Forum towarzyskie »

praca

wreszcie odejdę od szefa

masz racje- to nie jest facet dla Ciebie 😉
szafirowa- błagam ja mam męża;] cóż on sobie biedaczek pomyśli;D
dokładnie, w Deca jest zawsze rozmowa telefoniczna najpierw, potem zapraszaja na rozmowe.
Wiekszosc osob przechodzi rozmowe przez telefon 🙂

Notatialna-jeszcze pamietam swoja rozmowe, wiec jakbys chciala o cos zapytac, wal na PW.
Marzena, Byłabym przeszczęśliwa gdybym przeszła 😅 Po prostu mam już dosyć wyciągania kasy od rodziców.

Właśnie, właśnie jak jest z obsługą na jeździeckim? Bo filuję na ten dział właśnie. 😁
Ale jak to z obsługą?? Wszędzie jest tak samo, tylko każdy ma inny "sezon", kiedy zapitala na wysokich obrotach. Akurat dla Natury to był sezon deszczowo- kaloszowy;] A reszta wygląda tak samo: przychodzisz rano- jest dostawa, łańcuszek, potem jak zdążysz rozłożyć towar to facing a potem robisz to co aktualnie jest potrzebne, czyli obsługa klientów, sprawdzenie TG, jakieś opisy, zmiany cen.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w związku z moim szkoleniem. Tak jak pisałam, rozumiem stronę szefa.
Podziękowałam, powiedziałam, że doceniam, ale jeszcze nie teraz. Pracuję tam dopiero od 7 dni i nie wiem czy zechcę zostać. Jak na razie jest w porządku. W poprzedniej pracy też przez 2 miesiące było w porządku i też zostałam bardzo szybko wysłana na szkolenie, potem wszystko się "zesrało" i odeszłam. Dlatego teraz podchodzę bardziej ostrożnie i nie chcę rozczarowań.
Właśnie, właśnie jak jest z obsługą na jeździeckim? Bo filuję na ten dział właśnie. 😁

może uszczególnijmy. W większości sklepów jeździectwo jest jednym działem z wędkarstwem, myślistwem i sportami precyzyjnymi (darty, łuki), także po trochu resztę też trzeba ogarniać 🙂 teraz chyba tylko w Poznaniu są to osobne działy.
thaya chyba w Piasecznie też będzie osobno z tego co widziałam na organigramie. W sumie uważam, że to jest najlepsze wyjście, bo niewielu wędkarzy wie coś na temat jeździectwa i niewielu jeźdźców ma pojęcie na wstępie o przynętach , wędkach, łukach itede;] Jasne, że w czasie pracy coś tam się nauczysz, ale ekspertem na pewno się nie będzie, bo to jednak wymaga trochę praktyki.
w Piasecznie jest jako całość póki, wiem bo moj byly kierownik jest tam teraz kierownikiem. A i sama pomagałam im budować jeździectwo i zatowarować po części.  Dla mnie wędkarstwo to czarna magia totalnie, nadal po tylu latach. Cieszyłam się samodzielnoscią jeździectwa jako działu przez ponad rok i było to milion razy lepsze rozwiązanie. Teraz znow jestesmy połączeni i powiem, że nie jest najlepiej, podupadła mi ta moja alejka i robi się chaos.
Nie mam za bardzo doświadczenia w zdobywaniu pracy więc mam pytanie - szukam pracy na wakacje, widziałam parę ciekawych ogłoszeń na gumtree - czy jest szansa znaleźć pracę dla dziewczyn w wieku niespełna 18 (będę miała pod koniec wakacji :marze🙂 i 17 jako kelnerki w barach? Czy niezbyt chętnie przyjmują tak młode osoby? Widziałam ogłoszenia gdzie pisało, że doświadczenie nie jest wymagane.
Strucelka, wszystko zależy od pracodawcy. Zazwyczaj niezbyt chętnie przyjmują tak młode osoby, zwłaszcza do pracy w barach/knajpach, w których dość często sprzedawany jest alkohol. Z drugiej strony jesteś uczennicą (pracodawca odlicza mniejszy podatek), więc może w jakiejś pizzerii znajdziesz pracę.

Swoją drogą to myślałam, że już na studiach jesteś 😉
Scottie chciałabym 😁
no nic, będę próbować 😉 Mam nadzieję, że coś się znajdzie.
A do mnie własśnie oddzwonili z Lotu  😅 !!!

Jestem umówiona na spotkanie na wtorek na 14.45 - chyba znów sporo osób sie szykuje bo godziny takie nietypowe 🙂. Nie 14 czy 14.30 ...tylko 14.45...No ale zobaczymy ! Trzymać kciuki!

szepcik  Czego mogę się spodziewać na rozmowie?
Do Mery też dzwonili - pisała mi smsa 😉

Po pierwsze, pamiętajcie, że to nie PLL LOT, tylko LOT Services - w Wawie obsługuje nie tylko LOT, ale także inne linie ze Star Alliance. Poczytajcie sobie na stronie o ich działalności.
Po drugie, rozmowa ma dwa etapy. Pierwszy to sprawdzenie danych, pytanie o niekaralność, o oczekiwane zarobki. Nie chcę wam podawać kwoty, bo możecie mieć inną podstawę, poza tym nie ma widełek - każdy dostaje tyle samo. Tylko ostrzegam - na czysto może to brzmieć przyzwoicie. Natomiast porównując wynagrodzenie do odpowiedzialności, nakładu pracy, który się wkłada w szkolenie - to nie jest to już tak dużo 😉 a, no i na tym etapie nie poznacie jeszcze wynagrodzenia 😉
Drugi etap rozmowy to już konkretnie pod stanowisko - i żebyście nie były zaskoczone - ten etap może się odbywać parami. Czyli siedzicie we dwójkę przy stoliku, razem odpowiadacie na pytania. Pytania standardowe, o mocne i słabe strony, o wcześniejsze doświadczenie, jak sądzicie jakie cechy się przydają w takiej pracy, jak ze znajomością angielskiego itd.
Łącznie jakieś 15 minut.
Generalnie gratuluję, ale możecie już się zacząć zastanawiać, czy to praca dla was 😉 poszukać czegoś na forach i takie tam - żeby mniej więcej poznać realia. Bo czy was to będzie kręcić czy nie to inna sprawa, ale poprzez specyfikę to nie jest to dla każdego.
Możesz mi podac przykłąd np. jak odpowiadałas w pytaniu o mocne i słabe strone? Rozumiemż emojego charakteru?
Nie pamiętam  😎 jak ja byłam na rozmowie, to jeszcze sroga zima była, pamiętam, bo wchodząc do sali upadł mi szalik, i jeden z szefów mi go podniósł 😉 w ogóle to zbytnio się nie przygotowywałam do rozmowy 😉
Trzeba zawsze odpowiadać w stylu "Moją słabą stroną jest znajomość tylko jednego języka, dlatego od kilku tygodni właśnie zaczęłam naukę drugiego" - żeby widać było, że pracujesz nad słabymi stronami.
Ważne na tej rozmowie jest opanowanie, zwłaszcza brak stresu 😉 no i uśmiech 😉
Asds, mery gratki :kwiatek:

Ja zrezygnowałam już na etapie testów (zwyczajnie nie poszłam :hihi🙂, ale to tylko dlatego, że po dłuższym zastanowieniu uznałam, że to nie praca dla mnie. Nigdy nie byłam jakoś szczególnie zajarana lotniskami, obsługą klienta (haha, a pracuję w hotelu :hihi🙂 więc zdecydowałam, że nie będę zabierać komuś (hipotetycznie) miejsca 😉

Ale za Was dziewczyny trzymam kciuki 😅
no dzwonili, dzwonili 😉 ja mam o 14... i w takim razie juz ide czytac o LS 😉 hahaha
A ja dalej pracuje w Macu i dalej mi się podoba. Lekko nie jest, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo 😉
Cześć, potrzebuję sprawdzającego do mojego świeżego cv, ktoś zna się na rzeczy i np. pracuję w HR?
Zainteresowanym wyśle na mila🙂
Averis - a opowiedz cos wiecej o swojej pracy.  Latwo sie robi te burgery? Który jest najtrudniejszy do zbudowania? Czy rzeczywiscie wszystkie skladniki sa odmierzone co do grama, a kanapki które nie zejda z tasmy po ilustam minutach laduja w koszu? Ciekawa jestem, jak to wszystko wyglada w Macu od kuchni.
Robi się bardzo łatwo, ale składniki są odmierzane na oko, inaczej by to zbyt długo trwało 😉 Najtrudniejszy jest Big Mac, bo ma te swoje 2 pięterka i sporo sałaty, wiec potem cały blat jest w tej sałacie a sama kanapka trochę dygocze, gdy się ją niesie do osoby, która ja pakuje do pudełka 😁 I mogę potwierdzić, że wszystko, co stoi zbyt długo, niż przepisowe ileśtam minut, ląduje w koszu. Praca skomplikowana nie jest, męcząca głównie ze względu na to, że się cały czas stoi, ale jeśli ma się zmianę z fajnymi ludźmi, to czas szybko leci 😉 Ja nie tylko składam kanapki, ale też wrzucam mięso na grill i wyjmuje je z tostera.
averisa jak się mają godziny pracy i stawka?
Pracuję na 3/4 etatu, od czwartku od niedzieli po 8-9 godzin dziennie. Stawka to 11 złotych brutto + 50 groszy netto do każdej godziny. To drugie, to dodatek odzieżowy, nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa  😁
a ja kurcze stwierdzam ze jak była susza tosusza.aa teraz...

mam w przyszłym tygodniu dwie rozmowy o prace....pierwsza w poniedziałek( juz finalny 3 etap po rekrutacji z samą szefową) a w wtorek w LS    🤔

A od grudnia nowej roboty szukalam.....Nie wiem czy to wiosna uczyniła  👀
asds, U mnie dokładnie to samo. Posucha od ponad roku, nikt się nie odzywał, a teraz jeden po drugim dzwonią 🤔wirek:
A mi sie dzisiejsze spotkanie przesuneło. A wiec jutro mam serie wrecz rozmów pierwsza o 12.00 a potem sruu do LS.

mery obczaiłaś jak dokłądnie tam dojechać? od żwirki i wigury?

Tak na marginesie co sie kurde dzieje z tymi bankami? 2 tydzień mają jakies cyrkii z bankowoscią elektronicną ...Czekam już 2 tydzień na przelewy od kilku osób i dupa blada...Dzis informacja ze padły ING, mBank, Pekao dalej nie działa w 100%, Alior
ja tam jade asds z Piaseczna, wiec Poleczki i Wirażową.
Wreszcie udało mi się znaleźć sensowną pracę... W sklepie z bielizną 🙂 Co prawda nie wiem, ile będę zarabiać (jestem na pół etatu), ale kobitka prowadząca sklep jest niezwykle miłą osobą, cierpliwą i ma ludzkie podejście do studenta 🙂
Scottie, i z tego co czytałam w Lobby, to macie normalne rozmiary cyckonoszy  😍 Cuuudna praca 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się