pomysl na 2 rozprezalnie jest ok (w zeszlym roku tak kiedys bylo), ale moj kon akurat potrzebuje wiecej czasu na rozprezenie dlatego na poczatku robie rozgrzewke na dworzu (step, klus, galop, male podskoki) i dopiero na skoki ide na hale zeby sie nie stresowac. tylko czasami jest problem, jak nie ida wg listy, bo ostatnio przyspieszyli mi start o jedyne 15 min 👿 i zrobil sie problem
mam małe pytanko: Gdzie polecacie nocleg w Sopocie? bo gdy mieszkała w Sopocie moja znajoma, nie było problemu, teraz trzeba szukać czegoś innego, co polecacie? byle było blisko, w miare wygodnie w średniej cenie 😉 szukam czegoś sprawdzonego, bo spanie w samochodzie mi sie nie widzi 😉
afhata, na samym hipo jest hotel jeździecki, a dalej to już pewnie w okolicach 15-20 miut drogi od hajpo.
no własnie tak myślałam nad tym na hipodromie, ale czytając ich cennik pokoi wychodziłoby na to że w marcu nie ma noclegów? no chyba ze ja coś źle czytam:/
Ceny minimalne (od 1 paêdziernika do 31 maja): 1 osoba: 50 zł 2 osoby: 40 zł
3 osoby: 30 zł
Ceny maksymalne (od 1 czerwca do 30 września): 1 osoba: 80 zł 2 osoby: 60 zł 3 osoby: 50 zł
Willa „Muszelka” położona jest 300 m od plaży sopockiej, otoczone terenem zieleni parkowej urzeka czystym powietrzem i wspaniałym mikroklimatem, posiada 18 miejsc w przestronnych, wygodnych i gustownie umeblowanych pokojach. Swoim gościom oferuje komfortowe pokoje 1-,2- i 3- osobowe z nowoczesną łazienką wyposażoną w WC, kabinę z prysznicem i umywalką.
Mój podczas pierwszej wizyty na dużej hali przykleił się do bandy i robił za worek na deskach przerażony tą "przestrzenią" 😂 Na zawodach automat jest na ogół dobrze osłonięty ludźmi, więc źle nie będzie.
A jedzie ktoś do Sopotu 10-11.01 Ja na pewno bede. W konsu jestem codziennie. 😉
Nowinka ze strony SKJ: SKOKOWA LIGA SKJ-TU REGULAMIN § 1 postanowienia ogólne - Liga polega na zdobywaniu punktów rankingowych w poszczególnych konkursach; Wszytkie konkursy zostaną rozegrane zgodnie z przepisami PZJ. - Zawodnicy mogą startować i zdobywać punkty na różnych koniach; - Zawodnicy będą zdobywać punkty rankingowe adekwatnie do miejsca zajętego w konkursie; - W jedym konkursie zawodnikowi będą się liczyły tylko punkty zdobyte za zajęcie lepszego miejsce w konkursie; - Zawodnicy mogą zdobywać punkty jednocześnie w różnych kategoriach i zostać zwycięzcą ligi w różnych klasach; - Aby być slasyfikowanym w lidze wystarczy wnieść jednorazową składkę 20pln, która w całości zostanie przekazana na nagrody. Wpłaty należy dokonać przed pierwszym startem w konkursie ligowym, w przeciwnym razie, zawodnikowi nie będą naliczone punkty; - Zawodnik będzie miał możliwość zdobycia punktów podczas 10 dni halowych zawodów reginalnych rozegranych w Sopocie, jadnak do klasyfikacji będą brane pod uwage większe wartości punktowe zdobyte tylko z 8 dni; - Warunkiem otrzymania nagród jest udział w drugim dniu zawodów wieńczących ligę, tj. 22.03.2009. § 2 kategorie Punkty do klasyfikacji końcowej będzie można zdobywać od L do C bez specjalnych ograniczeń wiekowych. Klasyfikacja będzie prowadzona dla każdego z konkursów osobno. § 3 paramerty konkursów klasa L (do 100cm) – dokładności albo dwufazowy klasa P (do 110cm) – dokładności, zwykły albo dwufazowy klasa N (do 120 cm) – dokładności, zwykły albo dwufazowy klasa C (do 130 cm) – dokładności, zwykły albo dwufazowy § 4 punktacja I miejsce w konkursie – 10 punktów II miejsce w konkursie – 8 punktów III miejsce w konkursie – 6 punktów IV miejsce w konkursie – 4 punkty V miejsce w konkursie – 3 punkty VI miejsce w konkursie – 2 punkty VII miejsce w konkursie – 1 punkt w konkursach finałowych 22.03.2009 punkty będą liczone podwójnie § 5 daty zawodów 10-11 stycznia 2009r 24-25 stycznia 2009r 07-08 lutego 2009r 21-22 lutego 2009r 21-22 marca 2009r - finał § 6 nagrody Organizator zapewnia, iż jest w trakcie negocjacji ze sponsorami i zdobędzie dodatkowe środki na nagrody pieniężne dla zwycięzców oraz nagrody rzeczowe od zadeklarowanych już sponsorów.