Forum towarzyskie »

matura

W sumie jedyne czego się obawiam przed tą geografią,to że się zdenerwuję i zablokuję,przygotowana jestem chyba nieźle...
Moge prosic o trzymanie kciukow?
Jutro mam ostatni egzamin prezentacje z polskiego a dzis zaczelam ja pisac. 🤔wirek:
Moze jakies rady ?  😉

Jestem w takiej samej sytuacji - u mnie wygrał leń, więc sama sobie winna jestem. Pozostaje nam więc tylko liczyć na łut szczęścia. 😁 No nie będzie źle! 😉
DeJotka, ja się boję zadań z organizacjami międzynarodowymi, bo tego nie umiem i boję się, że zapomnę gdzie leży jakaś rzeka, jezioro czy coś i stracę dużo punktów. A mój stres potęguje to, że "założyłam" się z nauczycielem, że napiszę na ponad 85% 🤬
DeJotka tez trzymam kciuki  😉
fin bo ja jestem starsza,rok w plecy mialam  😉

Maea U mnie tez wygral len mam nadzieje ze bedzie dobrze  😅

aaaaaaaa ja chce miec to juz za soba
Czy nauczyciele i dyrekcja mają wgląd w wyniki matur?
Dostaje się świadectwo maturalne (to z zakończenia roku jest "niepełne"😉, więc tak - mają wgląd  😉 No, a ustne (przynajmniej u mnie) są wywieszane na drzwiach sali.
Powodzenia jutro wszystkim geografom! Zostawiam was z mottem, który kiedyś usłyszeliśmy od naszego nauczyciela geografii: "Albo będziecie geografami albo będziecie nikim!!!" 😉
sorry za off top
Misia, czy Ty to ta Misia??
Powodzenia Geografom!
Jutro o 12 zacznę wakacjeeee 😀
A ja już mam wakacje!!! 😀 😀 😀
tez przepraszam za off
nerechta tak to ta Misia  😉
nerechta powrocila ?  😍
Miiiiiiiiiiiiiisiaaaaaaaaaaaaaa!! Juz taka duza jestes..???!!!  😀
powrocila, cos tam gledzi na forum  😀
Wczorajszy polski ustny na 100%🙂 haha chociaż jeden wynik będzie przyzwoicie wyglądał, teraz jeszcze angielski w poniedziałek i na...Malte😀
Miiiiiiiiiiiiiisiaaaaaaaaaaaaaa!! Juz taka duza jestes..???!!!  😀

ha haha,dzieci rosną,tylko my coraz młodsze 😉

fin - ty jednak do Gdańska się nie wybierasz? 😉
Ile miałyście z ang ustnego ?

Ja niby najlepszy wynik w klasie ale nie satysfakcjonuje mnie tak: 18/30
a się rozpłakałam przy pierwszym zadaniu i dukałam, dopiero potem ochłonęłam.. ech.  🤬
Jeszcze wypowiedź na temat matury z chemii: http://kursy-maturalne-maturita.blogspot.com/
Ja z angielskiego pocisnelam 100%, ale boje sie polskiego bo mam egzamin jutro a prezentacja jeszcze nie napisana 🙄 Licze ze presja czasu mi pomoze  🤣

Czekam na jakas relacje z geografii  😉
Melduję się z geografi,moje odczucia co do tego egzaminu można opisac jednym słowem: MASAKRA!
To chyba tyle,jeżeli chodzi o moje studia w tym roku :P
Trudna była, nie uda mi się wygrać zakładu z Sorem, bo nie będę miała więcej niż 85% 👿
Ktoś jest w stanie mi powiedzieć o co kaman z tą gwiazdą polarną?
Trzeba było po prostu podać szerokość geograficzną punktu, ale ja oczywiście nakombinowałam i źle zrobiłam 🤬
To ja w takim razie też źle zrobiłam,ale dobrze kombinowałam 😀
Odjęłam niepotrzebnie od 90, a przecież to było takie oczywiste 👿
Ehh,możemy sobie przybić piątkę,zrobiłam to samo  😵
Nie mogę się doczekać odpowiedzi na Edulandii 😉 Sprawdzę, oszacuję mniej więcej wynik i wakacje! 😜
A ja muszę zacząć coś działać względem ustnego polskiego...
jutro masz tak ? Ja potrzebuję kopa w tyłek, żeby się za to zabrać.
Aha,jutro dokłądnie o 14.34, wchodzę jako ostatnia,sam koniec tygodnia...
Potrzebuję nie tyle kopa, co zbicia na kwaśne jabłko,bo mi się nie chceee. A Ty kiedy masz?
Ile czasu szedł ten turysta? I która godzina jest w Warszawie? Mi wyszło 108 minut czas przejścia, a godzina 14:34. Źle czy dobrze?
turysta szedł 1h 45 minut, bo 45 minut normalnej drogi a 6x +10 min za 600 m różnicy poziomów, różnica czasu była minimalna, bo Przylądek Igielny miał szerokość 20 E, a Warszawa 21 E, a różnica jednego stopnia daje różnicę 4 minut,więc w Warszawie była 12.04
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się