http://www.photoblog.pl/szonapii/86764953 Notka...a konkretnie "Jutro kąpiemy Mysz vel Żółtą Kupę" 😵 Dziewczynce się chyba pory roku pomyliły 🤔 A swoją drogą to jest chyba koniareczkakinga tylko nick zmieniony 🙄
http://www.photoblog.pl/szonapii/86764953 Notka...a konkretnie "Jutro kąpiemy Mysz vel Żółtą Kupę" 😵 Dziewczynce się chyba pory roku pomyliły 🤔 A swoją drogą to jest chyba koniareczkakinga tylko nick zmieniony 🙄
Przecież już połowa lutego, do tego chwilami widać nieco i słoneczko świeci 🙄
A nawet jakby wysuszyły tego konia suszarkami, to co z tą warstwą brudku, która chroni przed zimnem? 🙄 Ale co tam, konik musi ładnie wyglądać w nowym czapraku.
Nie rozumiem, od kiedy brud chroni przed zimnem? edit: Może ja o czymś nie wiem, ale jak ma się tłuste włosy umazane piachem to można już chodzić bez czapki?
No mi zawsze mówili, że to, co zbiera się na skórze i między włosami zwierzęcia (łój, cały ten brud i tak dalej) stanowi w jakiś naturalny sposób dodatkową osłonę. 🙄
mhmm...a wyobrażasz sobie nie myć się przez całą zimę? Ciężko chyba... Zresztą, chyba właśnie w celu, aby było im cieplej, mają dłuższą sierść na zimę. btw. chyba mały off top 😉
Tylko sama czysta sierść raczej nie wystarczy, żeby porządnie ogrzać. Człowiek też zakłada na siebie kilka warstw, kiedy mu zimno. Nie wiem, może jestem głupia i się nie znam. 🙄
Weszłam po raz pierwszy od miliona lat świetlnych na naszą-klasę i w skrzynce znalazłam chyba z 10 zaproszeń od 'Kochamy konisie i kucysie', 'Jeździectwo to moje życie', 'Piękne koniki' etc. 🤔wirek: Czy żeby być prawdziwym MiŁo$$niQieM KoNiKooF trzeba koniecznie należeć do takiej grupy, już nie można po prostu iść do stajni? Powoli zaczynam rozumieć, jak czuje się mój dziadek kiedy mu mówię, że potrzebny mi internet i odtwarzacz muzyki w telefonie. 😜
Wystarczy, do ogrzania-ewolucja wie co robić. A człowiek nie ma futra/ sierści, więc to nietrafione porównanie. Ja w zimie nie kąpię konia, bo nie mam warunków, by go suszyć, ale jakbym miała do dyspozycji solarium, to z pewnością korzystałby z dobrodziejstwa kąpieli przez cały rok.