Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

hehe, nie doczekamy się chyba odpowiedzi od właścicielki ftbl 🙂
Dla roczniaków lonża jakieś 3 razy w tygodniu i stopniowo zwiększać. Dla konia dopiero ujeżdżonego trening codziennie, żeby nie "zapomniał". Stary koń (ok. 20 lat) i chory góra trening/lonża 3-4 razy w tygodniu.
już wiemy skąd czerpała wiadomości tamta laska 🤔
wątek zamknięty
Bardzo pozytywny kwiatek :
wątek zamknięty
Dla mnie żaden kwiatek, po prostu śmieszny obrazek, ja bym to dała do wątku "coś śmiesznego" 😉
wątek zamknięty
Z innego forum -kwiatek
witam wszystkich jestem nowa i szukam pomocy pisałam na wielu stronach na temam kastracji,a dokładnie chce się do wiedzić czy jesli wytnę ogiera to zmieni się jego podejscie.koń jest agresywny w sensie tym,że gryzie i stara sie kopać.sama sie nim zajmuje i staram sie pracować na nim ale gdy tylko chce coś zrobić zaraz chce gryść.rozmawiałam z weterenarzem i mówił,ze to normalne że koń gryzie.Mój ogier Poldek ma 19 miesiecy.jest u mnie gdy skończył 9 miesiecy.dodam rowniez gdy podam koniowi reke z rekawiczką i trzyma ja w pysku przestaje być tak agresywny da wtedy noge.nie rozumiem jego podjscia.ogier stoji u mnie niestety nie posiadam wiecej koni gdyż zajmuje sie bydłem,koń ma kontak z krowami na pastwisku jak i z cielakami.Na koniec marca mam umówioną kastrację.druga rzecz to taka,że na wszystkich ogłoszeniach sprzedaży koni,Allego itp.strony kazdy sprzedawca podaje koń grzeczny nie gryzie nie kopie,spokojny. TO TYLKO JA MAM TAKIGO CO GRYZIE. prosze o pomoc znawców i bardzo dziekuje z góry. Jola. Szczytno.
I pytanie dyskutanta (słuszne i logiczne)
Jak to robisz, że koń trzyma Twoją rękę w pysku, a Ty mu wtedy podnosisz nogi?
😂
wątek zamknięty
siłą woli 😎
http://forum.galopuje.pl/f,zakup-zebry-w-polsce,70251,0.html#75820
ja chcę zebręęęę  🤣
wątek zamknięty
Tania napisz z jakiego forum sama jestem ciekawa jak ona to robi z tą ręką.
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/mimpi/115635790  notka i komentarze  😵
wątek zamknięty
jett- 😵
"moze to od podków bo od wakacji nie miał zmienianych " 🤔
wątek zamknięty
'moze to od podków bo od wakacji nie miał zmienianych' -  🤔 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔 😲 😲

+ grunt to dobranie wzrostem konia 😀
http://www.photoblog.pl/honorowa88/115640131/1449075/
wątek zamknięty
"moze to od podków bo od wakacji nie miał zmienianych " 🤔

Jak to nie jej tylko rekreacyjny to mnie nie dziwi.. 🙄
wątek zamknięty

jak to co.. Tłusty czwartek przecież  😂
wątek zamknięty
ahahahahahahaha ależ się uśmiałam 😀
wątek zamknięty
z forum galopuje.pl

JAKA MASAKRA!!!!

cytat

No andaluzyjczyki sa uważne, ale mają temperament i większość z nich przed jazdą powinna sie wybiegać na padoku/hali.są piękne, lecz dorogie i trudnow Polsce je nabyć.Średnia cena konia średniej klasy tej rasy to ok. 25 000 zł, a najczęściej są o konie o krótkiej grzywie, aleładnej głowie.
SP- polecam.Dobta ras adla początkujących i do sportu. To chyba tez inaczej angloarab.
Wielkopolski - ten z typu podobnego do trakena bywa pobudliwy i trzeba mu pokazać kto rządzi, ale te mniejsze wierzchowce  o mniej b,łyszczącej, aczkolwiek zdrowej sierśći ( typ 2 ) savery OK.
Fell- głównie ujeżdżenie, ale jest mało karych w Polsce i większość ma zły eksterier.
Małopolski - bywa leniwy, do małego sportu.
wątek zamknięty
SP- polecam.Dobta ras adla początkujących i do sportu. To chyba tez inaczej angloarab

noooo, to koniecznie musze dopisać w ogłoszeniu sprzedaży mojej młodej - że idealna do sportu...i przede wszystkim rase poprawić bo jak angloarab to, to samo...a brzmi lepiej 😎

Wielkopolski - ten z typu podobnego do trakena bywa pobudliwy i trzeba mu pokazać kto rządzi, ale te mniejsze wierzchowce  o mniej b,łyszczącej, aczkolwiek zdrowej sierśći ( typ 2 ) savery OK.
no ja przecież jeżdżac do mojej w przerwach najpierw cała sobote musze poswiecic na to, zeby jej pokazac kto rządzi 😀iabeł: moje dalsze wnioski: Anula ma b.błyszczącą sierść - zatem musi byc w typie trakena  😅
wątek zamknięty
[quote author=Złota link=topic=1320.msg1307018#msg1307018 date=1329489301]

Małopolski - bywa leniwy, do małego sportu.

[/quote]

Małopolaki to złooo  😀iabeł: 😀iabeł:  A te skaczące to już w ogóle! Ah ja nieszczęsna! Cóz ja pocznę? Mój koń nie dość, że małopolak, to nie jest leniwy i chętnie skacze  🤦 czyli tak na prawdę małopolakiem nie jest 🙄 Ale ja niedouczona...  😂
wątek zamknięty
A fell to kuc feliński było to kilka stron wcześniej 🙂
wątek zamknięty
Czy na portalu galopuje.pl nie ma kogoś, kto by ogarnął to przedszkole wypisujące pseudonaukowe teorie?
wątek zamknięty
a jaki widzisz w tym cel?  😉
wątek zamknięty
Usuniesz ich z gallopuje.pl to pójdą gdzie indziej. A nowe i coraz lepsze teorie jak się szerzyły tak szerzyć się będą 😉
wątek zamknięty
Hah, no w sumie racja. Ale skąd to się bierze?  🤔wirek:  Ja jak miałam 10, 11, 12 lat, to siedziałam zakopana po uszy w książkach o koniach i nie wymyślałam jakichś dziwnych rzeczy. O tempora, o mores.
wątek zamknięty
Ja tak samo 😉 Z tym, że jak ja miałam 10-12 lat, nie było internetu tak dostępnego jak jest teraz 😁
wątek zamknięty
Teraz młodsze pokolenia są coraz bardziej przekonane o swojej nieomylności jednym słowem dorastają pokolenia wychowywane bezstresowo.
wątek zamknięty
A ja nie wierze że ktoś serio takie głupoty wypisuje o.O
Wole żyć w przekonaniu że ktoś to robi "dla jaj" : D
wątek zamknięty
Przyjedź czasem do nas na obóz albo nawet na zwykłą jazdę gdzie będzie kilka takich dziewczyn w wieku podstawówkowym, a uwierzysz.  😉  Już takie rzeczy słyszałam, że chyba nic mnie nie zdziwi.
wątek zamknięty
No mi qniareczka wciskała kiedyś kit o tym, że ratowała wymiotującego konia  : >
wątek zamknięty
No ja też słyszałam, że jeden koń wymiotował  😁 Cóż za niezwykłe stworzenie!  😁
wątek zamknięty
Oj tam, oj tam, pies wymiotuje, kot wymiotuje, to czemu koniś nie może? Trochę empatii! ;p
Idę na galopuje.pl się podokształcać, póki pogoda się nie wyklaruje - sianko dałam, boksy zrobione, w domu obiad dochodzi - mogę oddać się wrednej rozrywce ;p
wątek zamknięty
Ja obecnie gniję w pracy 🙄 Jak trafisz na jakiś bardzo pouczający tekst, jeszcze bardziej wytykający palcem naszą niewiedzę, to wrzucaj  🤣 Chętnie się podszkolę, bo jestem przerażona swoimi brakami  😵  😁
wątek zamknięty
wątek zamknięty
😂 😂

"Jak mój koń będzie miał kolkę to przyjadę do domu i zapytam się co mam zrobić tutaj

tak robię z wszystkimi swoimi problemami 😉 "

I to wyjaśnia wszystko  😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.