Forum towarzyskie »

praca

Dziewczyny, a Wy naprawdę nie bierzecie udziału w jakiejś akcji zatrudniania niepełnosprytnych?  😁 Bo jak się to czyta, to aż trudno uwierzyć i zwyczajnie szlag człowieka trafia, kiedy kolejny raz dostaje odpowiedź odmowną, czeka aż zgodnie z "obietnicą" firma się z nim "skontaktuje" (tiaaa....), zostawia swoje CV na gromadzie innych wiedząc, że i tak trafi pewnie do szuflady, bo może kiedyś faktycznie kogoś będą potrzebowali...  😵
Jutro o 15 proszę trzymać kciuki - jak wrócę, to opowiem o co chodzi  😎
No tak! Tak najlepiej! Wy tu sobie trzymajcie i się zastanawiajcie, a ja powiem jutro!
Nie no... Foch. O!

😁

Ale trzymamy 🙂
Wiecie co, na początku myślałam, że on taki zestresowany jest. Ale jednak nie, on po prostu robi rzeczy bezrefleksyjnie. I zasadnicza wada- nigdy nie zadzwoni skonsultować jak jest problem. Nigdy. Dopiero zjebka od klienta mi uświadamia, że coś było nie tak 🤔 😵 Poza tym każdą rozmowę zaczyna w taki sposób, że mam wrażenie, że zaraz mi powie, że poćwiartował klienta i zwłoki trzyma w zamrażarce, albo że stała się jakaś inna tragedia. Jest to męczące i na dłuższą metę nie do zniesienia.
Ja takich mini dialogów mogłabym setki przytoczyć. Kiedyś mi przemknęło, że może jestem w jakimś "Mamy Cię".

szepcik, będę trzymać!
A "prawie" prawnika (V rok) nikt nie szuka w Wawie ? Najchetnie pol, 3/4 etatu co by czas na pisanie pracy mgr zostal tez  ??  🤣

Zen - ten Twój ananasek to świeżo zatrudniony,co ogłoszenie dawałaś na revolcie ze szukasz pracownika?  🙂
Nie piszę o co chodzi, bo przecież do końca to sama jeszcze nie wiem  😎
ale dziękuję 😉
a co tam, to ja tez poprosze o kciuki! 🙂
ok, ja będę trzymać  😎
KWK (klub wzajemnych kciukow?  😎 )
kujka, szepcik, trzymam za Was.

Powiedzcie, czy jestem przewrażliwiona, czy mam rację. Umawiam człowieka na rozmowę kwalifikacyjną, on się zjawia i zaczyna ze mną rozmowę: "Pani Agnieszko.." Pierwszy raz człowieka na oczy widzę! Strasznie mnie to irytuje, bo to dla mnie forma na pierszwy dzień pracy jak się troszkę poznamy, ale jeszcze nie jesteśmy po imieniu. Również w ten sposób  rozmawiam z kontrahentami przez telefon, których na oczy nigdy nie widziałam.  A może robię z siebie starą babę?
Teli Nie, nie robisz z siebie starej baby. To po prostu ten Pan nie przyswoił podstawowych zasad kultury osobistej.
Nie, to mój stary pracownik, który niestety sobie nie radzi 😉 Hit z dzisiaj: potłukł kilka szklanek- podłoga w kuchni, zwykłe płytki. I czym się szkło sprząta? Otóż jakbyście chciały czasem wyrzucić grube szkło do kosza a resztę zamieść szczotką- to jesteście w błędzie- to się sprząta..mopem 🥂
Ja w poniedzialek zaczęłam nową pracę (którą to już się tu kiedyś zdążyłam pochwalić) i jestem zachwycona. Duuużo do nauczenia przede mną, sprawa jest skomplikowana i wymagająca główkowania, myślenia, działania i kombinowania - a to lubię, to lubię! No i jest to jednak level up, także - jakoś tam się wspinam po korporacyjnych szczebelkach.
Co ciekawe - korporeguły są tu ściśle przestrzegane - bardziej, niż w korpie-matce, z której przyszłam do obecnej firmy. Przyzwyczaiłam się już, że niektóre hasła z zakresu bezpieczeństwa/prywatności to slogany - a tutaj naprawdę o to dbają. Dla przykładu - tam pewne strony w neciepo prostu były zablokowane; zaś tu nie dość, że dostęp jest tylko do kategorii "news" i pochodnych (revolto w pracy żegnaj!), to weblink enterprise pilnuje, żeby nie siedziało się na necie dłużej niż 40min dziennie.
Ale w sumie całkowicie to popieram, chyba mam zadatki na idealnego korponadzorcę  🤣
zen a nie mozesz go zmienic...? czy jako pracownik jest dobry?

trzymam wszelkie kciuki 🙂!
mery, chłopak ma już wypowiedzenie, ale coś się nie mogę ze wspólniczką dogadać na osobę na zastępstwo 😵 W tej chwili powiedziałam, że ja się nie wtrącam, jeśli ona weźmie na siebie jego obowiązki, to ok.
ech...
czasami sie czuję jakbym pracowała w zakładzie pracy chronionej...

albo HIT
targi w Essen... bardzo ważne,
wyjazd na 2 -3 dni,
płacę zw szystko: samolot, hotel, wynajem auta z lotniska, jedzenie + kieszonkowe 100E...
co należy zrobić - jechać i zrobić materiał dziennikarski ... więc WYZWANIE dla dziennikarza...
ja bym sie "pos.rała" ze szczęscia gdyby mi to zaproponowali w pracy mając 26lat...

i co?
kto jedzie??

JA!
bo nikt z pracowników nie chce... wymyślają powody dla których nie mogą jechać...
Dodofon,  😵
Marzę, żeby po studiach trafić na takiego pracodawcę, zwłaszcza, że to, co przed chwilą opisałaś dokładnie pasuje, do jednej z opcji, do których mnie ciągnie. Ci ludzi w ogóle mają jakiekolwiek ambicje czy coś? Czy tylko takie, żeby jak najszybciej zerwać się z pracy?
Dodofon, Zen
jakbyście szukały kogoś do pracy z Krk to dajcie proszę znać 🙂
VOLTOPIROWE KCIUKI ZACZELY DZIALAC! Dostalam odpowiedz, jutro ide na rozmowe, o jeszcze chwilke kciukow poprosze!  😅 😅
Dodo ja właśnie dostałam dziś info, że 6-8 luty mogę jechać na targi do Niemiec. Dobrze, że sufit wysoko, bo bym głowę rozbiła. Ponieważ to moje pierwsze targi poza krajem, w dodatku ni w ząb nie mówię po niemiecku to jadę z przełożonym. Już lubię tę robotę.
A ja byłam dziś na rozmowie o pracę.Ogłoszenie było bardzo interesujące,dobrze wypadłam na rozmowie,zapraszają mnie na drugi etap.Tak sie ucieszyłam!ALE.Koleżanka podesłała mi linka z którego dowiedziałam się o wykorzystanych i oszukanych ludziach przez tą firmę.Nie wygląda to ciekawie.Chyba zrezygnuję  🙁 😕
Ja bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, ale pan zadzwonił i powiedział, że w związku z korkami i takie tam bla bla bla musi przełożyć spotkanie z 15:10 na 16:30, a wtedy to ja mam angielski  🙄 a że to miało być spotkanie, na którym jest wiele osób i przedstawiają nam ofertę, to szansa przepadła  😎
hm
skoro to takie wazne bylo, to chyba moglas sobie ten angielski odpuscic?
nie było TAKIE ważne 😉
w wątku sercowym kasa potrzebna, ale praca ważna nie jest;>
bo jedną pracę już mam, wiesz? teraz szukam drugiej
AHA! przedzięki za wyjaśnienie i kciukuję za znalezienie drugiej!😉
taaaa, dzięki 😉
Ja dziś mam rozmowę o pracę a więc trzymac kciuki proszę od 15.00!!!
jestem po rozmowie, w czwartek mam dzien probny, wiec o kciuki w czwartek poprosze i wsio!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się