Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

U nas w klubie zawsze się śmiali, że z konia lecisz aaaa bum, a z szetlanda bum aaa  😀
wątek zamknięty
Dziewczyny juz kilka razy była prośba o wrzucanie linków do zdjęć, a nie linku do bloga (link można do samego bloga wrzucić), bo w momencie jak właściciel bloga wywali zdjęcie z notką, to nikt więcej kwiatka nie zobaczy, a tak mamy link do zdjęcia niezależny od bloga.
wątek zamknięty
LatentPony w 100% się z Tobą zgadzam. Ja swojego dziecka do końca swojego życia nie chciałabym zobaczyć na koniu bez kasku.
wątek zamknięty
LatentPony: nie najeżam na ciebie tylko nie widzę sensu wstawiać tu zdjęcia dzieci/ ludzi skaczących bez kasku bo jest ich tysiące.  czyli jakby wasze koleżanki miały kask to by nie złamały ręki ; d ? Bo najpierw mowa o kasku a potem mówicie o upadku z poniacza i złamaniu ręki  😀 Rękę można złamać upadając na ziemie z ziemi... ; o  a nogę skręcić schodząc z górki ( czego jestem najlepszym przykładem 😀  )  Wystarczy źle upaść  to samo z urazami głowy  😀 powtarzam  Nie popieram jazdy bez kasku szczególnie jeśli chodzi o dzieci , ale nie widze w tym kwiatka .
wątek zamknięty
Napisałaś też, że to nie koń tylko KUC i nie rozumiem po co ta zbędna uwaga. Kuc to nie koń?

A o ręce pisałam w odpowiedzi na Twój post o tym, że spadając z kucyka nie można sobie zrobić krzywdy. Jak mogłam złamać rękę, to głowę też można rozwalić.
wątek zamknięty
LatentPony: podkreśliłam kuc bo chciałam zwrócić uwagę na ich mały wzrost ; d
Głowę rozwalić sobie też możesz potykając sie na ulicy  ; p .
Ja upadłam z konia z 20 razy i tylko raz jedyny miałam obity tyłek po wylądowaniu centralnie na kawaletkę : D(oj bolała kość ogonowa ; /)
Jedni mają mniej szczęścia inni więcej ; ) 

O kasku mowa była "milion" razy i nie widze sensu tego tematu ciągnąć i wstawiać tu co stronę zdjęć bez toczka.
Mnie razi gdy ktoś skacze wagony ( 130-140 ) bez toczka na dużym ,rosłym koniu ; o To jest dla mnie głupota; D Ale skoki 30 cm pewnie do zdjęć do tego ... nie popadajmy w paranoje
wątek zamknięty
Ty zauważyłaś tylko moje słowa typu "brak kasku". A nie tylko o tym pisałam.

Moim zdaniem to też nie jest ok:

Siłowanie się dwóch nastolatek, aby osiodłać brykającego konia.

I dębowanie na torach też nie jest ok.
wątek zamknięty
LatentPony: napisałam ze dębowanie juz było , wystarczy cofnąć sie 2 strony  🙄  A na "brykającym" zdjęciu nie wiadomo co sie stało moja też czasami potrafi tak odpalić bez powodu. Ale niech ci będzie : ) jedno z twoich zdjęć to niepowtarzający sie kwiatek : )
edit: faktycznie teraz zauważyłam uwiąz, małe pomysłowe o.O Myśle że nieźle jej ręke naderwało 😀
wątek zamknięty
ta laska od dębowania na torach jest taka profi, że nawet demoty na temat koni wrzuca 😂
http://demotywatory.pl/3617944/Konie
http://demotywatory.pl/3617906/Zaufanie.
http://demotywatory.pl/3617963/Konie
(no to raczej niekoniecznie nadaje do tematu o demotach itd)
wątek zamknięty

Lewa przednia, jeden krok w przód i szybko by sie to zaufanie/najwyższy level skończyło  😁 😎
wątek zamknięty
ta laska od dębowania na torach jest taka profi, że nawet demoty na temat koni wrzuca 😂
http://demotywatory.pl/3617944/Konie
http://demotywatory.pl/3617963/Konie
(no to raczej niekoniecznie nadaje do tematu o demotach itd)

wzruszyłam się
wątek zamknięty
dziewczyna 15 lat. hmm..  😵
wątek zamknięty
ksiaceq: ta na prawo  czy na lewo ; o ?  Więcej tej tapety więcej  😵  Jak już się kurde pindrzyć to przydało by sie na tym choć trochę znać ...
wątek zamknięty
z tego co mi wiadomo to obydwie  😵
wątek zamknięty
Nie ma to jak pić zamkniętego szampana  😀
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/sobasek132/104901101/343.html ta cała sobasek wciska komuś, że "tamtędy pociągi nie jeżdżą", ale do ch*lery jasnej, na innym zdjęciu widać działający semafor 🤔
i jeszcze to podsumowanie "jak się ma coś stać, to i tak się stanie" 😵
wątek zamknięty
podsumowanie tej dziewczyny świadczy o jej całkowitym podejściu. No szlag trafia jak się takie rzeczy czyta......
yhm
wątek zamknięty
Z tego co pamiętam, to tłumaczenie było takie, że tam pali się czerwone światełko i pociągi nie jeżdżą. Ale mnie te tory wyglądają "na świeże". Szperam po necie co oznacza jedno światło czerwone, ale jak na razie niczego nie wykopałam.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Skoro zdjecia na wstajacym koniu to taki kffffiatek to sama zaraz jak tak dodam swoje zdjecia
wątek zamknięty
Jedno ciągle palące się czerwone światło nakazuje zatrzymanie pociągu przed semaforem, a nie tak jak napisała "nic tamtędy nie jeździ", więc dziewucha może sobie wymyślać co tylko chce.
Dobrze jest mieć kolegę, który kocha pociągi 😁
wątek zamknięty
Ej no kur** dajcie juz spokuj "sobasek132" Nie macie innych zajec tylko obrabiac komus dupe?
Popatrzcie tez moze na siebie napewno wy lepsze nie jestescie..!!!
Potraficie tylko kogos oczerniac a na siebie nie patrzycie !!
Ogarnijcie sie wkoncu.
A tak dla zrozumienia wstawianie i oczernianie czyjegos mienia na tle internetu czy forum jest karane!
Wiec dziewczyna ma prawo podac osobe na policje ta ktora to wszystko zaczela bez jej zgody! a tym bardziej jak ma zrobione zrzuty ekrany.
Swoje chore komentarze zostawcie dla siebie. Kazdy ma inne podejscie do konia i kazdy w jakis sposob krzywdzi go.

OGARNIJCIE SIE LUDZIE..!
wątek zamknięty
Sorry- czy ja krzywdzę swojego konia, który ma wielką łąkę, dobrą paszę, otwartą stajnie i korzysta z dzieciństwa?
To gdzie popełniam błąd skoro każdy krzywdzi konie? Śmieszne;p

Te tory wyglądają na używane;-)
wątek zamknięty
Nie mowie o takim czyms..!
Co kogo to interesuje czy one sa czynne czy nie..! Boze to jej problem jakby cos sie stalo chyba nie? a nie wasz wy nie macie nic z tym wspolnego. Wiec odposcie sobie wiadomo szkoda konia ale ona by potem plakala za koniem.
A bledy moze popelniac kazdy.
Zachowujecie sie popsrostu jak banda bachorow z podstawowki ktora niema nic do roboty i obgaduje kazdego pokoleji.
Jak dlamnie kto wstawia zdjecia typu "Upadki,nie udane skoki, nie udane jazdy, itp" ma odwage bo polowa z was i to wieksza wstawia zdjecia "CUDNE" Żeby wszystko bylo pieknie zeby nikt sie nie przyjeb**. Wstawianie takich zdjec pokazuje ze nie wszystko jest piekne a wiadomo w jezdziectwie tak niestety jest kazdy popelnia bledy ma wzloty i upadki.
wątek zamknięty
Tatianaaa odsyłam cię do http://www.maximus.pl/dl-ortografia_i_interpunkcja-9.html. Mam nadzieję iż pomogłam.  😎
wątek zamknięty
Tatianaaa, popieram.
Niektórzy czepiają się, bawią się w Sherlocka itd. jakby własnego życia nie mieli...
A nawet jeśli jeździ tam jakiś pociąg, ale raz na pół dnia? Kto to wie? Pociąg nie nadjeżdża znienacka i raczej go słychać i widać. Największą krzywdę sobie może laska zrobić, gdy grzmotnie głową w te tory i to już jej wina będzie, bo kasku nie nosi.
Kucyś źle nie wygląda i założę się, że nie jednej z was zdarzyło się "zaszaleć" na koniach i zrobić coś mniej bezpiecznego...
wątek zamknięty
Za prszeproszeniem Kawecan Ciebie mam gdzies pilnuj swojej dup*.!
A Milla przynajmniej ty madra.
Dziewczyna sobie narobi problemow a nie wy wiec odposcie sobie takie glupie gadanie.
Zlapcie tematy naprawde jakies godne uwagi.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] za ten post i poprzedni- brak kultury wypowiedzi, obrazanie rozmowcow.
wątek zamknięty
Tatianaaa grzeczniej może co ?
Zwracasz się do osób, które są starsze od Ciebie i mają więcej lat doświadczenia niż Ty włosów na głowie. To nie jest tylko problem "sobasek" jeśli koń sobie coś na torach zrobi, albo nie daj Boże jednak pociąg będzie jechał i coś "sobasek" nie wyjdzie ? Za konia nie można być pewnym, niech się spłoszy i dziewczyna spadnie na tory, pociąg tak łatwo nie wyhamuje, dostanie wtedy po d*pie każdy, zwiadowca, maszynista i rodzice dziewczyny. Zastanówcie się 10x co gadacie, bo robicie z siebie dzieciaczki, które wszystko wiedzą i tylko się ośmieszacie. Tory to nie miejsce na zdjęcia, a już tym bardziej na dębowanie na kładce nad torami !
Kto wrzuca tylko ładne i piękne zdjęcia ? Bo ja tu nie widzę nikogo, kto by się wstydził swoich błędów, każdy je popełnia, ale nikt nie jest na tyle głupi, żeby zabierać konia na tory i jeszcze sobie na nim wesoło dębować, kiedy tory są czynne !
Milla ale Ty głupoty piszesz, naprawdę. Nikt tu nie mówi o pociągu wyjeżdżającym znienacka. Niech mechanik zatrąbi, wiesz jaką moc ma rp1 ? To wystarczy żeby konia spłoszyć. Nie mówiąc już o tym, że koń może przestraszyć się ptaka, który gdzieś tam znienacka (a takowego przecież nie słychać) wyleciał mu przed oczy.
wątek zamknięty
Dziewczyny tyle już rozmów było o tym blogu, te same zdjęcia, tysiące tłumaczeń. Nic chyba nowego nie wniesiemy do życia sobasek132  a jak ktoś chce dalej śledzić jej blog to niech to robi ale nie musimy po raz kolejny przeprowadzać dyskusji na ten temat.
wątek zamknięty
Dlamnie jestescie wszyscy zalosni, obgadujac. Jezeli macie cos do kogos to poprostu jej to napiszcie a nie piszecie na forum ;/
Kazdy moze popelnic jakies glopoty, ale na nich sie uczymy. Wiadomo ze moglo sie cos stac to przeciesz kazdy wie. Mogla sie noga konia zablokowac i on by wpadl w panike. No ale po co obgadywac odrazu i mowic jaki glupi dzieciak czy cos. Wiadomo ze to glupota ludzka ale nic na to sie nie poradzi.
Radze poprostu uwazac na to co kazdy pisze na kogos, na wzglad ze to naprawde jest karane bo to obrazanie mienia publicznego.

Pozdrawiam i nie wypowiadam sie juz na ten temat.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.