88% z podstawowego angola. Żaaal, ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że słuchanie było na prawdę beznadziejne i postaraliby się o native speakerów albo chociaż kogoś, kto miałby zbliżony akcent, choć moja anglistka powiedziała mi, że mam się cieszyć, że Rosjanie tego nie nagrywali, bo czasem nagrywają O.o
I tak najlepsi to sa Szkoci. 😉 Wyrzucaja z siebie ciag glosek bez jakichkolwiek przerw / intonacji itp..... Potem trzeba sobie w myslach slowa rozdzielac coby zrozumiec.
a ja dzis dostalam wyniki z matury z angielskiego podstawowego 🙂 myslalam ze nie bede miec nawet 30% bo sluchanie bylo beznadziejne zreszta jak ten ostatni reading a tu sie okazalo ze 68% 😅 ciesze sie bo z angielskiego jestem slaba a tu taka mila niespodzianka 😀
powiedzcie mi pewna rzecz jak to bedzie z matura w 2011 roku np zakladam ze zdaje sie matma podstawa polski podstawa angielski podstawa plus przedmiot dodatkowy na rozszerzeniu ale czy on bedzie obowiazkowy?? czy poprostu bedziemozna zdawac tylko te 3 przedmioty
Ja dzień przed próbną z biologii przeczytałam dokładnie całą swoją książkę- taką grubą od początku pierwszej klasy- i wynik mnie zadowolił- 78%. Jak na głuuupie błędy które porobiłam i fakt, że pierwszy raz od trzech lat uczyłam się biologii dzień przed, to jestem zadowolona :P
U mnie z klasy z chemii nikt nie zdał 😀 ale co się dziwiĆ profil humanistyczny i w tym orku juz chemii nie mamy..
Za to ja jestem z siebie dumna 😀 zdałam z gegorafi.i.Gdzie nie miałam nawet czasu książki otowrzyĆ i geografii tez juz nie mam. Wyszłam na tym lepiej niż zakuwający kolega 😉 który miał tyle samo procent:P
a mi nauczycielka powiedziała, że ta matura z biologii z operonu to w ogóle jedna wielka masakra i żebym nawet na nią nie patrzyła. Mówi, że głupoty w kluczu powypisywali i przez takie coś później ludzie tak piszą na maturze i nie zdają.
Hmm ale co tam mogło być dziwnego w tym kluczu? Dziwny opis serca w rozkurczu ? Albo wad wzroku? Może być faktycznie nieadekwatna do prawdziwej, ale z tymi głupotami w kluczu to nie przesadzajmy 😉 Ofc. mówię o podstawie, bo rozszerzenia na oczy nie widziałam.
Moja szkoła zupełnie nie wchodzi w matury operonowe. Miałam próbny polski, układany przez zespół polonistów - 76%, jeden z najwyzszych wyników w szkole. W piątek mamy języki, w lutym wybrany przedmiot... zazdroszcze wam ze juz mieliscie probne...
Nam sprawdzili już w zeszłym tygodniu. Nie zabłysnęłam. 52% polski podstawowy, angielski 74% (liczyłam na dużo mniej), i rozszerzona geografia 38% (ale tu była czysta improwizacja). Biorąc pod uwagę, ze podstawową geografię zdało 7/24, a rozszerzoną pisałyśmy tylko dwie 😉
Piszemy 🙂. O 8😲0, a ja przedkładam sen nad szkołę, więc trudno będzie wstać. Miałam się dziś uczyć, ale przeglądając książkę z omówieniem lektur, zasnęłam. Skończyłam na... Antygonie ;p, czyli nawet nie wyszłam ze starożytności.