Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Mi też się filmik podoba, przymykam oko na ten galop bo całość jest bardzo pozytywna a niektórzy wstawiają tu "kwiatki" na siłę. Zarz każde zdjęcie ze sztuczek będzie kwiatkiem bo np. wymachy nogą sa niebezpieczne- a jak będzie przechodzić dziecko z batem w ręku i koń myśląc że ma zrobić wymach nogą kopnie to dziecko? Konie to w ogóle niebezpieczne zwierzęta i lepiej nie podchodzić.
A wiele zdjęć wyrwanych z kontekstu może tu spokojnie trafić, np. koń odganiający muchę z klaty- roluje go jak nic, pewnie cały czas tak jeździ! 🙄
wątek zamknięty

dwunastolatka jeżdżąca na munsztuku i ostrogach ucząca konia stawać dęba 🤔
wątek zamknięty
To może teraz zrozumiecie, dlaczego tak bardzo przeszkadza mi to, że za takie sztuczki biorą się 12-13 letnie dzieci.
zielonapistacja Zdjęcie jest z jakiegoś fotobloga czy fb? Podasz ?  :kwiatek:
wątek zamknięty
To może teraz zrozumiecie, dlaczego tak bardzo przeszkadza mi to, że za takie sztuczki biorą się 12-13 letnie dzieci.
zielonapistacja Zdjęcie jest z jakiegoś fotobloga czy fb? Podasz ?  :kwiatek:

zdjęcie jest z facebooka, o ile kojarzę to ta dziewczyna nie ma fbl 😉
http://www.facebook.com/dominika.warmus?ref=ts&fref=ts
w galerii masa zdjeć tego typu
wątek zamknięty
zielonapistacja - "najlepsze" jest to zdjęcie jak dębuje na tym kucu i ten podpis "jestę tancerzę" czy jakoś tak  😵
wątek zamknięty
Matuzaalem najlepsze jest zdjęcie pt. zbieram konia 😀
wątek zamknięty
zielonapistacja - najlepsze jest chyba to, że mam koleżankę, która kiedyś też "bawiła się w cud-miód trenerkę". Chwała za to instruktorce która do głowy jej coś wbiła i już tak nie robi.
wątek zamknięty
On jeździ ujeżdżenie, więc munsztuk i ostrogi muszą być !  😜 A widziałyście to zdjęcie pt "piruet" ?  😅
wątek zamknięty
pampera - widziałam. Jeszcze  kilka następnych zdjęć też i wyłączyłam bo mi się szkoda kuca zrobiło.
wątek zamknięty
Po rozmowie z tą dziewczynką dowiedziałam się, że munsztuk i ostrogi zakłada, bo koń się jej nie słucha. Super.  🙄
Bo najlepiej jest pójść na łatwiznę... No ale 'ponoć' już tak nie jeździ.

Swoją drogą... Bardzo ciekawy kwiatek.  🤣
wątek zamknięty
Z powodu wyjazdu wyjazdu wrzucilam w neta kilka ogloszen odnosnie sprzedazy sprzetu. Wczoraj napisała do mnie jakas dziewczyna  z zapytaniem, który z moich palcatów najlepiej nadaje się do skoków i do popędzania konia. Spytałam jak popędzania konia, odpowiedz była następująca: moj kon nie che galopowac i skakac więc musze go zawsze popędzać batem...  😵
wątek zamknięty
czy tylko ja mam czarny scenariusz przed oczami?  👀
wątek zamknięty
Ineczka, raczej tak.
wątek zamknięty
czy tylko ja mam czarny scenariusz przed oczami?  👀

Może niekoniecznie od razu czarny,ale mam.  😉
wątek zamknięty
Ineczka jaki?
wątek zamknięty
Że koń przy lądowaniu wpadnie w drąg leżący za przeszkodą.
wątek zamknięty
Jeśli jest doświadczony na pewno nic mu sie nie stanie 😉 Gdybyśmy tak spoglądali na jeździectwo, to przestałoby ono istnieć.
wątek zamknięty
Na zdjęciu drąg wygląda, przynajmniej dla mnie, niebezpiecznie blisko przeszkody. Gdyby koń chciał wylądować przed drągiem to chyba nie da rady, musiałby lądować za i bałabym sie że faktycznie wyląduje na nim ale ja to raczej laik jestem i to tak na moje oko tylko 😉
wątek zamknięty
Edy-rozumiem,ale mimo wszystko,jakoś tak mam wizję,że się potknie o ten drąg.
wątek zamknięty
Myślę, że perspektywa na tym zdjęciu tu też dużo robi, bo do końca nie możemy stwierdzić w jakiej odległości jest drąg. Ja bym obstawiała, że przeszkoda jest ustawiona do najazdów z obu stron (za jak i przed przeszkodą jest drąg). No ale w sumie możemy tylko gdybać 😉 Zdjęcie z boku wyjaśniłoby wszystko 😉

Ale fakt, patrząc na to konkretne zdjęcie ma się malutkie wrażenie, że koń się wpakuje w tego drąga 😉 Przynajmniej ja tak mam  :kwiatek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Czytalam kiedys o tej pani, nawet chyba jakis film powstal. Kobita w trakcie jednego z show stracila wzrok
wątek zamknięty
No okej, ale po co z tym koniem skakać ... Jestem ciekawa jak zmusili go do skoku, bo akurat ten fragment został wycięty.  🙄
wątek zamknięty
koniaraw, w XIX wieku nikt sie z konmi nie ceregielil - nie bylo reality show, nie bylo internetu, to ludzie zapewniali sobie inne rozrywki :/ Ponoc konie byly ploszone w najrozniejsze sposoby, w pozniejszych czasach razono je pradem :/
wątek zamknięty
No okej, ale po co z tym koniem skakać .

Najlepiej zadać to pytanie tym którzy płacili za oglądanie takiego show.

Edit: Jako ciekawostka. W Hiszpanii jedna z okrutniejszych form rozrywki  -El lanzamiento de una cabra del campanario - wyrzucenie kozy z wieży kościelnej przy czym odbywa się ,,prze fantastyczna"  fiesta  😤 Ludzie się bawią a zwierzęta giną.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
No tak.. Przecież to siodło tylko do zdjęcia.  🏇
wątek zamknięty
Siodło, czaprak i koc?  😲 Jak dla mnie dziwne >> KLIK
wątek zamknięty
Mniejsza szansa na obtarcie. Na obozie jak bylam to byl zestaw: koc, zel, czaprak 😉
wątek zamknięty
ten nadruk w rogu koca wygląda zupełnie jak logo eskadrona 😀!
ja już się spotkałam z czymś takim, że koniom pod siodło oprócz czapraka wtyka się różne koce, gąbeczki, oczywiście po to żeby zrekompensować niedopasowanie siodła...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.