Forum towarzyskie »

matura

Mia u mnie tylko Krk wchodzi w grę 😉

Maddie jakbym się wybierała to dam znać , danke :kwiatek:
pisal ktos kiedys podanie do OKE o zmiane przedmiotow na maturze w kwietniu?
a ja jestem zła, bo przegapiłam dzisiejsza płytke w wyborczej i teraz po znajomych szukam  🤬
dziewczyny pomocy! jestem przerażona tym że na myśl o maturze z chemii odczuwam błooogi spooookój  🤔wirek: zwariowałam 🤔wirek:  😜 😜
ja na myśl o wszystkich pisemnych odczuwam błogi spokój. to chyba nieuleczalne do czasu odebrania wyników ów spokoju  😎
Jak tam prezentacje z polskiego? Zrobione? Ja jutro do tego siadam bo do środy musimy oddać już plan prezentacji. A co do matur to ja weszłam w fazę "co ma być to będzie" :p
Ja mam ostatnią pisemną maturę 10 a ustny polski 24, stwierdziłam, że zacznę czytać książki i robić prezentację już po pisemnych, po co się spieszyć.

Aktualnie irytuje mnie fakt, że na UW wyniki są 11 lipca, a na AON można składać papiery do 15 lipca.. I co, jeśli przyjmą mnie na UW to będę musiała potwierdzić/odrzucić zanim dowiem się czy zostałam przyjęta na AON?  🤔
nie, jak Cie przyjma na UW to potwierdzisz a jak przyjma Cie potem na aon to pojdziesz na aon, zabierzesz papiery z uw:P
tak. najlepiej potwierdzić. dokumenty możesz zabrać w każdym momencie. moja koleżanka tak robiła, jak się gdzieś dostawała wiozła dokumenty, a potem w razie czego zabierała. przecież nawet nabory dodatkowe są dużo później i nie wiesz kiedy się dostaniesz.
ok, Mia, teraz sie przeraziłam. Prace mam wprawdzie napisaną, ale muszę się jej nauczyć (nie umiej lać wody, muszę mieć wykute) i chyba czas po prostu codziennie wieczorem to czytać. Polski ustny mam 12 maja, a więc dwa dni po biologii, a więc w sumie jeden wolny dzień na przygotowanie. To mało.
żużka, ja taki sam termin, i też zdaję biologię więc muszę to ogarnąć w końcu ...
ja nie mam jeszcze prezentacji  😂 tzn mam 1/3 bo opisalam jedną z trzechepok na razie  😁
brał może ktoś z Was temat bohater zwierzęcy i jego funkcje w literaturze, bla bla bla...?
Z innej beczki: ma ktoś może klucz lub chociaż przykładowe odpowiedzi z zeszłorocznej matematyki, poziom rozszerzony? Nigdzie nie mogę znaleźć  🤔
dziękuję  :kwiatek:
Zrobiłam dzisiaj ten konspekt w dwie godziny nie mając jeszcze napisanej prezentacji maturalnej  😵 No ale do środy i tak bym się nie wyrobiła z napisaniem całości więc mimo wszystko jestem z siebie dumna 😀
No i jak Wam idzie nauka?  😀
W ogóle wie ktoś z Was gdzie można znaleźć nagrania (nie transkrypcje!) z poprzednich matur z angielskiego z poziomu rozszerzonego?
negero, Ja jedyne co zrobiłam to plan prezentacji na polski i zaczęłam czytać opracowania lektur 😉 Przez ostatnie dwa tygodnie byłam chora i kompletnie nie miałam na nic sił ... . Czarno to wszystko widzę.
Ja napisałam połowę pracy, jutro napiszę resztę. Konspekt jak się wzięłam, to zrobiłam szczegółowy w 4 godziny. Ale miałam dosyć strasznie.. Ktooo wymyślił ustną maturęęęęęęęęę
bianca ktoś, kto bardzo chciał nam uprzykrzyć życie  🙄 Podjęłam decyzję- nie czytam moich książek, nie robię konspektu, idę na jana i modlę się o 6 punktów  😉 Moje lenistwo zwyciężyło..
to teraz nie ma tak,ze konspekt trzeba oddac komisji?🙂 u mnie trzeba bylo oddac, inaczej nie mozna bylo podejsc do matury😀
pony nie, teraz trzeba tylko oddać bibliografię, a konspekt można mieć ze sobą na egzaminie, pod warunkiem, że zaznaczyło się to na jakiejś kartce wcześniej  😉 ale obowiązku nie ma.
no to faktycznie mozna sobie isc na 'jana' 😀😀
pony nie, teraz trzeba tylko oddać bibliografię, a konspekt można mieć ze sobą na egzaminie, pod warunkiem, że zaznaczyło się to na jakiejś kartce wcześniej  😉 ale obowiązku nie ma.

U mnie jak się chce mieć konspekt na egzaminie to trzeba było oddać z bibliografią. Pod konspektem można było zaznaczyć że będzie się miało kartkę z cytatami i np. prezentację multimedialną 😉
smarcik ostro 😀 ja myślałam, że jak zrobię wszystko ładnie, to nie będę się stresować, a teraz się stresuję, że mam coś źle, że nie umieszczę dobrego cytatu, że cos tam, ze coś tam. Ide się powiesić.
bianca ja też.
Ja jeszcze muszę to porządnie ogarnąć  🤔
Tak w ogóle to mniej się boję ustnego angielskiego niż polskiego.
ja sie boję mniej niemieckiego niż polskiego Oo

edit: z czego oni w ogóle mogą mnie pytać w rozmowie? bo tak w sumie to nie wiem.
ja sie boję mniej niemieckiego niż polskiego Oo

edit: z czego oni w ogóle mogą mnie pytać w rozmowie? bo tak w sumie to nie wiem.

o wszystko! casem o takie szczegóły, pierdoły że głowa mała :O
jakie szczegoly? U nas bylo troche inaczej- pytali mnie dlaczego taki temat, co wyciagnelam z takiej i takiej lektury, ktora umiescilam w biblio i takie pytania. Luz, przeciez ustne z polskiego to pic na wode fotomontaz😀
edit, bo powinnam uscislic ten 'pic na wode'. Jak komus zalezy na dobrym wyniku to uwazam, ze trzeba sie napracowac i przylozyc, ale samo zdanie- ne znam nikogo, kto oblalby ta czesc matury.  Nie wiem, czy cos zmienilo sie od moich czasow, ale ten wynik przeciez nie jest do niczego potrzebny?😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się