Forum towarzyskie »

matura

a jak zalatwiacie zaswiadczenie lekarskie? trzeba miec ze sobą jakis swistek czy się umawia na wizytę i idzie tylko z inf. ze potrzebuje sie zaswiadczenia na studia?  😁 👀
Trzeba mieć imienne skierowanie  z uczelni :/ Tak mi powiedzieli w Lublina na Langiewicza.
Interbeta ale jak to?  🤔 powiedzmy ze 10 lipca ukaze sie pierwsza lista rankingowa a do 13 mozna do 13 skladac papiery i co? jak sie dowiem powiedzmy 10 ze sie dostalam to mam zalatwiac na uczelni imienne skierowanie dopiero? przeciez mi czasu zabraknie  😵

edit. a mam  😡 drukuje sie ze swojego konta  😡 😡
O rany ja też nie dostałam żadnego papierka 😵
A badania są konieczne na wszystkie kierunki i uczelnie? Nigdzie na stronach nie znalazłam takiej informacji...
o lol ale na tym skierowaniu do lekarza jest wielka lista niebezpieczenstw z jakimi się mogę spotkac na studiach jesli sie dostanę  😂

Nam żadnych papierków nikt nie dawał!  🤔
jakie badania?!  🤔zok:
zawiadczenie lekarskie ze mozesz wykonywac dany zawod  😉
nie am to jak być świetnie poinformowanym maturzystą  😂
No nieźle, jak tak dalej pójdzie to wróżę sobie świetlaną przyszłość 😁
Spoko, ja o zaswiadczeniu tez pierwsze slysze 🤣
Lenna, Gorzej, że ja i o zaświadczeniu i tych kartkach 😉
Zaświadczenie lekarskie obowiązuje na kierunkach lekarskich, bioinżynieriach, chemiach, biotechnologiach i innych, na których możesz wylać sobie kwas na głowę albo połknąć tasiemca  😉
Ja skierowanie dostałam dopiero razem z listem informującym o przyjęciu na studia (po złożeniu papierów i ich akceptacji), bardzo możliwe, że jeśli się doręcza papiery osobiście (ja wysłałam listem) to się dostaję wtedy.

edit: jeszcze dodam dla informacji, że badania wykonuję się w dowolnym Ośrodku Medycyny Pracy, ja poszłam do prywatnej przychodni, ale nic nie zapłaciłam (w sumie nawet nie wiem czemu, czy pokrył to NFZ czy uczelnia...)
Kurczę, nas w szkole nawet nie poinformowali kiedy i w jaki sposób mamy odebrać wyniki, o jakiś kartkach z hasłem to w ogóle nie wspomnieli 😁 Zaczynam się delikatnie stresować tym wszystkim.
Ja się w ogóle stresuje całymi tymi wynikami-ustne niby fajnie, pisemne sprawdzone w necie, ale pewności jak komisja moje "cuda" oceniła i tak nie mam, więc stres jest, a tu jeszcze prawie cały tydzień;/
Nie rozumiem tego. W szkole miałam robiony bilans, poszłam do lekarza i on mi dołączył zaświadczenie. To teraz mam jeszcze raz iść tylko że ze skierowaniem z uczelni? 🤔
Flygirl tylko jeśli Twój kierunek tego wymaga. Teoretycznie na każdym powinny być inne badania inni specjaliści itp. Ja miałam krew z próbami wątrobowymi, okulistę, laryngologa, neurologa i rozmowę z internistą, która poległa na tym, że ona czytała jakieś 50 nazw chorób, a ja przy każdej mówiłam ,,nie". Te wszystkie badania to był taki trochę pic na wodę, ale za coś papierek musi być 😉
No to ładnie. Nie wiem jak to zrobię jak do połowy sierpnia w Polsce mnie nie będzie. 😵
ja badania robiłam w połowie września, a dla spóźnialskich do 30 września w akademiku przyjmował lekarz, u którego badanie trwało jakieś 30sekund  😎
Można te badania zrobić dopiero jak się dostaniesz na dany kierunek, co nie zmienia faktu, że zrobić musisz... I tu się pojawia problem, bo np. dostajesz się na studia 100* x  km od domu i dana uczelnia nie wysyła skierowania elektronicznie, tylko osobiście trzeba odebrać. Wtedy jest problem, kiedy ma się mało czasu, żeby to wszystko zorganizować.
O, a ja właśnie jutro mam badania w związku z obecną pracą i właśnie będzie to okulista, laryngolog i neurolog, ponoć ważne są 3 lata. To już robić pod studia nie będę musiała w razie czego? A szkolny bilans zlałam ciepłym moczem 🤣
Czy któraś z Was ma znajomych na gospodarce przestrzennej? Zastanawiam się, czy nie postawić na swoim i nie odpuścić informatyki, tyle że nie wiem, co po GP można robić 😡
Jaki ja mam mętlik w głowie na jakie studia powinnam teraz iśc...

Wiecie może czy mama może odebrac mi wynik poprawianej matury? 😉
karolinaaa, jak napiszesz upoważnienie z numerem dowodu itp.
fin, nieruchomości, jakieś geodezyjne sprawy typu wytyczanie terenów pod osiedla. Ja się wybieram. Niektórzy chwalą, inni marudzą, ale dużo pozwytywnych opinii. To jest mój szczyt marzeń, ale pewnie się nie dostanę 😵
nie wiem czy do poprawianej tez tak jest, ale my w przypadku gdy ktoś inny ma odbierać świadectwo mieliśmy przed końcem roku szkolnego oddać upoważnienie i trzeba je było podpisać przy dyrektorce. 
Jaki ja mam mętlik w głowie na jakie studia powinnam teraz iśc...

Wiecie może czy mama może odebrac mi wynik poprawianej matury? 😉

Byłam dzisiaj w tej sprawie w sekretariacie u siebie,świadectwo maturalne może odebrać dowolna osoba którą wymienisz w upoważnieniu,nie musisz wpisywać jej numeru dowodu,wystarczy że na upoważnieniu będzie jej nazwisko,Twój podpis i przyjdzie z dowodem osobistym.
Moja mama pisała dla siebie upoważnienie z numerem swojego dowodu osobistego, a ja musiałam z tym pójść do szkoły i podpisać w obecności pracownika sekretariatu.
dobrze rozumiem, ze etapy są takie: rejestracja online (kiedy juz sie dostanie dokumenty, swiadectwo itd) -> lista i powiadomienie czy jest się na niej -> dostarczenie dokumentów ?
fin  forumowa Druzalkowa kończy właśnie pierwszy rok na gospodarce przestrzennej  😉
dobrze rozumiem, ze etapy są takie: rejestracja online (kiedy juz sie dostanie dokumenty, swiadectwo itd) -> lista i powiadomienie czy jest się na niej -> dostarczenie dokumentów ?

Na uczelni na która ja składam papiery jest tak,że najpierw rejestrujesz się on-line,jeszcze przed ogłoszeniem wyników (jestem zarejestrowana od dwóch tygodni), po podaniu odpowiednich danych system rekrutacyjny ściąga moje wyniki z bazy danych,po czym ustawia je w najkorzystniejszą dla mnie konfigurację punktową,potem chyba 10 lipca jest publikacja wstępnych list przyjętych,a do 28 czas na potwierdzenie rejestracji,dostarczenie oryginalnych papierów i opłaty. Prawdopodobnie na każdej uczelni jest trochę inaczej i trzeba samemu doczytać na stronie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się