Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

poprosiłam szczurząmamę o namiary swojej stajni. pamiętacie, że któraś z gazet końskich zrobiła coś takiego, że wkręciła się w nielegalną szkółkę? może by zrobić coś podobnego? jak TOZ mógłby zareagować?

to było w świecie koni i to dość niedawno hmm październik, listopad - jakoś tak
I znam doskonale osoby prowadzące tą szkółkę i konie z tamtej stajni
wątek zamknięty
Dziwi mnie to, że na tych zdjęciach konie jakoś mają Eskadrony, Nici, futerka i owijki pod kolor czapraków, no to pieniądze na porządnego instruktora raczej też powinny się znaleźć ..  🙄

I nie ma to jak dopasowane siodło ..
https://picasaweb.google.com/alloonee1/KaleczymyXd#5498312505010705106
wątek zamknięty
aj, biedne te niektóre konie  🙁
wątek zamknięty
Wasze konie też mają aż tak przepocone czapraki po jeździe/treningu?
https://picasaweb.google.com/alloonee1/MojeMaENapaloneNaGalopCzyliStajniaCalipso3#5483067620568165298
wątek zamknięty
Taa . W trakcie też ..  🙄

Coś niekońskiego  😁
http://nk.pl/#profile/12683820/gallery/album/2/11
Wita Was Żul !
wątek zamknięty
idziosława, jak w lato jeździłam to się zdarzały takie mokre czapraki i konie spocone 🙂
wątek zamknięty
trupka wiem, owszem - mi też się zdarzały. Ale koń ma przepocony czaprak, a potem jeszcze 2 osoby na niego wsiadły. To przepraszam chcą z niego wycisnąć całą wodę?  🤔
wątek zamknięty
Na zdjęciu podrzuconym przez idziosławe nie dość, że taki czaprak i koń cały spocony to jeszcze siodło 'niezmiernie' również dopasowane.  😉
wątek zamknięty
Szczerze mówiąc to już nawet nie dopasowane siodła mnie nie wzruszają,niestety : /

Tak samo konie w szkółkach (nie mówię że wszystkich) chodzą parę godzinw słońcu, mokre całe, bardzo mi się to nie podoba!; / Rozumiem zawody , trening- koń może być spieniony ale bez przesady...
wątek zamknięty
trupka Masz racje,
To jest spowodowane zazwyczaj brakiem koni w szkółkach, lub obojętnością właścicieli.
Co z tego, że koń chodzi,np. 5 godzinę pod rząd ? No jak co...przecież zarabia, a to jest najważniejsze !  😵
wątek zamknięty
[quote author=EwuśCa link=topic=1320.msg906080#msg906080 date=1298206176]
Dziwi mnie to, że na tych zdjęciach konie jakoś mają Eskadrony, Nici, futerka i owijki pod kolor czapraków, no to pieniądze na porządnego instruktora raczej też powinny się znaleźć ..  🙄

I nie ma to jak dopasowane siodło ..
https://picasaweb.google.com/alloonee1/KaleczymyXd#5498312505010705106
[/quote]

Pieniądze na instruktora... jednak trzeba wziąć pod uwagę że to nie jest żadna szkółka tylko rodzice dziewczynie kupili dwa czy trzy konie i ona zeby miec właśnie na czapraczki i inne takie bierze ludzi na jazdy i "instruuje"
wątek zamknięty
odp od szczurzej mamy:

"a no jest , woj. Dolnosląskie, miasto kąty wrocławskie , wieś Kozłów 🙂 wpadaj smiało mam w dupie wszystkie chamskie komentarze , przyjezdzaj i zobacz na zywo 🙂 najlepiej jak wszyscy wpadną 🙂 "
wątek zamknięty
Wasze konie też mają aż tak przepocone czapraki po jeździe/treningu?
https://picasaweb.google.com/alloonee1/MojeMaENapaloneNaGalopCzyliStajniaCalipso3#5483067620568165298

W pierwszej chwili myślałam, że może padało bo takie mokre.

Dziwi mnie to, że na tych zdjęciach konie jakoś mają Eskadrony, Nici, futerka i owijki pod kolor czapraków, no to pieniądze na porządnego instruktora raczej też powinny się znaleźć .. 

A no własnie, też mnie zainteresowała jej kolekcja.

Lepiej by było wydać pieniądze i nakarmić tego konia, bo jak się spojrzy na niektóre zdjęcie, to tylko skóra i kości.

wątek zamknięty
aien jedziemy ?  😁
wątek zamknięty
odp od szczurzej mamy:

"a no jest , woj. Dolnosląskie, miasto kąty wrocławskie , wieś Kozłów 🙂 wpadaj smiało mam w dupie wszystkie chamskie komentarze , przyjezdzaj i zobacz na zywo 🙂 najlepiej jak wszyscy wpadną 🙂 "

To co, wycieczka do Kozłowa? 🏇
wątek zamknięty
Dolnośląskie ma ferie . Na co czekacie ?  😁
wątek zamknięty
ja z lubelskiego, daleko mam. Kurcze, wymyślmy coś!
wątek zamknięty
Ja też, ja też  😜
Lubię zwiedzać, zrobię sztuczny tłum  🤣 😁
wątek zamknięty
W sumie z Krakowa też mogę przyjechać  😁
wątek zamknięty
Time zabiore cie do plecaka dla niepoznaki. Pozniej wyskoczysz jak klaun z pudełka  😂
wątek zamknięty
Taaaaaaaaaaaaaaaak  😅
i będę krzyczeć SURPRISE!  😜
wątek zamknięty
Mam taką refleksję :-), można "bić", mozna krzyczeć,można załamywać ręcę ale tak na dobrą sprawę jest tylko jedno rozwiązanie - przemyślana EDUKACJA jeździecka.
Nie ma tak naprawdę wzorców - dzieciaki trafiają na jakiś pseudo instruktorów i powielają schematy. Jest od groma właścicieli koni, koniarzy, rekreantów itp, itp, którzy nie zhańbili się lekturą wartościowej książki o jeździectwie.
I się dzieje tak jak się dzieje  🤔.
wątek zamknięty
Bronze, dokładnie. Coś podobnego mogę obserwować w stajni, w której stoję.

dodam, że też sama zwiedziłam wiele szkółek, jak sobie przypomnę jak te 10 lat temu mnie uczyła galopu dziewczynka w moim wieku ( a instruktor się opalał w siodlarni) to mi się nóż w kieszeni otwiera. Poza tym ja też wykształcona jeździecko nie jestem, i wstyd mi teraz, że pozwoliłam sobie kupić źrebaka, gdy ja byłam ledwo galopującą 14 latką....i ja zajeżdżałam 2,5 rocznego konia. Nie wiedziałam, że to źle, nawet byłam do tego zachęcana. resztę sobie dopiszcie sami. dopiero od 4 lat normalni kowale robią kopyta mojego konia, no ostatnio nawet ja sama, ale wcześniej pozwalałam chłopu je robić co kilka miesięcy.

Łatwo tak oceniać innych, ale ja też nie wiedziałam, że robię źle. Oświeciła mnie lektura i fora jeździeckie. Najbardziej przeraża mnie to, że szczurzamama jest w moim wieku, a ciągle nie widzi, że robi źle.
wątek zamknięty
ain: dokładnie, jakby która z tych dziewczyn poczytała co nieco na tym forum to podejrzewam, że by się zastanowiła nad sobą. A przede wszystkim ksiązki jeździeckie i czasopisma jeździeckie, zastrzegam  dobre czasopisma jeździeckie, nie takie coś jak np jessy, czy jak to się tam zwie.
wątek zamknięty
larecherche jak to szczurzamama napisała, miała by to w d*pie. To, że ciągle ktoś jej wtyka i ja uświadamia też ma w d*pie.Niestety. 🙄

Ja jestem z dolnegośląska.  😂
wątek zamknięty
ech, tylko koni żal...  🙄
wątek zamknięty
Time i ugryziesz w wyskoku szczurząmamę w nos  😁
wątek zamknięty
😁 i dostanie z wirującej piety  😜
wątek zamknięty

wątek zamknięty
Opanujcie się  😵
Będziecie tu rzucać za chwilę wszystkie koniki, którą są brudne? Bo to samo ZUO?  😵

Mój koń wygląda DOKŁADNIE TAK SAMO po dwóch dniach nie czyszczenia. Kładzie się we własnych g..., chociaż dookoła ma słomę. Tak się ufajda, że mam na drugi dzień dwie godziny szorowania zlepek jak nic. Nie każdy koń jest wygolony, nie jest czyściochem. Co do wystających żeber - może taki okres? Miałam konia, któremu nic nie brakowało, jeść dostawał pełno (aż za dużo! A na dodatek hucuł) a żebra i tak i tak było widać, nawet jak bebech był. Dodatkowo niektóre klacze jakiś czas po wyźrebieniu mają taki okres, że spadają z masy, kości, żebra wychodzą. Ale to jest przejściowe  🤔
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.