Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

kosteczka
Ja mam konia po karierze spotowej. Aktualnie ma 18 lat. Od prawie 4 roku zycia w regularnym treningu skokowym, albo ujeżdzeniowym. Derkowany, golony, stajnia z halą, karuzele totalny brak padoków. Od 2 lat w stajni na wsi, na emeryturze, padokowany codziennie bez wzgledu na pogode. Przeze mnie praktycznie niederkowany. teraz od 2 tygodni chodzi w zimowej derce bo siersci zimowej NIE MA. Poprawka... ma troche. jest postep bo puscił sierśc wieksza niz rok temu i 2 latat temu. Nawet troche widać 😉 I powiem szczerze ze jest to uciazliwe. jeszcze bedac w stajni u rolnika, ciagle słucham ze sie wygłupiam i robie z konia lalke 😉  No ale co, jak jest -20 to nie zostawie takiego golasa na cały dzien na dworze bo zamarznie... .
Zdjecie z przed tygodnia bez derki, mozecie podziwiac nasze bujne obfutszenie 😉
wątek zamknięty
A mój Ritek golony był od wielu lat, czasem dwukrotnie w trakcie zimy. Derkowany od zawsze. W wieku 18 lat poszedł na emeryturę bez derki i zarósł jak niedźwiedź na zimę 😉.

PS
wstawienie w tym temacie Beaty jest niestety oznaką braku wiedzy.
wątek zamknięty
rtk
Czyli to chyba jest cecha osobnicza 🙂
wątek zamknięty
no na pewno, ale to też nie jest tak, że jeśli golisz konia parę razy to potem robisz z niego inwalidę który musi spędzić całe życie w derce...
wątek zamknięty

TRENING UJEŻDŻENIOWY!  🏇
wątek zamknięty
ciekawe jak do tego odnosi się tytuł filmu, czyli "jazda testowa"
wątek zamknięty
Nawet łopatki i chody boczne 😀
wątek zamknięty
właśnie miałam pytać, czy jestem jedyną osobą, która nie bardzo wie, co "amazonka miała na myśli" czasami 🤣
wątek zamknięty
oj tam, oj tam... 🙂  a im dalej w las, tym więcej kwiatków - wiwat Czekaj-Land i Koniareczka Kinga poprawiacz humoru!
wątek zamknięty
Gillian
Lotna zmiana nogi na "treningach w Czekaj-Landzie" wymiata... 😉
wątek zamknięty
Nieeee... wymiata film "Praca na wolcie" i hasło - oprzyj wewnętrzną rękę na udzie 😀
wątek zamknięty
Jeszcze lepiej, gdy miało się okazję widywać ją na żywo  😎
wątek zamknięty
idziosława miałaś ten zaszczyt?  😜
wątek zamknięty
Miałam, niesamowite przeżycie  💃
wątek zamknięty
idziosława, o wielka 🙇

😂
wątek zamknięty
Nawet jakieś zdjęcia z ich przejazdów chyba miałam, bo byłam robić zdjęcia na zawodach. Czuję się...spełniona  😎
wątek zamknięty
ja piernicze, ale szał 😀😀😀
wątek zamknięty
czy to jest szonapiii (czy jakoś tak) z ftbl??? 😲
wątek zamknięty
Zapraszam do Krakowa, żeby podziwiać tę niesamowitą dziewczynę i jej wyczyny.
wątek zamknięty
Kurde praca na wolcie jest super. Teraz juz wiem jak trenowac ze swoim koniem.
wątek zamknięty
Jeśli chodzi o pracę na wolcie to jest to zalecenie jednej z dobrych trenerek 😉 Nie powiem, że dość nietypowa rada
wątek zamknięty
Co do Kingi to owszem, jeszcze do niedawna miała swoje dziwne teorie i wgl, (też sama wstawiałam tu jakiś czas temu linki do jej fbl) ale teraz zmądrzała, na prawdę chce się uczyć i słuchać rad i na prawdę te konie chodzą już o niebo lepiej, wiem, bo widzę na żywo, bo tam bywam 🙂 mój przyjaciel je jeździ od kilku tygodni 😉 Jazdy prowadzi teraz także on, w stajni dzieje się coraz lepiej, ja osobiście zapraszam- zobaczyć jak to wygląda teraz i porównać 😉
wątek zamknięty
OOO a ja znam konia testowego... a może raczej testowanego... klaczka urodziła się w krakowskim polsadzie, mówiliśmy na nią "lama"  😜
idziosława a to koleżanka z filmiku na operze jeździ zawody?
wątek zamknięty
ozzy_bb wystarczy przejrzeć jej filmiki 😉

edit: można sobie również porównać jak Kinga stara się zaufać swoim koniom i dążyć do harmonii :

Tutaj w grudniu na Myszce:

Tutaj na pierwszej jeździe poza swoimi końmi :

łatwo jest dostrzec jej zaangażowanie przy własnych koniach kiedy ma się porównanie 😉
wątek zamknięty
Podoba mi się gimnastyka ukośna 🤣
wątek zamknięty
Oświećcie mnie gdzie jest ta praca na wolcie i gdzie słyszycie jakieś porady, bo mi na tym filmiku tylko Czesław śpiewa...  ❓
wątek zamknięty
jestemzlasu całkiem inny filmik, na siwej 😉
wątek zamknięty
Niesamowicie mi pomogłaś...  :/
wątek zamknięty
wątek zamknięty
O, dzięki. Interesujące. Spora wolta.

W zamian dorzucam takie coś: http://forum.galopuje.pl/f,zagiecie-kregoslupa-u-konia,75459,0.html#
Póki nie zobaczyłam zdjęcia mocno się zastanawiałam o co biega...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.