Ale i tak chyba przyjmuja na uczelnie wiecej maturzystow, niz jest okreslona liczba miejsc. Na BW wieczorowym jest podobno 30 miejsc, a ja byłam 50 i się dostałam już przy pierwszej rekrutacji.
Wszędzie, wszędzie. Na polonie było tak samo. Nie wiem jak to jest z tymi obleganymi kierunkami, ale, z tego co wyczytałam, to powszechna praktyka- wiele osób rezygnuje po I turze rekrutacji, szczególnie z mniej obleganych kierunków, które były 'zapasowe'. Ja nie narzekam na ten system 😁
ja system rekrutacji też uważam za trafiony i nie narzekam 😉 swoją drogą kto idzie na sggw? nie lubię nowych miejsc 😡 na uł też się dostałam ale rezygnuję i zwolnię komuś miejsce 😉
Z jakich książek najlepiej się uczyć do matury z historii i wosu? Na pewno skorzystam z vademecum operona, ale co jeszcze.? Zdawał ktoś z Was obydwa przedmioty w rozszerzeniu? Za 9 miesięcy matura 😎
Zootechnika hodowla zwierząt na poznańskim UP. Wali mnie to, że nasłuchałam się różnych rzeczy, że po tym ponoć nie ma pracy... Dostałam się z palcem w dupie na kierunek, o którym marzyłam od dziecka. Nie wyobrażam sobie siebie na innych studiach.
lockmittel, ja zdawałam hist. i wos oba rozszerzone i uczyłam się hist. z książek "historia dla maturzystów" wyd PWN takich ----> i z książek, które nam na kursach rozdawali + vademecum operonu. co do wosu to rozdali nam właśnie super książki na kursach. były o wiele lepsze niż to operonowskie vademecum.
Ja już wysiadam psychicznie przez tą rekrutację 🤔wirek: Dopiero teraz zwróciłam uwagę na te zdanie, które mam w moim panelu "Składanie dokumentów po uzyskaniu statusu "możesz składać dokumenty", czyli po zamknięciu etapu.". Etap zamyka się w poniedziałek. Czyli co...? Mam szanse czy nie...? 🤔wirek: 🤔 😵 (pogrubienie moje)
A ja już zakończyłam rekrutację. Złożyłam papiery na 2,5 godziny przed ostatecznym terminem i jestem studentką prawa na UG. Zwolniłam miejsce na poli i rekrutacja mi zwisa.
Papiery tak i siak możesz złożyć, nawet jak jesteś pod kreską.
No właśnie nie wiem - to zdanie co zacytowałam z panelu, jest takie... dziwne. No bo w sumie jestem na rezerwowej, ale staram sie o dzienne i wieczorowe. Aaaaaaaaaaa... Już mam dość tego wszystkiego 😕
karolinag4,jak na moje oko to chodzi o to,ze w poniedzialek ukaza sie ostateczne listy (bo teraz jest to wszysttko ruchome,ludzie rezygnuja,miejsca sie zwalniaja) i wtedy gdy pojawisz Ci sie status,ze zostalas przyjeta,czyli wystarczylo Ci punktow mozesz zlozyc. Chyba nie ma w tym nic skomplikowanego? 😎
[quote author=xxagaxx link=topic=131.msg304509#msg304509 date=1248534730] Ja dostałam się na inny kierunek i sama nie wiem... ktoś tu wybiera się na biotechnologie??
ja. Do Wawy [/quote]
Tam chciałaś?? A na jakiej uczelni masz ten kierunek w warszawie?? Bo ja sama nie wiem co o tej biotechnologi myśleć... Co potem??
[quote author=sihaja link=topic=131.msg304515#msg304515 date=1248535385] [quote author=xxagaxx link=topic=131.msg304509#msg304509 date=1248534730] Ja dostałam się na inny kierunek i sama nie wiem... ktoś tu wybiera się na biotechnologie??
ja. Do Wawy [/quote]
Tam chciałaś?? A na jakiej uczelni masz ten kierunek w warszawie?? Bo ja sama nie wiem co o tej biotechnologi myśleć... Co potem?? [/quote]
Tak, tam chciałam iść🙂 Jestem (a raczej będę, bo przecież 1 rok) na SGGW. Co potem? Mi się marzy praca w instytutach - ogólnie praca naukowa (ale nie zostanie na uczelni). Ale wiadomo, zobaczymy czy za 5 lat gdzieś mnie będą chcieli (najbardziej mi się marzy praca w puławskim Instytucie Weterynarii). Myślałam jeszcze żeby zrobić weta jako drugi kierunek, no ale muszę zobaczyć czy dam radę.
Ale dzisiaj wkurw przezyłam masakryczny. Dostałam pismo z Białostockiej że nie dostałam się ze względu na niedostarczone dokumenty. Na stronie poinformowali mnie że za mało punktów. A tu 214 na 211 wymaganych.. Spieprzyłam wszystko 🤔 A już bym moje wymarzone budownictwo studiowała..
Kto jeszcze dostał się i złożył papiery na UW? 17 lipca złożyłam dokumenty, ale zabrakło mi oryginału matury i doniosłam 20. A na IRK dalej jestem jako "kandydat zakwalifikowany", a nie przyjęty :/ Mam się martwić i tam zadzwonić?
Ja dostałam się wszędzie gdzie chciałam, ale ostatecznie wybrałam UG. Jest ktoś kto też planuje studia na UG? Szukam współlokatorki, a fajnie by było jakby była jeżdżąca;]