Forum towarzyskie »

matura

czy nie napisanie tego że granica to dwudziestolecie miedzywojenne to błąd kardynalny?
Nie, błędem kardynalnym by było, jakbyś napisała, że jest to książka z epoki romantyzmu napisana przez Adama Mickiewicza 😉
a co jak ktoś napisał, że Justyna popełniła samobójstwo?
też nie powinni Ci skreślić całej pracy, chyba, że trafisz na naprawdę upierdliwego egzaminatora.
Ja nie pisałam nic od siebie, wolałam nie strzelać gaf, poddawałam analizie podane fragmenty 😉

Najlepsza była moja koleżanka, której się lektury pomieszały (nawet nie wiem, z którą jej się mogło pomylić) bo jak się rozkręciła, to napisała, że wszystkie dziewczyny z tej książki były d*****mi i się puszczały na prawo i na lewo a faceci... no cóż... to samo  😁 Już oświadczyła, że się szykuje na poprawkę. Z mojej klasy, chyba nie ma osoby, która by powiedziała, że jakiś większy błąd strzeliła, co by mogło jej zagrozić.
Polski dali nam na prawdę trudny, ciekawe ile % ludu odpadnie :/
ja pisałam 2. temat, napisałam 4,5 strony w niecałe 90min i uciekłam, żeby mi nie przyszło do głowy coś zmieniać. i tak pewnie narobiłam żuru, ale może sobie coś ciekawego wybiorą z tego i parę punktów złapię. macie rację, polski wyjątkowo trudny, z arkuszami z poprzednich lat nie miałam takich problemów, a na rozszerzonym dziś się zacięłam na chwilę... czytanie ze zrozumieniem na podstawie też było jakieś dzikie. wypracowania ok, pisałam na 1. temat 😉
ja zaznaczyłam oba x bez zastanawiania. Skoro pytanie było, które z poniższych zdań się zgadzają z opinią, no to oba. I tyle. Nie wiem co było nie tak z pytaniem.
MissTake, jak zinterpretowałaś Tuwima, tak w skrócie? Bo w necie nawet nie mogę nic znaleźć...
napisałam, że wiersz podzielony jest na 2 części, w pierwszej części taniec to tło wydarzeń, w drugiej (zaczyna się od picia wódki) taniec to sposób przypodobania się partnerce i jego późniejsza gafa 😉 pewnie żur i koperek, ale to mi przyszło do głowy... budowa tego wiersza była tragiczna, prawie nic nie napisałam na ten temat, bo nie wiedziałam co...
Matko ile stron, nie mam siły tego ogarnąć  😁. Godzinę temu wróciłam dopiero do domu i padam na pysk  😵. I na rozszerzeniu i na podstawie wybrałam temat dotyczący wierszy. Granicy w ogóle nie przeczytałam, wiadomo myślałam, że na pewno nie będzie  😂. Co do testu na podstawie to wg odpowiedzi w necie (wiadomo to tylko tak mniej więcej) może będę miała maxa, z praca raczej łatwa chociaż podobno pierwszy raz na podstawie były dwa wiersze do porównania. Za to rozszerzenie to jakieś kombo dla mnie. Pisałam dosłownie wszystko, żeby jak najlepiej wpasować się w klucz ... . Ktoś wie kiedy będą poprawne odpowiedzi z CKE?

W pytaniu nie było, które z poniższych zdań się nie zgadzają, tylko które zdanie się nie zgadza. A to różnica. Liczba pojedyncza. Dodatkowo było napisane, nie cytuję dokładnie, ale chodziło o to żeby wstawić X w jedną rubrykę, a nie rubryki 😉  Jeśli już chcieliby, żebyśmy wpadli na to, że może trzeba 2, to mogliby zastosować trick jak na biologii "zaznacz zdania/zdanie prawdziwe". Nie byłoby prościej?
Ja Tuwima zinterpretowałam w skrócie tak, że taniec to forma zabawy, ale człowiek w tańcu nabiera pewności siebie i jego prawdziwe ja zostaje zafałszowane; że bohater stał się  w tańcu groteskowy, żałosny, bla bla bla...ale nie wiem czy to dobrze.
A ja słyszałam, że w Tuwimie trzeba było odnieść się do wojny i do czasów w jakich żył. 🙂
O matko :o Ja napisałam, że taniec to metafora walki zbrojnej, wojny ... . Pod koniec przywołanie huzara i w przerysowany sposób armii polskiej i naszej mentalności. Myślimy, że więcej możemy niż faktycznie nasze warunki nam na to pozwalają.
no to kaplica  😵
MissTake, nie panikujmy, ja też się nie odwołałam, ale odwołania to często 1-2pkt 🙂
Kurczę teraz się zmartwiłam bo w sumie nie wiadomo czy to na pewno tak  😵. Mam nadzieję, że nie zawaliłam ... .
MissTake spokojnie, nie ma oficjalnych kluczy odpowiedzi. na pewno będzie dobrze  😅 ja odczuwam jakiś błogi spokój  😁
O matko :o Ja napisałam, że taniec to metafora walki zbrojnej, wojny ... . Pod koniec przywołanie huzara i w przerysowany sposób armii polskiej i naszej mentalności. Myślimy, że więcej możemy niż faktycznie nasze warunki nam na to pozwalają.

w zyciu bym na to nie wpadła. szacun  😲
żużka, gorzej będzie jak to się okaże głupotą i dostarczę komuś rozrywki tylko 😉 A ja już się modlę przed jutrzejszą matmą, żeby tylko zaliczyć, nic innego nie wymagam! 😁
Ja się bardziej stresowałam przed zdawaniem srebrnej odznaki 😁 😁 Będzie dooobrze 🙂 jeszcze troche i będziemy miały z bańki maturę 🏇
dobra, mnie nie przebijecie...Tuwima spieprzyłam totalnie!! tam chyba chodziło o tęsknotę za Polską, ja oczywiście napisałam, że chodzi o kobietę itd. wszystko wzięłam bardzo dosłownie  🤔

walić, naprawdę na ogromnym luzie do tego wszystkiego podchodzę  😁
a na podstawie pisałam wiersze, niewiele lektur powtórzyłam, więc wolałam nie ryzykować, a lubię raczej interpretację wierszy...no, ale rozszerzenie mnie zabiło!
ja też jutro matematyka byleby zdać ;D

ja w ogóle nie miałam i nie mam stresa. pewnie dlatego, że bardziej przejmuję się zawodami 14 maja i licencją 21, więcej myślę o treningach niż o tym, jak napiszę... "niech się dzieje wola nieba..." 😉
Macie jakieś sposoby, żeby byle jak, ale zdać matme?  😁
karolinaaa, ja tez leciałam dosłownie 🙂 współczuję egzaminoatorom czytania tych rozszerzeń  😵

W pytaniu nie było, które z poniższych zdań się nie zgadzają, tylko które zdanie się nie zgadza. A to różnica. Liczba pojedyncza. Dodatkowo było napisane, nie cytuję dokładnie, ale chodziło o to żeby wstawić X w jedną rubrykę, a nie rubryki 😉   Jeśli już chcieliby, żebyśmy wpadli na to, że może trzeba 2, to mogliby zastosować trick jak na biologii "zaznacz zdania/zdanie prawdziwe". Nie byłoby prościej?

hehe, ci co zaznaczyli jedna beda trzymac sie tresci polecenia, a ci co zaznaczyli dwie beda przypominać ze za zadanie były 2 pkty. ale hajfajf! ja też postawiłam na czytanie polecenia ze zrozumieniem i zaznaczyłam jedno 😉
ja też zaznaczyłam jedno ;D

easiertobe , używaj tablicy 😉 w ten sposób nie ucząc się od połowy 1 klasy LO sprawdziany pisałam na 3, oceny na koniec miałam 3, a próbne matury na 60% 😉
A też jesteś taka mądra jak ja z matematyki, czyli, jak już ktoś wcześniej pisał 2+2=5? 😀
to nie jest śmieszne  🙄 siedze z 7 dni nad matematyką i mam poważne obawy czy jutro sobie poradzę  🙁
dobra, mnie nie przebijecie...Tuwima spieprzyłam totalnie!! tam chyba chodziło o tęsknotę za Polską, ja oczywiście napisałam, że chodzi o kobietę itd. wszystko wzięłam bardzo dosłownie  🤔

bo tam chodziło o kobietę  🙄  😉

szuwar na 30% da się napisać na podstawie tablic 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się