Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

haha nieźle 😀 Ja nie jestem szczupła i przyznałam się do tego ale tak samo napisałam, że można się wziąć w garść i schudnąć 😉 Powtórzę po raz kolejny CHCIEĆ TO MÓC.
Proszę nie pisz mi, że jeździ tak tragicznie i szarpie tą kobyłkę cały czas za pysk, staje jej z tym grubym dupskiem na głowie nie mówiąc już o tym, że koń dźwiga głowę bo zwyczajnie boli go kręgosłup od takiej masy a ona na chama ściąga ją na dół wypinaczami, i nie mów, że to wszystko przez brak dobrego trenera. Ja sama jestem samoukiem, jakiś rok temu zaczęłam jazdy z trenerem i w dzisiejszych czasach mając do dyspozycji internet można się wiele nauczyć, dowiedzieć.

Niewiedza nie usprawiedliwia!
wątek zamknięty
Tylko ona musi sobie uświadomić, że robi krzywdę temu koniowi... Naprawdę go szkoda... Ta Nida ogólnie do jazdy podobno fajna (1-2 razy jeździła na niej moja koleżanka i mówiła, że do jazdy świetna) ale niektórzy ze strachu robią różne rzeczy, typu ciągnięcie konia na chama za wodze `bo przecież jemu może coś odbić`. Koń to zwierze, które również może mieć swoje humorki, nawet to najlepiej ułożone, ale to nie upoważnia do tego, żeby jeździć na TAKIEJ krótkiej wodzy. I jeszcze te wypinacze... :/
wątek zamknięty
Nie mówię, że nie robi krzywde, a jedynie to, że widziałam gorsze "kwiatki" i to bez dwóch zdań.

Pegi, zarejestrowałaś się chwilę wcześniej i dziwne, że tylko w tym wątku się zdąrzyłaś wypowiedzieć. Chętnie bym zobaczyła Twoje zdjęcia z jazdy, oczywiście w odpowiednim wątku   😎
Sorki  🚫

edit: abiciezwabi nie rozumiem Twojego postu. W jednej wiadomości zaprzeczasz samej sobie.
wątek zamknięty
Zgadzam się z akzzi, że w wątku zapanował całkowity brak zrozumienia i uważam że nazywanie kogoś krową czy kretynką to trochę przesada 🙄 Niemniej jednak, żeby nie było, że popieram panią ze zdjęć, zgadzam się, że ciągnie konia za pysk i że mimo wszystko osoba o takiej tuszy nie powinna jeździć na młodym, nie wykształconym jeszcze fizycznie koniu, nawet jeśli jest to koń pół zimnokrwisty. Przez to szarpanie wodzami konia trudno zatrzymać co widać na zdjęciach, jest po prostu zaciągnięty na pysku :/
Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie zraziła w komentarzach na fotoblogu, a mianowicie:
majki2: Aco do nuczania dębowania to wsumie był przypadek bo raz go zamocno pociągnełem
z wodze i potem było coraz lepiej 🙂
nidulka88: a ha dzięki 🙂ja na mojej tez próbowalam tego ale nie pomogło 🙁

więc to tak się uczy konie takich sztuczek... 🤔
wątek zamknięty
Jak mi jest szkoda tego konia jej  😕
Jak można być takim bezmózgowcem?   🙄   🤬 🤬 🤬 🤬 🤬

Widziałam w tym wątku różne dziwne rzeczy i typowe "kwiatki" i te mniej, albo wcale nie pasujące tutaj, jakieś starsze dziewczynki na małych kucach, zakładanie do zdjęcia na chwilę źrebakowi siodło, ale TO jest jakaś przesada już!!!!  😵 😵
I NIC ale to NIC nie usprawiedliwia tej kobiety!
Już pomijając sam fakt, że z jej wagą powinna grać w szachy, ale jakie DOROSŁA kobieta ma pomysły, na prawdę te dzieci co były w tym wątku dodawane przy niej się chowają!!!!
Tyle na ten temat i KONIEC!
wątek zamknięty
majki2: Aco do nuczania dębowania to wsumie był przypadek bo raz go zamocno pociągnełem
z wodze i potem było coraz lepiej 🙂
nidulka88: a ha dzięki 🙂ja na mojej tez próbowalam tego ale nie pomogło 🙁

więc to tak się uczy konie takich sztuczek... 🤔

I potem to czytają dzieciaki albo ktoś taki jak ta majki je uczy, jak sprawić, żeby koń stanął dęba i pojawiają się problemy w szkółkach.  🤬 Coraz mniej mnie dziwi, skąd biorą się te wszystkie pomysły i "umiejętności" przyjeżdżających do nas na obozy, skoro w internecie takie praktyczne porady znajdują.  😵
wątek zamknięty
hmm widzę że jestem sławna,a tak z ciekwaości ktora to tak jezdziła ze dwa razy na moim koniu????a co do pegi hmm jak ja u połacaża szarpałam mojego konia nie przypomoinam sobie???u cb pozostawić konia wzamian za jazdy,żallll 🙂
wątek zamknięty
chodzi nam (przynajmniej niektórym) o to że powinnaś się wziąść za siebie bo ten koń będzie miał albo już ma problemy z kręgosłupem ja nie mam nic do ciebie chodzi mi o dobro konia skoro go kochasz to nie wyrządzaj jej krzywdy
wątek zamknięty
Pegi, jest zbanowana za podwojne konto.
wątek zamknięty
a i do akzzi dzięki za dobre komebtarze widać jesteś normalna,bo reszta to szkoda gadać 🙁
wątek zamknięty
niektóre posty są faktycznie poniżej poziomu, ale większości forumowiców nie chodzi o to, żeby Ci dopiec. im zależy na zdrowiu Twojego konia. myślę, że warto się zastanowić nad niektórymi rzeczami, które zostały tu napisane. przyjąć trochę krytyki i popatrzeć na siebie i swoje poczynania z pewnym dystansem.
poza tym są zdjęcia, których zwyczajnie nie wrzuca się do internetu  🙄.
wątek zamknięty
pegi a jak masz na imie tak naprawde ja się nie kryje aty  kim jesteś jak taka mąda napisz  imię cwaniaro ?!!!!
wątek zamknięty
Pegi już raczej nic nie napisze, skoro ma bana 😉
wątek zamknięty
a ha no to nie dogadam sie z ta owa pegi,jak przyjechałam do stajni na wystruganie szarpałam ja hmmm ciekaw 3os tylko tam były i  je znam szkoda tylko ze takie fałszywe,hmm a co do reszty jak beda miec swoje konie to sie beda nimi zajmować po swojemu i sorki za to ze jestem jak jestem,generalnie nie ideał ze mnie aco do anker sorki ze moje zdjęcia sa zwyczajne a nie sztuczne przykro mi 🙁
wątek zamknięty
nidek, nie chodzi o to, że masz być ideałem albo że masz robić sztuczne zdjęcia. Nikt z nas nie jest idealny. Chodzi o to, żeby swojemu koniowi zapewnić jak najlepsze warunki i pracować z nim, jak najlepiej się da. Niestety na wielu zdjęciach, które można obejrzeć, niektóre rzeczy bardzo rażą - jak np. wspomniane wcześniej mocne ciągnięcie za wodze czy porównanie konia w stosunku do jeźdźca.
Poczytaj sobie to forum, jak masz czas - naprawdę można się wiele dowiedzieć 🙂
wątek zamknięty
widocznie każdy jest bo sory ja oglądając mase zdjęć na pb widzę rozne foty gdzie kon ma pyk otwarty a to nie jest akurat przez ciągniecie a po drugie nie każdy koń przyjmuje pene rodzaje wedzideł,ja mosiałm jej dopasować odpowiednie,i pytałam bardziej doswiadczonych osob dlaczego tak jest,niestety koń tak ma i juz sa rozne konie a ja akorat mam takiego i tego nie zmienię a jesli konia nie da sie zatrzymać na luznej wodzy to co mam jej pysk tasma zakleic czy jak bo go otwiera?????
wątek zamknięty
Wiadomo że całego świata nie naprawimy - ale jak każdy będzie próbował u siebie, to już będzie chociaż trochę lepiej.

Jeśli koń nie zatrzymuje się na luźnych wodzach albo na lekkim kontakcie, trzeba to przećwiczyć, najlepiej na ogrodzonym terenie - jest trochę ćwiczeń, które pomogą to osiągnąć. Ciągnięcie w tym wypadku to droga mocno na skróty, i niestety później trzeba odrabiać zaufanie konia do ręki jeźdźca. W końskim dziale jest również sporo tematów co do wyboru wędzidła i ogłowia - naprawdę, warto poczytać, wiadomości jest mnóstwo 🙂
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/marika5551/84614563  🤔
radzę popatrzeć na komentarze i wszystkie fotki...
wydaje mi się też , że dziewczyna skopiowała zdjęcia Pursat.

wątek zamknięty
miałaś kiedyś do czynienia z konmi które idą do przodu??? jak wiesz o czym mówie???
wątek zamknięty
nidek, jasne - inaczej nie polecałabym ci poszukania ćwiczeń, bo da się to ćwiczyć i sama też z nich korzystałam. Może przenieśmy się na PW? 🙂
wątek zamknięty
gdzie to było? wygląda na Finlandię, ale mi wszystko wygląda na Finlandię. mały fanatyzm

na pewno gdzieś w Skandynawii (nie pamiętam niestety dokładnie). To są kuce islandzkie i wyścig toltem.
wątek zamknięty
a co to PW?SORKI DOPIERO OGARNIAM TO CAŁE FORUM 🙂
wątek zamknięty
Prywatne wiadomości 🙂 Czekaj, zaraz ci taką podeślę 🙂
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/marika5551/84614563  🤔
radzę popatrzeć na komentarze i wszystkie fotki...
wydaje mi się też , że dziewczyna skopiowała zdjęcia Pursat.

Faktycznie, http://www.photoblog.pl/marika5551/84419242 to zdjęcie Pursat, które wstawiała chyba w wątku o achał-tekach 🤔 Chyba jaj skrobnę PW, że jest na jakimś rószoffym fotoblogu 😁
wątek zamknięty
OKI 🙂
wątek zamknięty
Już to zrobiłam  😉
wątek zamknięty
Ja też 😂 trudno 😉
Zmieniła nawet imię konia dla niepoznaki, szkoda że wybrała sobie dość charakterystycznego rumaka 😎

edit: Pursat już interweniuje na fotoblogu 😁
wątek zamknięty
Pursat zmartwychwstał  😲
chyba jednak to dziewczę nie za bardzo przejęło się komentarzem Pursat
wątek zamknięty
nidek, mam nadzieję, że pewne aspekty jeździectwa i błędy jakie popełniasz przedstawi Ci Livia (miło z jej strony za chęci  :kwiatek🙂 i że będąc tutaj na forum z Nami poznasz tajemnice pracy z koniem by lepiej sie jeździło. Jest tutaj naprawde dużo wątków w któwych ostrzymasz wskazówki, jeśli tylko Nas o to poprosisz 🙂

Wiedziałam, że Pegi to jakiś dubel. Katija można wiedzieć kto to był?
wątek zamknięty
zróbmy nagonkę, jak dostanie kilkanaście komentarzy że ukradła to zdjęcie to może się chociaż trochę przejmie, wspomóżmy Pursat 😁 A tak w ogóle to gdzie można np. zgłosić nadużycie na fotoblogu?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.