Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

OMG, co oni tam mają za tematy 😵
http://forum.galopuje.pl/f,ostrogi-bat-czarna-wodza-wytok-munsztuk-co-sadzicie-o-tych-rzeczach,72697,0.html#72776
i parę cytatów
wytok sama uzywam prawie an kazdym koniu np. zatrzymujac go cofajac <nie uzywam wodzy (...) czarna wodza, bat,wypiancze itp sadze ze nie sa potzrebne prawdziwemu ejzdzcowi
ostrogi- uważam że dla zaawansowanych jeźdźców jeżeli koń nie reaguje kompletnie na łydkę są dopuszczalne, ale wtedy tylko takie najdelikatniejsze. Ale ogólnie uważam że można się bez nich obejść. (...) munsztuku- Nie używałam. Przy koniach które olewają wędzidło pomaga, znałam jednego konia który chodził na munsztuku, bez niego nie dało się z nim pracować, mając munsztuk był grzeczny jak baranek
pogrubienia moje
wątek zamknięty
To jest boskie jeden krytyczny komentarz, nawet nie złośliwy i taka dziecinna fala nienawiści, ta pani ma faktycznie 26 lat?

tak ma faktycznie 26 lat 🙂
wątek zamknięty
A znasz ją? 😉
Spodziewam się, że jeśli tak to pojawią się tu jakieś niesamowite opowieści.
wątek zamknięty
Widzę straszną rzecz - revolta traci w porównaniu z galopuje.pl 😀 Tam chociaż powiedzą jak zrobić kłus w miejscu i tak dalej 😀

"Ja czasem używam jedynie palcata przy nie posłusznych koniach -nie reagujących na łydkę.Nigdy nie jeżdzę w ostrogach .Bata używam przy lonżowaniu choć nie często ale przy np. 4 letnich dzieciach muszę czasami.Nie jeżdzę na wypinaczach lecz gumach ale tylko przy koniach takich,które namiętnie kręcą i machają głową np.kiedy naciska się łydką np. do kłusa czy galopu nawet prawie bez wodzy wtedy taka guma trochę pomaga choć nie jestem zwolenniczką "dodatków".🙂"

Czy guma jest lepsza od wypinaczy? Oponowałabym 🙂

"Są super!
Oddizaływanie:

Ostrogi-konia ścisnąć po sprawie=)

Bat-koniu na dupę pójdzie🙂

carzna wodza-nie eem co to

wytok-blee jeźdić sie nie da🙁

munsztuk-co to???????????????????????

napierśnik-bez komka,..

podogoń-b k

wypinacze-koń się wierci

gumy-co to????????????"

fajoskie 🙂 nie ma jak pomocny post!

http://forum.galopuje.pl/f,galop-ile-jazd-aby-moc-jechac-w-teren,70967,0.html 👍 😂

między nami - podłe baby z nas  🏇
wątek zamknięty
tak ma faktycznie 26 lat uśmiech
a miałam nadzieję że ściema  😵... a może biorąc pod uwagę jej "sis" to po prostu wada genetyczna  🤔wirek:
wątek zamknięty
http://zapytaj.onet.pl/Category/010,009/2,10354493,Co_to_za_rasa.html

Koń ze zdjęcia jest mój, żadnych jazd na nim nie prowadziłam i tym bardziej nie jestem instruktorką.

Przynajmniej dzięki zapytaj.pl wiesz, że masz bułanego mustanga.  😁
wątek zamknięty
Hahahaha  😀 Ciekawe jakiej mój jest firmy, bo w tym paszporcie to jakieś same głupoty, zaraz zapytam.pl
wątek zamknięty
[quote author=aneta link=topic=1320.msg1268170#msg1268170 date=1327079187]
http://zapytaj.onet.pl/Category/010,009/2,10354493,Co_to_za_rasa.html

Koń ze zdjęcia jest mój, żadnych jazd na nim nie prowadziłam i tym bardziej nie jestem instruktorką.

Przynajmniej dzięki zapytaj.pl wiesz, że masz bułanego mustanga.  😁
[/quote]
"Jaka rasa??? NORDYCKA!!! Psiakrew - odczep się od tego zwierzęcia, nieszczęście ty moje!"
Tak cytując klasyków  😉
wątek zamknięty
Zuuuoo ale się uśmiałam z tego czegoś 😀. Masz więcej? Daj, proszę :kwiatek:.
edit. Ja, osoba ciekawska, weszłam w album podlinkowany pod zdjęciem, w notce, przez "osobę dorosłą". Tam bez problemu można zobaczyć jak "osoba dorosła" wygląda. A dodatkowo podane jest jej imię i nazwisko, które można następnie wpisać w największej bazie danych, czyli na facebook'u. Tam też w zdjęciach można znaleźć zdjęcie BMW, którym to "osoba dorosła" rozjeżdża pewne zwierzątka, które posiada Zuuuoo (konkrety do czego się odnosi to zdanie można znaleźć tutaj: http://www.photoblog.pl/hest14/112418374/#mnmr32334502).
A tak trochę offtopując - w dosłownie kilka minut (to co opisałam zajęło mi góra 5 min) można się dowiedzieć sporo rzeczy o zupełnie przypadkowej osobie.

Mozna poczytać pod zdjeciem fretki, oraz resztą, których linki podałam już .
Newsy już są 😀

Nasłała na mnie swoja siostrę. Ah, chyba przegłam pałke... :<
Nie mam siły odpisywac jej teraz ale jutro  pewnie też coś szczeknie .
wątek zamknięty
np, gdy ja lążuję konia to pracuję nad jego uwrażliwieniem na słuch, jak ma zakłusować to mówię kłus i go popędzam lub cmokam, jak ma zagalopować to tak samo, itp. to się później przydaje na jeżdzie
muszę pisać, z jakiej to strony? 🤣
wątek zamknięty
calore, znajoma tak nauczyła konia, że nie tylko zmienia chody na głos ale odróżnia stronę prawą od lewej 🙂 nie wiem na ile to przydatne ale ciekawy widok 😉 "galop prawa" - i jedziem! 😉
wątek zamknięty
no dobra, ale lonżowanie w celu uwrażliwienia słuchu? 🤣
wątek zamknięty
Zuuuoo, to Ty jesteś hest? powiem szczerze, że nie wiem kto robi sobie większą wiochę... Tamta laska czy Ty zniżając się do jej poziomu 🙁 Wasze dyskusje czyta się z niesmakiem. Mądry głupiemu ustępuje - pomyśl o tym.

calore, 😉 oj tam, oj tam 😀
wątek zamknięty
Dlaczego z niesmakiem?
Nie jestem osobą, która pozwala by za jeden normalny komentarz obrażano mnie i moje zwierzaki.
Jeżeli czujesz niesmak to ich nie czytaj. Najprostsze rozwiązanie :>

Szczerze to nie dla mnie takie przykazania jak miłowanie swoich wrogów, ustępowanie głupszym.

Pozdrawiam
wątek zamknięty
fakt, nie muszę czytać. Bo i nie ma czego. Zarzucasz Nidulce, że mimo wieku zachowuje się jak dziecko - a Ty jak się zachowujesz? doroślej?
wątek zamknięty
Nie, zachowuję się jak dziewczyna, która ma 15 lat, która stara się bronić swojego honoru.
Z resztą, zostawmy to. Nie musisz się ze mną zgadzać, ja to szanuję.
Wiele razy widziałam jak revoltowicze użerali się z takimi ludźmi, i nie było to inne użeranie się. Ale chyba ci to umknęło, zdarza się :>

Pozdrawiam
wątek zamknięty
użeranie się a bycie chamskim to zupełnie dwie różne rzeczy.
Bronisz honoru w ten sposób? to co będzie za 10 lat? kij baseballowy bo ktoś krzywo spojrzał?
wątek zamknięty
Reszta fotek też w tym stylu  😲 ech ... ciekawe jakby zareagowali rodzice ,że ich dziecko daje takie zdjęcia  do internetu.
wątek zamknięty
Reszta fotek też w tym stylu  😲 ech ... ciekawe jakby zareagowali rodzice ,że ich dziecko daje takie zdjęcia  do internetu.

a co w tym złego? sesja mi się podoba, widocznie taka subkultura i zainteresowania. W takim razie wstawmy tu zdjecia wszystkich "krwawych" gotów itp.
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/alciss11/113134282

Brakuje tylko, żeby koń uderzył głową o dach, spłoszył się i zrzucił dziewczynę w najlepszym przypadku na ziemię...
wątek zamknięty
[quote author=bajaderka-zorro link=topic=1320.msg1269422#msg1269422 date=1327173843]

a co w tym złego? sesja mi się podoba, widocznie taka subkultura i zainteresowania. W takim razie wstawmy tu zdjecia wszystkich "krwawych" gotów itp.
[/quote]

Dokładnie. Moim zdaniem to jest bardzo ładne!  😀iabeł:
Wolałabym żeby moje córka miała takie poczucie estetyki, tudzież hobby, niż żeby była jakąś różowo-tlenioną solaro-tipsiaro-blacharą  😵
wątek zamknięty
myślę, że pani nidulka88 powinna zainwestować w słownik ortograficzny...
wątek zamknięty
Nesca92, znam tą stajnię i te dziewczyny, nie pochwalam co prawda uczenia szkółkowego kocyka dębowania przez 13-latki, ale mogę zapewnić, że koń stoi w takiej odległości od budynku, że głową tam nie uderzy. Musiałby stanąć bokiem centralnie przy murze, bo ten daszek nie wystaje aż tak bardzo.
wątek zamknięty
Nesca92 koń zdaje się być dość daleko od daszka.
wątek zamknięty
Jak dla mnie wystarczy, że w pobliżu jest ściana, a dziecko na koniu bez kasku, w krótkich spodenkach urządza sobie rewolucje w postaci pozowania do zdjęć na koniu stojącym dęba. 😉
wątek zamknięty
A znasz ją? 😉
Spodziewam się, że jeśli tak to pojawią się tu jakieś niesamowite opowieści.

Tak, mieszkam w sąsiednim mieście. Zauważyłam że często odpowiada tak kiedy ludzie się jej coś pytają, np na portalach typu odpowie, wywiader. Pousuwała dużo pytań ale http://odpowie.pl/profil-nidulka ktoś się jej grzecznie pytał tylko czemu nie ma dopasowanego sprzętu a dostała odpowiedź że chyba ma coś z głową..
wątek zamknięty
wątek zamknięty
my, podstępne humanoidy, tak naprawdę czerpiemy niemą satysfakcję z tego, że udaje nam się cokolwiek z danym koniem zrobić, ukradkiem wprowadzając coraz to trudniejsze elementy jazdy w sposób dyskretny i na tyle delikatny, by taki koń nie zauważył, ani nie poczuł, wzrastającego poziomu jego pracy z siodłem.

Boże mój kon ciagle zyje w niewiedzy a ja jestem podstepnym humanoidem 😉  😜
wątek zamknięty
A czytałyście wątek "jak rozpoznać zebranie?" Pięęęękny 😍 jedna z odpowiedzi ten konis jest zebrany czyli zganaszowany a zdjęcie z rollkurem 😜
wątek zamknięty
Mojemu to nie przeszkadza, bo mam dla niego jedzenie. A ja, podstępny humanoid, wprowadzam coraz trudniejsze elementy i sprawiam, że mnie słucha: kazałam jeść - je.  😀iabeł:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.