może ja się już gubię albo czegoś nie rozumiem ale ... Np w niemczech konie w wieku 2 lat zaczynają już latać na lonży, 2,5 roku i koń lata na lonży z siodłem i czasami ktoś na niego wsiada, a jak skończy 3 lata to już porządne treningi 🤔 Mętlik w głowie mam bo w niemczech stacjonuje wet 50m od stajni i to jego konie najczęściej są tak szybko zjeżdżane 🤔 I teraz nasuwają mi się na myśl dwa pytania ... Polskie konie to jakieś inne są czy niemieckie konie to jakieś cyborgi ? Czy wet poprostu nic sobie z tego nie robi ? (dodam że koleś wetem jest od ładnych 40 lat) 😵 Nie żebym była za wczesnym zajeżdżaniem, ale poprostu już nic nie rozumiem 😡
spoko, ja się właśnie dowiedziałam, że zamykanie konia w boksie jest formą ograniczenia a konik lubi stać na stanowisku bo sam wkłada łepek w kantar. A czemu? bo skomentowałam fotkę kobyłki na łańcuchu. Naprawdę myślałam do dziś, że Polska już wyszła ze średniowiecza. Ot, żyj i ucz się! 😵
nightmare przesadzasz :/ nie każdy koń musi stać w lux stajniach po 1000 zł miesięcznie za pensjonat 🤔 ja tam widzę trochę porozwalanej słomy, ale co ja tam wiem... 🙄
a dla mnie stajnia powinna spełniać jakieś normy, żeby koń tam stał, a jeśli to za kratami obok konia to boks, to tylko mu współczuję... A koń odżywiony tez za bardzo nie jest...
Nie widzę tu kwiatka. Ino, to z gwary śląskiej? Dobrze mówię? Nie jest najlepsza z polskiego, ale wczytajcie się. Wydaje się dobrą osobą i na pewno nie robi krzywdy koniom, a pomaga. Znów czepiacie się bez sensu.