Moge prosic o trzymanie kciukow? Jutro mam ostatni egzamin prezentacje z polskiego a dzis zaczelam ja pisac. 🤔wirek: Moze jakies rady ? 😉
Jestem w takiej samej sytuacji - u mnie wygrał leń, więc sama sobie winna jestem. Pozostaje nam więc tylko liczyć na łut szczęścia. 😁 No nie będzie źle! 😉
DeJotka, ja się boję zadań z organizacjami międzynarodowymi, bo tego nie umiem i boję się, że zapomnę gdzie leży jakaś rzeka, jezioro czy coś i stracę dużo punktów. A mój stres potęguje to, że "założyłam" się z nauczycielem, że napiszę na ponad 85% 🤬
Dostaje się świadectwo maturalne (to z zakończenia roku jest "niepełne"😉, więc tak - mają wgląd 😉 No, a ustne (przynajmniej u mnie) są wywieszane na drzwiach sali.
Powodzenia jutro wszystkim geografom! Zostawiam was z mottem, który kiedyś usłyszeliśmy od naszego nauczyciela geografii: "Albo będziecie geografami albo będziecie nikim!!!" 😉
Ja niby najlepszy wynik w klasie ale nie satysfakcjonuje mnie tak: 18/30 a się rozpłakałam przy pierwszym zadaniu i dukałam, dopiero potem ochłonęłam.. ech. 🤬
Aha,jutro dokłądnie o 14.34, wchodzę jako ostatnia,sam koniec tygodnia... Potrzebuję nie tyle kopa, co zbicia na kwaśne jabłko,bo mi się nie chceee. A Ty kiedy masz?
turysta szedł 1h 45 minut, bo 45 minut normalnej drogi a 6x +10 min za 600 m różnicy poziomów, różnica czasu była minimalna, bo Przylądek Igielny miał szerokość 20 E, a Warszawa 21 E, a różnica jednego stopnia daje różnicę 4 minut,więc w Warszawie była 12.04