słuchajcie czy ktoś z was pisał prezentacje na temat "rózne ujęcia motywu konia w literaturze i sztuce" ? i mogł by mi podesłac swoją prace ewentualnie konspekt? mam taki temat prace w sumie też mam, ale obawiam się, że w złym kierunku poszłam no i literatura podmiotu do tego nic kompletnie nie mam ;/ Z góry dziękuję za pomoc 🙂
Miałam z biologii pdst 88% 🙂 Przydało by się tak (a nawet lepiej) w maju... 😀
Co z polskim rozszerzonym to nie wiem, bo w internecie były przecieki co do tematów. Nie mam pojęcia, czy to unieważnią, czy nie - w dwóch szkołach w moim mieście tych matur nie sprawdzają.
A ja.. hm, 53% polski podstawowy przy średniej klasowej 44%, gdzie mój wynik był czwarty w klasie, a wcale tacy głupi znowu nie jesteśmy 🙂. 83% rozszerzona biologia - co jest zupełnie przypadkiem, bo było to, co brałam do tej pory na korkach. 98% podstawowy angielski - no, głupie actually 🙂. A jeszcze chemia rozszerzona mnie czeka.
Averis, to Ty dobra jesteś 🙂. Rozszerzony to nie taki mały pikuś.
oddali nam dzis biologie rozszerzona- 65% i tak jestem zadowolona. wszyscy od rana w stresie, bo ktos rzucil ze jedna osoba z klasy nie zdala tej matury i kazdy byl pewny ze to wlasnie on 🙂 i faktycznie tylko 1 osoba nie zaliczyla tych 30%
U nas oddali rozszerzony polski-70%, nie jest źle, zważywszy, ze i tak zdaję podstawę, bo polski tam, gdzie chce iść, nie jest w ogóle brany pod uwagę 😉 A że nie zdążyłam zmienić deklaracji na matury próbne- cóż 😁
a ja jestem o tyle zadowolona z tej matury, ze nic a nic sie nei uczylam. nawet ksiazki nie otworzylam zeby cos powtorzyc. tyle co na spr w szkole, a i na to chyba nie zawiele bo same 2:P
Ja do matury jako tej próbnej też nic nie powtarzałam. Doszłam do wniosku, że to i tak niemożliwe, także po prostu próbną wplotłam w ciąg przygotowań ogólnomaturalnych. Doszłam do wniosku, że jak będzie to, co już przerobiłam- to będę mieć okazję do sprawdzenia się, a jak będą inne partie materiału- trudno, bywa.
tematy mi podpasowały, poza tym na podstawie to trzeba chyba coś wiedzieć 👀 ( mija kolejny dzień, kiedy obiecuje sobie, że otworzę ten *** podręcznik od wosu...)
bierzecie udział w kursach przygotowywujących do matury? ja wybieram sie na wiosenny Kursar, jako, że z moją motywacją jest baaaaaaaardzo ciężko i sama za powtarzanie pewnie bym się wzieła gdzieś w kwietniu 🤬