xxflygirlxx, nie czytałaś nigdy wywiadu z Anky, E.Galem albo I.Werth? Przecież oni tam notorycznie wszystko przekręcają, bo nawet tacy zajebiści ludzie nie mogą się połapać w tym trudnym nazewnictwie. 😁 Geez, jak już twierdzę, że coś trenuję, to przynajmniej wiem, jak to się nazywa. 😀
Altiria nie, nie czytałam, ale uważam, że to trochę nieprofesjonalne. 😉 Odpowiedź na moje zapytanie czy w takim razie wie co to jest: Nie wiem czy rozkminisz ale to jest ruch boczny zwany 'ciągiem'. Jeśli się nie mylę to na zdjęciu ukazane jest ustępowanie, no ale ja się nie znam. 😎
Przeglądałam swoje stare filmy na YT i pod prezentacją do szkoły na temat koni trafiłam na takie oto komentarze: koń czystej krwi arabskiej nie może być siwy ;] a tak to fajny filmik
Pierwszy raz widzę że koń to nieparzystokopytny ssak 😉 Ale tak to super 😉 😂
z czego ta druga ma nick MrKoniara. Pan Koniara, ciekawe, w dodatku razi wiedzą.
Trzeba mieć nieźle naje...ne w mózgu. JARA poprawiłaś mi humor niesamowicie 🙇 I jeszcze to hasło: Większość zdjęć została chyba zrobiona kalkulatorem 😁
Spójrzcie na siodło - kończy się kucykowi praktycznie na zadzie. 😵 Rozumiem, że kucyki sporo mogą udźwignąć, ale na dłuższą metę chodzenie i skakanie pod wielkim chłopakiem na pewno nie jest miłe.
Tak tu po mnie co niektórzy jada wiec czas sie wkoncu odezwac.... Sprawa pierwsza skosnik. Meksykan byl mega zle zapiety ale nie ja go zapinalam i niewidzialam z konia jak jest zapiety. Zauwazylam to dopiero na zdjeciach. Co do drugiej fotki jaka ktos tutaj pokazal to złudzenie optyczne. Ona ma mega wielka ware a jak ktos na slowo mi niewierzy zapraszam do stajni 😉. Nie mam szans nawet zapiac paska krzyzowego mocno bo mama moja zawsze sprawdza czy koninka ma luz do mielenia wedzidla. A jak ona ciagle tą swoja warą rusza i ją wygina to potem wyglada to jak wyglada. Osttanio nawet zwracalam na to z moja rodzicielką uwage bo faktycznie moglam go mocniej zapiac ale kiedy zapielysmy leciutenko i tak wygladala jak by miala ciasno... Taka ma 'urode'. O jezdziectwie pierwsze slysze ze rzucam heh, nigdy tak nie mowilam jak juz robilam sobie przerwy kiedy mi cos nie szlo. A już napewno nigdy, przenigdy nie napisalam ze MOJ KON JEST DO D***!!!!!!! Rudzielec to świetny kon z charakterkiem. A co do dziwnego rozumowania jezdziectwa w sensie szpilki i lateks to stroj do zdjec - nie ja jedna robie sobie jakies sesyjki z koniem. Łacze swoje dwie pasje jakimi jest fotografia i jezdziectwo a ktos mnie za to obraza. Czesto tez lubie sobie wsiasc jak mama jezdzi a kiedy jestem ubrana 'nie po konskiemu'. Czy stroj w jezdzie konnej naprawde jest taki wazny? Wazne jest to ze sie robi co sie lubi 😉
macie dla porównania pysk Carmeny i (pyszczek) Bachusa 😉
Patrzcie co mi odpisał pan, który jeździ na tym kucyku 😵:
ten kuc nie jest aż taki mały , ma bardzo mocną budowe, konsultowałem to z weterynarzem i stwierdził że spokojnie mogę na nim jeździć . oprucz niej mam jeszcze klacz wielkopolską