Forum towarzyskie »

praca

He he, odpisali mi, idę w piątek na rozmowę w sprawie wolontariatu 😉

A dziś.... porozsyłałam cv po firmach zajmujących się organizowaniem ślubów - a nuż ktoś odpowie 😉
Czy wysyłacie swoje CV do firm, w których chcielibyście pracować, bez ogłoszeń o wolnych stanowiskach? Jeśli tak, to czy jest to samo CV, czy też z listem motywacyjnym (wydaje mi się to logiczne, że trzeba napisać o jakie stanowisko nam chodzi).
Ja piszę taki list w treści maila, a cv w załączniku
CuLuLa,  ja nie wysyłałam w ten sposób, ale gdybym miała coś takiego wysłać, to myślę, że starałabym się z LM. Napisać w nim:
1. Dlaczego chcesz pracować u nich.
2. Jakie są Twoje atuty i jaki pożytek może mieć z Ciebie pracodawca.
3. Na jakim stanowisku wg Ciebie sprawdzałabyś się najlepiej.
Jedna pani mi odpisała, że bardzo dziękują za zgłoszenie, ale aktualnie nikogo nie szukają, więc zachowa moje cv 😉
Jutro idę na rozmowę w sprawie pracy w nowo otwieranym sklepie z odzieżą 😉
I dziś znalazłam ogłoszenie, że szukają recepcjonistki w day spa - akurat je znam, byłam tam parę razy, zaraz się zabieram za wysyłanie cv  😎
Dno i wodorosty. Witaj bezrobocie 🙁 Żegnaj koniu 🙁
dragonnia, trzymaj się ciepło. Na pewno jest jakiś sposób, żeby zaradzić.
dragonnia, nie jesteś sama w takiej sytuacji. Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale doskonale rozumiem Twoją sytuację.
co myślicie o takich ogłoszeniach?  😁

http://krakow.gumtree.pl/c-Praca-praca-dorywcza-POSZUKUJ-DOBRA-PLACA-W0QQAdIdZ186870212

przyznam szczerze, że gdyby nie mój brat, to dałabym się nabrać  🙁
wistra, chciałaś dać swoje dokumenty na kredyt dla kogoś? Czyś Ty na głowę upadła? (to nie złośliwe do Ciebie Broń Boże, ale to mi ślina na język przyniosła). Ja jestem zdesperowana w szukaniu pracy, ale mam pewne zasady co do wyboru ogłoszeń.
Trzymam kciuki za znalezienie pracy, bo widzę, że szukasz już jakiś czas.  :kwiatek:
Na szczęście mam jutro rozmowę o pracę w salonie spa  😉
Zależy Ci na tej pracy w SPA?
Tak, bo ładna kaska z tego jest 🙂
Trochę pozbieram i może będę mogła kupić tę kluchę z avatarka  :kwiatek:
A tydzień pracy starczy na m-c pensjonatu  😅
No to musisz się dobrze przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej 🙂
No to powodzenia Wistra, trzymam kciuki  😎

ooo, a co to za praca w Locie?
Ogłoszenie dotyczyło kilku stanowisk
Super ta praca na lotnisku, mnie kręcą samoloty masakrycznie 🙂
Mnie również, ale musieli by mi zaproponować korzystną stawkę, bo jednak dojazd na lotnisko to nie pikuś 😉 zobaczymy, do wtorku mają dzwonić, jeśli dobrze przeszłam testy
Niestety LOT nie szuka nikogo do pracy na lotnisku Okęcie w tej chwili...Nad czym bardzo ubolewam ;/

PAZP  tez na moje okolice też na razie nie szuka echu ech :P
N
Asds
Jesli interesuje Cie lotnisko, to mozesz poszukac linie lotnicze, tamtejsze sklepy.
Jest rowniez WAS (Warsaw Airport Services), swego czasu zajmowali sie glownie obsluga techniczna przy samolotach i na pasach (dzieki nim udalo sie wypchnac nasz samolot, gdy nawalil LOT  🙄 ). Moze obecnie obecnie zajeli sie rowniez obsluga pasazerow ?
Szepcik, i jak Ty?
Moja robota okazała się masażystką erotyczną  🤔

Więc szukam dalej
Ja pierdziele...wistra  😵
Ja dziś zaczęłam pisać do miejsc, w których chciałabym pracować. Na ogłoszenia swoją drogą wysyłam aplikacje.
Edit.
Nie wiem czy było gdzieś w tym wątku.

Na jakich portalach szukacie pracy? pracuj, gazetapraca, gratka, gumtree, pracawbiurze, infopraca, metropraca, money...gdzie jeszcze mogę szukać? poniedziałkowa GW to wiem...pytać znajomych też wiem. Gdzie jeszcze?

Może Anonse? Też czasem coś fajnego się trafi. I jakieś bardziej lokalne gazety i ich portale? Mój rejon to np. Gazeta Pomorska i ich str.
Anonse powiadasz...lecę sprawdzić, bo nie znam.
Edit. Jednak te Anonse to nie mój rejon 🙁
jeszcze gowork.pl

Ja prace niby mam, ale ciągle szukam innej, totez tez ciagle przeglądam ogloszenia i ehh. cieżko.
Kończę właśnie piękny list motywacyjny do wymarzonej (na dzień dzisiejszy :hihi🙂 pracy. Trzymajcie proszę kciuki!
a ja prace znalazlam, niestety potwierdzilo sie ze najlepiej prace znalezc przez znajomosci. :/ i wcale mnie to nie cieszy.
praca.pl i pracuj.pl
na gumtree trzeba uważać.... 😉

Wistra Ty to masz niefart do ogłoszeń. Poza tym jesteś trochę naiwna, i jak znajdziesz ogłoszenie, to w nie wierzysz - tak jak było z tym udostępnianiem dokumentów do kredytów czy jakoś tak, wklejałaś link niedawno. Sorry, że to powiem, ale tacy ludzie, jak Ty, płaczą potem w wiadomościach, że dali się naciągnąć na kredyt dla pielęgniarki, która oszukiwała ludzi, zebrała kilkanaście tysięcy, a oni niech sobie teraz spłacają raty.
PO PIERWSZE - uważaj na ogłoszenia na gumtree. Są one darmowe, więc każdy może wymyślić jakieś bzdury, i zdobyć Twoje dane.
PO DRUGIE - jeśli jest napisane "zostań masażystą w spa - doświadczenie nie jest potrzebne" to od razu odrzucaj takie ogłoszenie. Bo są prace, w których doświadczenie jest potrzebne, ba, potrzebne są specjalne kursy, na które nie zapisze Cię i nie zapłaci Ci za nie pracodawca zanim jeszcze podejmiesz u niego pracę. Jeśli ogłoszenie kusi wysokimi zarobkami to też jest podejrzane.
PO TRZECIE - jeśli podany jest adres "praca<@>interia.pl" czy "rekrutacja<@>onet.pl" to nie wysyłaj aplikacji. Tak samo, jeśli nie ma żadnych danych firmy. Szukaj ogłoszeń znanych firm, i ogłoszeń, w których podane są nazwy.
PO CZWARTE - jeśli nie interesuje Cię MLM, to odrzucaj ogłoszenia ze słowem "konsultant". Jeśli nie wiesz, co to znaczy - google welcome to. Może akurat Ci się spodoba 😉

Zobacz, mieszkamy w tym samym mieście, obydwie nie mamy żadnego wykształcenia kierunkowego, obydwie mamy jakieś doświadczenie, przeglądamy te same portale, a ja jakoś nigdy nie nacięłam się tak, jak Ty.
Było ogłoszenie Inditexu, że szukają pracowników do nowego sklepu w Krakowskiej. Również na niepełny etat. Wysłałaś zgłoszenie? Wiesz, ile się dostaje w Zarze czy Bershce za głupie pół etatu? Dużo, jak na taką pracę. W lepszych miesiącach - z dobrą sprzedażą - możesz dojść do 1000 zł. Za pół etatu.
Nie wierz tak bardzo w cuda - za mało pracy nie zarobisz wiele, kropka. Tak nie ma i nie będzie. Nie należy się zgadzać na wyzysk, ale nie należy też szukać bez końca, bo 1000 zł to za mało na pół etatu.
Zaraz Ci prześlę na pw ogłoszenie o pracy na recepcji w spa. To jest pewne miejsce, byłam tam parę razy na depilacji.
Chodziłaś po "galeriach" handlowych? Rozrzucałaś cv po sklepach? Masz książeczkę sanepidu?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się