Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

breakawayy, się zgadza, amatorka poprawnego siodłania prosto z Lublina 😉
wątek zamknięty
Powracając do temtu postanowiłam sobie napisac do tej pani która z koniem obchodzi sie jak z workiem ziemniaków  🤬 🤬 🤬 zobaczymy co z tego będzie😉
wątek zamknięty
Vanilka tak... widziałam to zdjęcie... niestety muszę przyznać, że co drugie tak wygląda...
Jasnowata tak, to ta sama stajnia i ta sama osoba
breakawayy tak-to nasza lubelska stajnia... znana wszystkim... 🤔
wątek zamknięty
Nie wiem czy można nazwać to kwiatkiem, no ale:
Poznajecie naszą słynną zmiloscidokoni? Wg.mnie głupota...  :/

Ajj, nie znacie się! U mnie w stajni wielcy ludzie popatrzyli na to zdjęcie i powiedzieli, że ona "sprawdza, czy koń ma czysto pod pachami". Pachnie mi trochę moją znajomką, która uparła się, że będzie konia "jeździć na komendy" i kiedy chciała galopować, darła się "GERONIMOOO!!!" a potem piszczała "stój, stój, konikuuuuu"! Lofciająca konisie dziewczynka i kozak już z osobna są groźni, razem - strach się bać. Swoją drogą natury to w tym za wiele niw widzę  🙄
wątek zamknięty
czy ja na pw mogłabym dostać nazwęn tej stajni? miałam kiedyś piękny przypadek i z miłą chęcią dowiedziałabym się czy to ta sama stajnia
wątek zamknięty
Znowu dowody niepełnosprytności u naszego męskiego kwiatka
wątek zamknięty
Chłopak ma szczęście, że wierzchowiec cierpliwy, ja kilka lat temu usiadłam tak na pewnego konia i zanim się obejrzałam już leciałam, a kopytko przed twarzą jakby mi mignęło 🏇
wątek zamknięty
a jak pięknie owijki zawinięte... 😵
wątek zamknięty
Nowych trendów coraz więcej, aż ręce i cycki opadają.
wątek zamknięty
kit tam z owijkami , zobaczcie na ochraniacze !  😜
wątek zamknięty
kit tam z owijkami , zobaczcie na ochraniacze !  😜

haha  😂 funkcjonalne  😎
wątek zamknięty
szczerze podziwiam tego konia za cierpliwość
wątek zamknięty
Uciekający czaprak  👀

+ nie wiem jakim cudem to wędzidło się trzyma

wątek zamknięty
Takiego sposobu mocowania to ja jeszcze nie widziałam  😲 jaki to ma sens w ogóle? Wydaje mi sie, że ciągnąc za wodze tylko drażni konia wędzidłem, a cała para idzie w kantar  🏇 jakiś nowy natural?
A trzyma się na Kropelce, polecam, działa  😎 pół tubki na język i nie puści
wątek zamknięty
A ja właśnie dowiedziałam się, że siodło pasujące na konia można kupić podając sprzedawcy rasę, wzrost i wiek konia. Proszę jakie to proste!
wątek zamknięty
Człowiek uczy się całe życie Jasnowata 😁
wątek zamknięty
Biczowa, Ty widzisz tą dyskusję na forum fejsbukowym? 😉 Ręce mi opadły i zaczęłam się denerwować 😉

Przepraszam, ale nie będę jej tu kopiować, bo jest tego w huhuhuhu, a musiałabym wszystko tu przelać.
wątek zamknięty
Jasnowata, linka dawaj!
wątek zamknięty
Nie wiem, czy zobaczycie, bo nie wiem, czy to jest prywatna grupa, ale proszę.
https://www.facebook.com/groups/344792418926580/
Pod koniec chyba przyznała mi rację dla świętego spokoju 😉
wątek zamknięty
Niestety grupa zamknięta.
wątek zamknięty
Oto i owa rozmowa na poziomie  😁 Pytanie brzmiało:
Witam
Czy w LKJ fachowo dobierają siodła??
<prosiła bym żeby oceniali tylko ci co u nich kupowali>
wątek zamknięty
Przepraszam za post pod postem  :kwiatek:
wątek zamknięty
ta miła konwersacja z lekka poprawiła mi dzisiejszy humor  😁
wątek zamknięty
Ej ja bylam bardzo mila piszac te posty. Naprawde chcialam wytlumaczyc o co w tym i mi chodzi 🙂
wątek zamknięty
Jasnowata, mnie rozbawił tekst o wieku, że koń starszy będzie bardziej rozbudowany, bo już chwilę trenuje  😁
To co z moim Siwusem, który był zajeżdżany w wieku 6 lat i w tymże wieku zaczął robotę? Raczej masę mięśniową miał jak koń 3,5-4 letni na początku drogi, niż jak 6-cio latek chodzący chociażby MPMK  😁 No ale cóż, człowiek się całe życie uczy  🙄
A Ciebie podziwiam za anielską cierpliwość i chęć tłumaczenia  😉 :kwiatek:
wątek zamknięty
Jasnowata, HBC chyba nie z Wawy?
wątek zamknięty
Gilian, a to moze sie rypnelam, przepraszam Bogdana, jesli xle napisalam 🙂
wątek zamknięty

przynajmniej ochraniaczki (ciekawie założone) dobrane do nauszników  😎
wątek zamknięty
Tylko dla zobrazowania poziomu oponentki Jasnowatej podaję link do tego wielce dopasowanego Prestiga . Miałam gdzieś lepsze zdjęcia, ale ogólnie siodło lata jak wolny duch, a koń wyjeżdża dziewczynie spod tyłka sztywny jak prosto z tartaku :😉
W Kozim Grodzie na zawodach z resztą zawsze można sporo intrygująco siodłających wypatrzyć, jak widać idzie to w parze z wiedzą teoretyczną
wątek zamknięty
Taaa, też przejrzałam jej zdjęcia w trakcie dyskusji, ale nie chciałam już nic komentować 😉  Nie moja uczennica, nie mój problem.  Jak ktoś jeździ pod moim okiem, to zawsze zwracam mu uwagę na sprzęt (chyba, że wiem, że z jakichś powodów zmiana nie jest możliwa). Z resztą, sama Vanilka wiesz, jak to u nas w województwie wygląda 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.