Forum towarzyskie »

matura

Ale i tak chyba przyjmuja na uczelnie wiecej maturzystow, niz jest okreslona liczba miejsc. Na BW wieczorowym jest podobno 30 miejsc, a ja byłam 50 i się dostałam już przy pierwszej rekrutacji.
Wszędzie, wszędzie. Na polonie było tak samo. Nie wiem jak to jest z tymi obleganymi kierunkami, ale, z tego co wyczytałam, to powszechna praktyka- wiele osób rezygnuje po I turze rekrutacji, szczególnie z mniej obleganych kierunków, które były 'zapasowe'. Ja nie narzekam na ten system  😁
ja system rekrutacji też uważam za trafiony i nie narzekam 😉
swoją drogą kto idzie na sggw? nie lubię nowych miejsc  😡
na uł też się dostałam ale rezygnuję i zwolnię komuś miejsce 😉
Rozumiem, że na polonistyce na UW będę sama, samiusieńka ?  😁 Chyba, że ktoś się ukrywa  👀
ktos sie wybiera na polibude lubelska ?
Z jakich książek najlepiej się uczyć do matury z historii i wosu? Na pewno skorzystam z vademecum operona, ale co jeszcze.? Zdawał ktoś z Was obydwa przedmioty w rozszerzeniu? Za 9 miesięcy matura  😎
Zootechnika hodowla zwierząt na poznańskim UP.
Wali mnie to, że nasłuchałam się różnych rzeczy, że po tym ponoć nie ma pracy... Dostałam się z palcem w dupie na kierunek, o którym marzyłam od dziecka. Nie wyobrażam sobie siebie na innych studiach.
lockmittel,
ja zdawałam hist. i wos oba rozszerzone i uczyłam się hist. z książek "historia dla maturzystów" wyd PWN takich ----> i z książek, które nam na kursach rozdawali + vademecum operonu. co do wosu to rozdali nam właśnie super książki na kursach. były o wiele lepsze niż to operonowskie vademecum.
Ja już wysiadam psychicznie przez tą rekrutację  🤔wirek: Dopiero teraz zwróciłam uwagę na te zdanie, które mam w moim panelu "Składanie dokumentów po uzyskaniu statusu "możesz składać dokumenty", czyli po zamknięciu etapu.". Etap zamyka się w poniedziałek. Czyli co...? Mam szanse czy nie...?  🤔wirek: 🤔 😵 (pogrubienie moje)
A ja już zakończyłam rekrutację. Złożyłam papiery na 2,5 godziny przed ostatecznym terminem i jestem studentką prawa na UG. Zwolniłam miejsce na poli i rekrutacja mi zwisa.

Papiery tak i siak możesz złożyć, nawet jak jesteś pod kreską.
A co mi to da jakbym teraz złożyła? A jak się (tfu tfu!!!!!!) nie uda?  😉
Nie uda Ci się dostać? Nic w sumie. Zawsze możesz zabrać papiery.
No właśnie nie wiem - to zdanie co zacytowałam z panelu, jest takie... dziwne. No bo w sumie jestem na rezerwowej, ale staram sie o dzienne i wieczorowe. Aaaaaaaaaaa... Już mam dość tego wszystkiego  😕
Ja dostałam się na inny kierunek i sama nie wiem... ktoś tu wybiera się na biotechnologie??
Ale jak złożysz dokumenty to Cię nie zastrzelą. Jak masz jakieś duże wątpliwości, to dzwoń do biura rekrutacji.
karolinag4,jak na moje oko to chodzi o to,ze w poniedzialek ukaza sie ostateczne listy (bo teraz jest to wszysttko ruchome,ludzie rezygnuja,miejsca sie zwalniaja) i wtedy gdy pojawisz Ci sie status,ze zostalas przyjeta,czyli wystarczylo Ci punktow mozesz zlozyc.
Chyba nie ma w tym nic skomplikowanego? 😎
Ja dostałam się na inny kierunek i sama nie wiem... ktoś tu wybiera się na biotechnologie??

ja. Do Wawy
Dominika to ja wiem  😎 Ale chcę się podnieść na duchu, że jednak są szanse, że się dostanę  😎

Moja koleżanka jest na biotechnologii na SGGW. Jej się bardzo podoba (na to chciała iść), ale nauki od groooma.
[quote author=xxagaxx link=topic=131.msg304509#msg304509 date=1248534730]

ja. Do Wawy
[/quote]

Tam chciałaś?? A na jakiej uczelni masz ten kierunek w warszawie??  Bo ja sama nie wiem co o tej biotechnologi myśleć... Co potem??
[quote author=sihaja link=topic=131.msg304515#msg304515 date=1248535385]
[quote author=xxagaxx link=topic=131.msg304509#msg304509 date=1248534730]

ja. Do Wawy
[/quote]

Tam chciałaś?? A na jakiej uczelni masz ten kierunek w warszawie??  Bo ja sama nie wiem co o tej biotechnologi myśleć... Co potem??
[/quote]

Tak, tam chciałam iść🙂
Jestem (a raczej będę, bo przecież 1 rok) na SGGW.
Co potem? Mi się marzy praca w instytutach - ogólnie praca naukowa (ale nie zostanie na uczelni). Ale wiadomo, zobaczymy czy za 5 lat gdzieś mnie będą chcieli (najbardziej mi się marzy praca w puławskim Instytucie Weterynarii).
Myślałam jeszcze żeby zrobić weta jako drugi kierunek, no ale muszę zobaczyć czy dam radę.
Rany do wyników jeszcze niecałe 3h a ja zaraz szału dostanę  😵 🤔wirek: Usiedziec na miejscu nie mogę  🤦
też czekam na sggw.

Ale dzisiaj wkurw przezyłam masakryczny. Dostałam pismo z Białostockiej że nie dostałam się ze względu na niedostarczone dokumenty. Na stronie poinformowali mnie że za mało punktów. A tu 214 na 211 wymaganych..
Spieprzyłam wszystko  🤔 A już bym moje wymarzone budownictwo studiowała..
Progi podane, ale nie chcę nic pisać, aby nie zapeszyć  😜
Kto jeszcze dostał się i złożył papiery na UW? 17 lipca złożyłam dokumenty, ale zabrakło mi oryginału matury i doniosłam 20. A na IRK dalej jestem jako "kandydat zakwalifikowany", a nie przyjęty :/ Mam się martwić i tam zadzwonić?
DOSTAŁAM SIĘ  🏇 🏇 💃 💃  😍 🥂
ja się dostałam na wieczorowe prawo na UW  💃

Scottie,
i jak, wyjaściła się ta sprawa z dokumentami?
Gratki dziewczyny 🙂
Scottie,
i jak, wyjaściła się ta sprawa z dokumentami?

Tak, wczoraj dopiero zmieniła się informacja na "kandydat został przyjęty na studia" 🙂

No i gratuluje oczywiscie 🙂
Ja dostałam się na 2 z 3 kierunków na jakie składałam. Wybrałam TiR na WSSP w Lublinie ...ktoś się jeszcze tam wybiera ?
Ja dostałam się wszędzie gdzie chciałam, ale ostatecznie wybrałam UG. Jest ktoś kto też planuje studia na UG? Szukam współlokatorki, a fajnie by było jakby była jeżdżąca;]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się