Cały Sopot...nigdy nic nie wiadomo. A nawet jak coś jest zaplanowane to pewnie i tak pójdzie coś nie tak :P
A tak troche z innej beczki (nie wiem w jakim temacie to w sumie napisać) czy ktoś coś wie na temat remontu stajni 1b?? To jedna ze stajni w kwadracie...
Sluchajcie, ponoc tej nocy splonela jakas stajnia w Redzie?? Zginely trzy konie. Ktos cos wie?? Juz wiem, ze chodzi o stajnie PEGAZ!!! Reszte koni urytowali, trzy zginely.
Sluchajcie, ponoc tej nocy splonela jakas stajnia w Redzie?? Zginely trzy konie. Ktos cos wie?? Juz wiem, ze chodzi o stajnie PEGAZ!!! Reszte koni urytowali, trzy zginely.
Tak zgineły 3 konie, zaczadziły się. Reszta została przeniesiona do innej stajni, nie wiem gdzie. straszna tragedia, tym bardziej ,że oprócz stajni spłonął dom.
Ja stałam tam jeszcze niecałe 2 miesiące temu.. ;( Jestem do tego miejsca nadal bardzo przywiązana, wiadomo jaki konie, co się stało, proszę o konkrety, serce mi stanęło ;(
przyczyną były prawdopodobnie światełka świąteczne... 3 konie (Dulia [młoda kobyłka z nadziejami na sport, bardzo ambitna, wspaniała] Bajka [stajenny pączuś] Kodzak [ogierek w przyszłości mający kryć, bardzo dobrze zapowiadający się sportowo]) spłonęły... 3 są w bardzo ciężkim stanie ( Trawian [źrebak, wałaszek] Hiper [kolejny źrebol, przeskakujący wszystkie ogrodzenia, koń mojej bardzo dobrej przyjaciółki, świetnie zapowiadający się koń] Antea [kobyłka, która otrzymała2 życie po tym jak została zabrana od znęcających się nad nią właścicieli]) ... 😕
Reszta koni stoi w innych stajniach ( stajnia ogierów, ferma i nowa stajnia) wraz ze stajnią poszedł dom P.Ani (właścicielki) spłonęła stajnia w której składowane było siano... Tyle wspomnień z tymi końmi... ludzmi.. stajnią... Bardzo ciężko... Przez tyle czasu nic się nie stało a teraz taka tragedia...