konikgdybys wiedziała do czego to służy i że nie używa się tego podczas jazdy a zwłaszcza taka osoba jak ta od sznureczków nie powinna tego robic to może bys głupot nie pisała 😉I zacznij używac edycji,nie pisze sie posta pod postem
incognito przeczytaj sobie dokładnie posta.. napisałam że tego uzywa się do lonzowania.. a że ludzie uzywaja to jako pomoc pod siodło to już ich sprawa.
incognito przeczytaj sobie dokładnie posta.. napisałam że tego uzywa się do lonzowania.. a że ludzie uzywaja to jako pomoc pod siodło to już ich sprawa.
Cierp1enie, sory, ale to juz jest przypierdala.ie sie. na ponad polowie ostatnich fot, nie ma nic takiego. KTOS musi na tych koniach jezdzic, a iektore z tych dziewczynek sa moze i wysokie, ale szczuple. bez przesady.
Powiem tyle wiele bylo fot z kuckami ze faktycznie nie powinny byc tak traktowane,ale sama mam kuca 100cm ktory jest malym diablem i musi pracowac inaczej ma miliony pomyslow i co musialam na nim jezdzic,taka wielka baba 53 kg bo inaczej 🤔wirek: ,przychodzila do mnie dziewczynka jezdzic na kucku,ale co ona se moze jak ja wozil jak chcial,wlazil miedzy ogrodzenia i pod nie,razem z mała na grzebiecie, wiem ze zaraz powiecie,ze nie byl nauczony,o co to to nie,dobrze wiedzial kiedy granica jest naruszona,on jest cwany jak wiekszosc kucy,i prosze nie gadac ze kuce sa tylko dla dzieci ,bo to bzdura jakich malo dzieci wola uczyc sie na duzych koniach a cwaniaka omijaja z daleka,Znalazlam tez złoty srodek na tego gagatka, zaprzeg - mniej go obciaza i mam szanse upuscic mu z pary i z dekla.Nigdy nie mialam takich problemow z duzym koniem,jak z tym malym kulkiem, Pomijam fakt ze uwielbia wpieniac stado,wylazac poza obrab padoku i gania, potrafi wypuscic konie z pastwisk, a ostatnio załatwil 3 letniego ogiera kopem w staw skokowy, co mocno nadszarpnelo budzet wlasiciela ogierka. Konczac moj wywod, małe,nie znaczy ,ze jest biedne,nie ma sily i kregoslupek go boli.
może faktycznie macie racje.. jednak widziałam kilka kucyków ze zniszczonymi kręgosłupami i nogami, bo dorosłe osoby na nich jeździły i dlatego tak się czepiam 🙁
Szetlandy to typowe "małe bestie" i w zyciu nie kupiłam bym tego mojemu dziecku 😁 za duzo znam. Mają taką siłę pociągowa że dorosłego chłopa po błocie przeciągnęło podczas lonży, o przełażeniu pod ogrodzeniem i wypuszczanie stada z padoku to ich specjalność 😁 😁 😁
mysle ze z kucami i wiekszymi dziecmi i mlodzieza,jest tak samo,jak z duzym koniem i osoba otyła- jesli osoba potrafi jezdzic,zachowuje rownowage,nie obija sie,to kucowi nie robi roznicy 10 kg w ta czy w ta, mysle ze bardziej by mu szkodzilo,nawet chuhro ale miotajace sie po siodle.
mi tez sie wydaje że za bardzo sie czepiacie tych kuców i osób które na nich jeżdzą, np. ta czarnula13, dla mnie ona jest szczupła i robi krzywdy temu kucykowi..
Bardzo podoba mi się to co robi ta dziewczyna! Za kazdym razem naglasnia sytuacje i udaje sie. http://nasza-klasa.pl/#profile/13249215/gallery/album/2/161