosc szuka czegos wiecej 😀. Te osoby prawdopodobnie nie pochodza z rodzin specjalnie wyksztalconych a jesli nawet, to ich rodzice nie maja tyle rozsadku zeby odpowiednio je uswiadomic. A ze istnieja i glupie kozy, tego chyba nikomu nie trzeba tlumaczyc 🙂.
kelpie ja sie nie oburzam ale denerwuje mnie to co sie tu dzieje. Wszyscy maja poziom i w ogole sa super a reszta do d.... Bez przesady, pewnie juz niejedna ze starszych mam miala sytuacje ze 8 letnia coreczka spytala co to jest sex albo 10 letnia. No i pewnie nie jednej mamusi cycki opadly. Mi oczywiscie tez by opadly, ale napewno nie powiedziala bym jeszcze masz na to czas. Bo jesli ja jako matka nie wytlumacze tego mojemu lub innemu dziecku jesli to nie ma skad tej normalnej wiedzy czerpac. To napewno opowiedza mi starsze kolezanki typu: Galerianki....... 😲 Albo co gorsza smiac sie z takich dziewczyn, ja bylam w internacie z dziewczynami, ktore dzisiaj maja wyksztalcenie typu Pani prawnik, wielce wazna a zapomnialy jak wekowaly majtki, albo zamiast myc szafke psikaly odzywka do wlosow.......... 😵
http://nasza-klasa.pl/#profile/16824294/gallery/album/2/284 'no ja wyglądam prawie jak[b] galeriantka ;D no dzisiaj przedwczesne organizowane imieniny ale mam we wtorek dopiero pozdro ;**'[/b]
adrianna32 Mnie śmieszą niektóre pytania np. 12-13 latków bo w 4 klasie ma się dokładnie tłumaczone takie rzeczy na przyrodzie, praktycznie wszystko... Nie wiem jak można po wytłumaczeniu jak się dojrzewa, co to jest sex, jak się zachodzi w ciążę pytać się czy można mieć dziecko na kolanie czy coś 😵 One już robią to tylko po to aby się wygłupiać i innych rozśmieszyć. 😵 Bo mi się w głowie nie mieści aby po lekcjach przyrody, na których jest praktycznie wszystko omawiane wymyślać niektóre z tych rzeczy ... (sama wiem bo miałam 😉 )
Alabamka może w niektórych szkołach tak uczą, ale w niektórych nie. Na przyrodzie było tylko powiedziane <w 4 klasie> że u dziewczyn jest tylko krwawienie, pryszcze, wzrost, a u chłopaków wzrost, mutacja i nic więcej. 🙄
Ale naprawdę? 👀 edit:A nie mieliście nawet spotkań z panią z jakiejś firmy od podpasek? Ona po różnych szkołach jeździ 👀 I tłumaczy wszyyystko jeszcze raz.
Alabamka szczerze? Ja bardzo lubilam ten temat, jedni dojrzewaja szybciej a drugim wiedza podstawowa wystarcza. Mimo tego co mowisz ze sie smieja czy cos, jest im czasami niezrecznie pytac o to kogos z powaga. Dla wielu dzieci jest to bardzo zabwny temat a jakze nurtujacy.... Gdy by sie odpowiednio uswiadamialo nie bylo by tulu niechcianych ciąż, chodzilam do Holenderskiej szkoly i do Polskiej. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Gorzej niz komuna..... 🤔wirek:
ha, u nas tak dyskretnie nas zawiadomili, że nie 😎 Było tylko "dziewczyny nie macie jutro pierwszej lekcji, idziecie do stołówki bo macie spotkanie" i tyle 😀 Nikt się nie domyślił nawet 😁 Ok Off nam się tu robi chyba 🙄
Sama pamiętam, jak byłam w wieku tych dziewczynek- niestety, w domu raczej na pełne uświadamianie nie mogłam liczyc, więc tego typu rzeczy dowiadywałam się w szkole, albo od koleżanek (często spaczone informacje) Do dziś dnia pamiętam akcje z lekcji religii w 3 kl. podstawówki, kiedy zapytałam się katechetki co to jest prezerwatywa, bo myślałam, że to rodzaj jakiegoś naczynia liturgicznego... 😵 Nie musze chyba pisać o reakcji nauczycielki i klasy. Dlaczego? Bo naczytałam się u wujka głupich kawałów o klerze i tam takie słowa padały...
Poziom szkół w których nie jest omawiany normalnie ten temat mówi sam za siebie 😉 Nie mówiąc już o używaniu własnego mózgu przez dzieci. Przecież to nawet w podręcznikach od biologii jest sorry...
adrianna32: wiesz co stukneła mi dawno dwudziestka i jakoś jestem normalna, nie kochałam się w wieku 11-13 lat i nie potrzebny był mi portal na takim poziomie poczytaj sobie trochę to sie załamiesz ja rozumiem, ze wszystko jest dla ludzi ale pytanie jak się masturbować klemami od prostownika samochodowego to juz przesada
No mi jest sie az wstyd przyznac bo z mojej rodziny to normalna w porownaniu do nich jestem ja i moja matka. Wiec mam kuzynke o rok starsza, ktora zawsze byla az za dobrze poinformowana wszystko dzialo sie na jej oczach doslownie wszystko.... Rodzice pozwalali jej w wieku 14 lat chodzic nago po domu a wojek sie cieszyl co ona tam ma..... Poprostu patologia. Niemniej jednak w wieku 5 lat poszla po gume do zucia: Poprosze gume o zapachu bananowym, takiej jeszcze nie jadlam... 🙇 W wieku 11 lat pozbyla sie tego co najcenniejsze w wieku 12 porod! W wieku 15 nastepny, no i 18. 🙇 Wiec byla ona bardzo dobrze doswiadczona ale nie jak trzeba. Nie ma sie co dziwic jak mamusia mieszkala z corka w agencji.... Ale mowa tu o normalnych ludziach, obok mnie mieszka dziewczynka 11 letnia, tez ma w domu problemy wiec zawsze przychodzi na obiadki. Jednak rozmowa o pierwszych miesiaczkach odbywa sie ze mna! Nie z matka, nie ma nawet opcji zeby z nia porozmawiac. Ale wole ja jej powiedziec w normalny nie chamski i wyuzdany sposob niz kolezanki. A juz napewno sie z niej nie smieje. Nie powiem bo slowa niektore z ust malej slodkiej dziewczynki potrafia zabic. Ale jednak chce to wiedziec ode mnie nie od kolegow. Mysle ze w tym momencie powinnysmy sie zachowac jak matki dajace dobry przyklad. A nie jak stare baby, ktore kiedys myslaly ze jak lapiesz faceta za reke to zajdziesz w ciaze... 🤔wirek:
litterowa to poprostu nie musisz na takie pytania odpowiadac, ale w linkach wyslanych powyzej jest przegiecie. Co widzisz znowu zlego w tym ze chlopak nie wie co ma zrobic bo dziewczyna go oklamuje.
Cierp1enie 2 filmik jest chyba najbardziej przerazajacy. I jescze go kopneli. Naprawde bym im naje..... Pytanie tylko gdzie sa ludzie? Policja? Rodzice? No i wlasciciel tego nieszczesnego zwierzaka... 👿