Forum towarzyskie »

Allegro

Znowu mam pytanie.
Czy nr rachunku do realizacji wpłat z PayU musi być rachunkiem właściciela konta allegro?
Kiedyś z tego, co widzę można było dać dowolny rachunek, ale teraz z automatu podstawiają mi się imię i nazwisko właściciela konta.
Proszę o pomoc!
zrobiłam zakupy na Allegro i dostałam dane do przelewu przez PayU i zrobiłam ten przelew na poczcie no i teraz się zastanawiam czy wszystko dojdzie do sprzedającego tak jak powinno :/
hanexxx, jeżeli wpisałaś dokładnie takie dane jakie otrzymałaś, to dojdzie 🙂
Milla, jeżeli nic się ostatnio nie zmieniło, to nie musi. Sama miałam podane inne dane na rachunku niż dane właściciela konta.
Kurczak, ja też miałam, ale teraz gdy chciałam te dane uaktualnić nie mogłam wprowadzić innych danych właściciela rachunku.
Podstawiały się od razu dane właściciela konta
Mnie zawsze zastanawia ten ślepy pęd na Allegro przed świętmi. Są takie kategorie, gdzie wartość sprzedaży w pierwszym tygodniu grudnia jest porażająca - na przykład klocki Lego w całym sierpniu sprzedano ich za jakieś 2mln a w pierwszym tygodniu grudnia za 10mln!!!
mhm... kupowanie prezentow na allegro to slepy ped, w sklepach przedswiateczna goraczka, to co, w ogole nie kupowac juz?
jak siade pod blokiem sama w wigilie i bede ostentacyjnie wpierniczac krwisty stek to juz bedzie wystarczajacy nonkonformizm?
serio, nie ma sie juz czego czepiac?
a klocki lego to bardzo fajny prezent na swieta, od zawsze, nic w tym dziwnego nie widze.
Lepiej klocki lego niż ipady, laptopy i inne niepotrzebne dla dzieci gadżety ;]
w piątek zrobiłam przelew na poczcie ale przez PayU i sprzedający jeszcze go nie ma, czy przelew PayU tak samo jak przelew na zwykłe konto w przypadku wykonania go na poczcie idzie kilka dni roboczych?
po zamówieniu towaru na allegro dostałam informacje o nr konta itp. (chodzi o PayU) no i właśnie na te dane zrobiłam przelew jednak do tej pory nie dotarł. Pierwszy raz robiłam przelew w tym systemie :/ chciałam te dane sprawdzić bo może coś źle wpisałam ale nie mogę ich teraz znaleźć :/ gdzie mam ich szukać? Bo nie dostałam ich na maila jak w przypadku przelewu zwykłego
a ja własnie kupiłam na Allegro 4 sztuki z 5 wystawionych.
I co ???? Psińco !!!
Na stanie mają jedną sztukę.

Coraz rzadziej mi się zdarza robić tam zakupy.
szemrana ale to nie platforma aukcyjna zawodzi, a samo sprzedawcy
Ja się staram kupować u już sprawdzonych, a nowych sprawdzam - po to istnieją komentarze
Jeśli mam wątpliwości - nie kupuję
komentarze były ok.
Ja wiem, że to nie jest wina platformy tylko ludzi.
Ale ja co i raz natykam się na jakieś "kwiatki".
Dobrze, że nie zapłaciłam z góry.
po zamówieniu towaru na allegro dostałam informacje o nr konta itp. (chodzi o PayU) no i właśnie na te dane zrobiłam przelew jednak do tej pory nie dotarł. Pierwszy raz robiłam przelew w tym systemie :/ chciałam te dane sprawdzić bo może coś źle wpisałam ale nie mogę ich teraz znaleźć :/ gdzie mam ich szukać? Bo nie dostałam ich na maila jak w przypadku przelewu zwykłego

Powinnaś dostać maila z danymi do wpłaty.
ash ja to miałam na stronie na maila nic nie przyszło :/
to sprawdź w zakładce "kupione" w karcie płatności przedmiotu
ash tak tak, to mam i tam są moje dane do przesyłki i wiadomość Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty. i to juz od piątku no i nadal nie mogę znaleźć nigdzie tych danych, na które był zrobiony przelew :/
Kupiłam w poprzedni poniedziałek koc elektryczny na allegro. Zapłaciłam odrazu przez PayU, od tamtej pory ani paczki, ani kontaktu ze sprzedającym.
Napisałam kilka emaili z pytaniem, czy paczka została nadana i cisza  😕
Ja pozmawiałam na allegro sporo rzeczy i wszystko dotarło. Dziś odebrałam ostatnią paczkę.
Tez płaciłam przez PayU.
wistra, jak komentarze sprzedajacego?
wistra, a komentarze czytalaś? ja się podobnie nadzialam.
Nie jakoś źle: http://allegro.pl/show_user.php?uid=7631674

Liczyłam, że jednak szybko przyjdzie, to było mi potrzebne do ogrzania kotki i kociąt w porodówce. Zamiast tego latam z termoforem ;/
Czy jak odmówię odebrania tej paczki (łaskawi odpisał, jak postraszyłam pozwem), to ponoszę koszt zwrotu przesyłki do niego?
wistra, raczej, gdy paczka do niego wróci to on ponosi koszt, a Ty możesz się spodziewać negatywnego komentarza.
Mam taki problem; kupiłam przez allegro aparat (mniejsza o to co). Następnego dnia gdy chciałam zrobić przelew konto użytkowniczki, u której zrobiłam zakupy zostało zablokowane. Jako, że ma być to prezent dla mojego narzeczonego to zależy mi, żeby przeszedł o czasie... Dzwoniłam na numer podany do Pani, napisałam e-mail i zero odpowiedzi. Od allegro dostałam wiadomość, aby wstrzymać się z wpłatą aż konto zostanie odblokowane. I teraz nie wiem czy kupić od kogoś innego ten aparat, czy Pani się w końcu ze mną skontaktuje... Może ktoś miał podobną sytuację i wie ile trawa takie "zawieszenie" konta. Dodam, że osoba ta ma prawie 100 pozytywnych komentarzy, więc raczej nie zablokowali jej konta za przekręty...
Różnie bywa, ale skoro konto zablokowane, a zero kontaktu ze sprzedawcą, lepiej poszukaj dla narzeczonego innego prezentu.
Mam pytanie, sprzedałam jakiś czas temu na allegro torebkę, którą zamówiłam z chińskiego allegro.
W aukcji nie pisałam absolutnie, że to oryginał, zdjecie też wskazywało że do oryginału daleko.
Dziewczyna która ją kupiła zadzwoniła po tygodniu, że chce ją zwrócić bo to NIE ORYGINAŁ  🙇 Nie wiem czego oczekiwała po cenie 7x niższej niż oryginał.
Jako osoba prywatna sprzedająca na allegro nie mam obowiązku przyjęcia zwrotu, prawda?
Nie masz takiego obowiązku
Mam taki problem; kupiłam przez allegro aparat (mniejsza o to co). Następnego dnia gdy chciałam zrobić przelew konto użytkowniczki, u której zrobiłam zakupy zostało zablokowane. Jako, że ma być to prezent dla mojego narzeczonego to zależy mi, żeby przeszedł o czasie... Dzwoniłam na numer podany do Pani, napisałam e-mail i zero odpowiedzi. Od allegro dostałam wiadomość, aby wstrzymać się z wpłatą aż konto zostanie odblokowane. I teraz nie wiem czy kupić od kogoś innego ten aparat, czy Pani się w końcu ze mną skontaktuje... Może ktoś miał podobną sytuację i wie ile trawa takie "zawieszenie" konta. Dodam, że osoba ta ma prawie 100 pozytywnych komentarzy, więc raczej nie zablokowali jej konta za przekręty...

Mi kiedyś zablokowali, bo zapomniałam zapłacić rachunku, alejeśli tel nie odbiera to bym odpuściła.
[quote author=_Gaga link=topic=1316.msg1987367#msg1987367 date=1390383645]
Nie masz takiego obowiązku
[/quote]

dzięki.

Kupująca założyła spór na Allegro.
Spory nic nie dają - wiem z autopsji zaórwno od strony zakłądającej spór, jak i otrzymującej spór (czyli jako kupujący i sprzedający). Jedyne, co Ci "grozi" to negatyw - i pewnikiem tak się skończy. Na spór odpowiedz zgodnie z prawdą.
Tak też zrobiłam 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się