Forum towarzyskie »

matura

Wpłaciłaś 19, czyli w sobotę, więc przelew i tak poszedł dzisiaj rano. Jak dla mnie, nie ma jeszcze powodu do nerwów 😉
a nie, to w takim razie 18, bo w piątek 😉
No to czekam, czekam.
fin dziękuje jasno klarownie i na każde pytanie :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

27/30 wylosowałam temat którego najbardziej nie chciałam, no niemalże najbardziej czyli jakieś tam remonty i przedstawienia z hamletem itp...super xD
ale 90% też mnie satysfakcjonuje
Ja również 27/30. Miałam remont mieszkania, gotowanie i sport, także lepszego zestawu nie mogłam sobie wymarzyć  😉
A ja dziś oficjalnie zakończyłam moje matury!  😅 Nareszcie! I już jestem z moją kobyłką i czekamy na źrebola . 😉
Ja mam jeszcze jutro polski i w środę niemiecki. I też koniec 💃
Wydaje mi się, że jestem dobrze przygotowana, cała prezentacja zajmuje mi ok 14 minut. Będzie dobrze 🏇
fin dziękuje jasno klarownie i na każde pytanie :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

27/30 wylosowałam temat którego najbardziej nie chciałam, no niemalże najbardziej czyli jakieś tam remonty i przedstawienia z hamletem itp...super xD
ale 90% też mnie satysfakcjonuje

Miałam to samo! Okropne! 😫 29/30... Mój szok był ogromny, ale cieszę się strasznie!  💃
Miałam pytanie: Do you agree with this sentence: art is reflexion of life? ........ 😵
Całkiem przyjemne,cieszyłabym się z pytań o sztukę bo w tym temacie czuję się mocna, gorzej jak mi przywalą np. coś związanego z techniką...
Chciałabym być już po wszystkim,no ale jutro będę 😉
Maea-a ja miałam powiedzieć w jaki sposob nalezy zachecic młodziez do wziecia udziału w takim przedstawieniu i jak uwazam jakie przedstawienie robi cos tam-nie zrozumialam słowa-i zaczelam gadac o sztukach teatralnych i emocjach i wyszło na to ze bylo to ok co wnioskowalam tez na biezaco z usmiechow egzaminatorek🙂

Ważne ze to juz koniec😀😀😀
wysłałam maila w sprawie braku miejsca na wpisanie numeru drugiego swiadectwa i dostałam odp ze trzeba to wpisac w dodatkowych aneksach poniżej  💃 wczoraj zarejestrowałam się w katowicach na stom i lek ale nie chcę tam iść  🤔 w Lublinie ( :kocham🙂 rejestracja dopiero 11 czerwca  🙂
Maea-a ja miałam powiedzieć w jaki sposob nalezy zachecic młodziez do wziecia udziału w takim przedstawieniu i jak uwazam jakie przedstawienie robi cos tam-nie zrozumialam słowa-i zaczelam gadac o sztukach teatralnych i emocjach i wyszło na to ze bylo to ok co wnioskowalam tez na biezaco z usmiechow egzaminatorek🙂

Ważne ze to juz koniec😀😀😀

Jakbym dostała coś więcej o sztuce, to bym chyba umarła 🤣 W ogóle jak zobaczyłam obrazek do opisania - dwie dziewczyny przy zepsutym aucie. Już się załamywałam wewnętrznie, przekonana, że dostanę technikę. 😵 Najważniejsze, że udało się wybrnąć.
Z ustnych jestem zadowolona, boję się wyników pisemnych. No ale najgorsze za nami. 😅
Ja właśnie wybywam na ustny angielski,od rana gadam do siebie pod nosem po angielsku,domownicy dziwnie na mnie patrzą :P
Dziś ustny polski, chyba dostanę zawału...
Dziewczyny, na spokojnie! Powodzenia! :kwiatek: Dacie radę!
Dokładnie! Ja wczoraj zdawałam, 85%. W ogóle zapomniałam kilka zdań powiedzieć, i akurat o to mnie egzaminatorka pytała 😀
Dzisiaj miałam niemiecki, na luzie, 100% i WAKACJE! 😅 😅
No,bez niespodzianek,30/30, bardzo przyjemny arkusz wylosowałam.
Stwierdzam wakacje bo koniec matur 😀
Ja pisałam moja pracę na polski dzisiaj i uczyłam się jej godzinę przed egzaminem... Komisja jakaś wredna i patrzyli na mnie jak na dziwaka, ale uzbierałam te 90%, także jest ok. Tym bardziej, ze połowę zapomniałam, bo króciutko się uczyłam 😉
Moglibyście polecić jakieś książki/vademecum/etc, z których uczyliście się do matury z geografii (rozszerzenie)? Byłabym bardzo wdzięczna  :kwiatek:
Ja z vademecum OPERONu, dodatkowo szkolne książki do gegry i mam dużo materiałów na mailu, wyślę jak chcesz (tylko będę musiała poszukac) 😉
Hej 🙂

Możecie polecić dobre książki do nauki biologi do matury na poziomie rozszerzonym?
z góry dzięki 🙂
malwa1 operon + zbior zadan witowskiego i wszystkie matury jakie były od początku  😉
Moglibyście polecić jakieś książki/vademecum/etc, z których uczyliście się do matury z geografii (rozszerzenie)? Byłabym bardzo wdzięczna  :kwiatek:

Ja przygotowywałam się z repetytorium z Grega,bardzo przejrzyście napisane.
ja mialam grega do biol i chem -polecam
Witam, czy ktoś z was posiada na sprzedaż D. Witowski "Biologia zbiór zadań otwartych wraz z odpowiedziami" tom 1 oraz 2?  😀
galopada a składasz do Zabrza? Ja na początku planowałam tylko do Lublina na lek i stom złożyć, ale tak ostatnio z chłopakiem gadałam i zachęcał, żeby i gdzie indziej próbować. Jak myślicie... Jest potem możliwość przeniesienia się między miastami np. ze stom w Zabrzu na stom do Lublina?
też składam. Wolałabym do Lbl bo tam studiuje moj chłopak no ale jak sie nie uda to może jest jakas szansa na przeniesienie....  🙄 chociaż wątpię....
Eh, aż tak ciężko jest z tym przenoszeniem się ? ...A jak w tamtym roku się progi z Lbn zatrzymały na stom i lek? Bo w tym roku myślę, ze podobne będą...
a nie mam pojecia jak z progami. Chciałabym wiedziec jakie są warunki żeby mozna bylo sie przeniesc  👀
Zalogowani na uczelnie?🙂
Nie  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się